Ga naar inhoud


blaimer

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door blaimer

  1. Een kleine update.

    De dinsdag had ik eindelijk in de late namiddag iemand aan de lijn gekregen met meer volmacht en die waarschijnlijk ook de escalaties afhandelt.

    Deze persoon heeft me elke dag gebeld wat de status was over de modem en gezorgd dat er een nieuwe verzending kwam , deze heb ik dus vandaag ontvangen, Ze hadden het nu verzonden met een aparte koerier dienst die op afspraak levert.

    Ze gaan me maandag nog terugbellen of de installatie goed verlopen is.

    Door de jaren heen heb ik niet veel contact gehad met de helpdesk maar ze zijn wel verbeterd tegenover vroeger dit in bereikbaarheid en vriendelijkheid. Wat er nu wat short is dat er te weinig medewerkers hier in België zijn die volmacht hebben om zaken te escaleren. Want het feit blijft dat het te lang geduurd heeft voor ze met een concrete oplossing kwamen.

  2. Ik heb bij hun All-In-One aangevraagd maar de modem is nooit aangekomen. Voor dat de datum van omschakeling daar was had ik al aangeven dat de modem niet is toegekomen en dat deze bij de tracking nog altijd staat als “Klaar maken door afzender”

    Meermaals gebeld en aangeven, ze vertellen tegen mij dat de modem wel zal toekomen als je internetlijn is omgezet. 2 weken later nog altijd geen modem met als resultaat dat ik nu al een week zonder internet zit. Het is blijkbaar niet mogelijk voor hun om een nieuwe modem op te sturen. Ze wachten al meer dan 2 weken op antwoord van een andere dienst.

    Op de helpdesk krijg ik heel de tijd hetzelfde antwoord dat ze het hebben doorgegeven maar een oplossing of een termijn kan er niet gegeven worden. Op deze manier verplichten ze mij als klant om terug van provider te veranderen.

    Zijn er nog mensen met dezelfde ervaringen? Is er uiteindelijk een oplossing gekomen of zijn jullie dan maar van provider veranderd?

  3. Hallo,

    Ik heb het probleem ondertussen opgelost. De oorzaak was de CAM (powercam pro) in de ontvanger.

    Blijkbaar maakt die gebruikt van de CAM als hij een scan doet. Als ik de CAM eruit haalde dan kon de ontvanger al de zenders vinden.

    Nu heb ik een softcam opgezet en kan ik alle zenders bekijken.

    Ik had ondertussen al de inverto gekocht en deze levert een iets beter signaal op dan de ALPS LNB. Nu wou ik de LNB’s vervangen naar QUATTRO LNBs maar nu blijkt dat de kopdiameter van de QUATTRO inverto 5,8 centimeter zijn.

    De QUATTRO ALPS zijn precies nergens meer te krijgen en waar ze wel nog op de prijslijst staan zijn ze veel duurder dan de inverto LNB’s.

    Zijn er alternatieve opties die toch een degelijke regenreserves hebben?

  4. Hallo,

     

    Even een kleine update.

    Ik heb al wat aangepast maar het heeft geen beter resultaat opgeleverd voor Astra 3. Maar ik denk dat ik het nog niet goed heb afgesteld op 10,4 graden. Als ik mijn digitale waterpas hou zoals de lijn op foto dan is dat inderdaad rond de 15 graden.

    Ik heb nochtans  de hoogtes aangepast zoals op de foto van satencom. Alsook kan ik niet veel hoger of dalen want dan valt het signaal weg ik krijg op de satfinder geen beter signaal. Ik doe waarschijnlijk  nog iets verkeerd.

    Wat ik wel niet zo goed snap is als ik de digitale waterpas op de LNB arm leg dan geeft die geen evaluatie hoek van 29 graden. Terwijl achteraan op de schotel dit wel zo staat ingesteld.

     

    Als ik de LNB van astra 3 nu eens  vervang naar een LNB wat voor betere ontvangst kan zorgen. Welke raden jullie mij aan voor deze schotel?

    Gisteren heeft het zeer hard geregend en de zender (VTM HD) op astra 3 is niet uitgevallen…  

  5. Bedankt al voor de reacties.

    Dus even alles op een rij.

    Ik kan dus concluderen dat het met deze schotel zeker moet lukken om de frequenties die vermeld staan in de eerste post te ontvangen op Astra 3 en de LNB’s niet stuk zijn voor bepaalde frequenties?

    Het volgende ga ik uitvoeren:

    ·         De LNB’s naar de schotel toeschuiven in de houder.

    ·         De hoek van de LNB houder aan passen naar 10,4 graden

    ·         Eventueel de beugel wat naar voor plooien (maar ik denk wel dat het optisch verbeelding is als ik kijk naar andere foto’s met de zelfde houder.)
     

    Ik moet wel al zeggen dat ik de LNB al heb naar voor geschoven en dat dit niet resulteerde in beter signaal kwaliteit maar aan de hoek heb ik nog nooit iets aan veranderd dus ik hoop dat dit het probleem gaat oplossen.

    Als ik de aanpassingen heb gedaan zal ik een nieuwe foto posten en het resultaat meedelen.

  6. Hallo Sprietje,

     

    Deze staat op de nul positie. De schotel staat in beringen (limburg België).

    Ik stelde de schotel altijd af met een sat-finder

    Op astra 1 kan ik terug draaien tot -2 decibel
    Op astra 2 en hotbird tot 0 Decibel
    Op Astra 3 maar tot +4 decibel wat waarschijnlijk veel te weinig is maar ik krijg het niet beter. (ik heb ook al de hoogte veranderd van de LNB en er wat aangedraaid.

    De schotel heb ik waterpas gezet door de mast waterpas te plaatsen. Dus het zou kunnen dat de houders waar de LNB’s insteken niet waterpas staat of ik moet deze dus 11 graden uit de pas zetten?

  7. Onderstaande de specs van de schotel en een screenshot van de LNB’s

    Foto1 : Hotbird – Astra 1 – Astra 3 – Astra 2

     
     
    Schotel breedte: 75cm
    Schotel hoogte: 64  cm
    Schotel: SMC
    Arm: Aluminium
    Az/EL bevestging: Staal
    Frequentie bereik: 10.7 - 12.75 GHz
    F/D ratio: 0.7
    Beam breedte (-3dB max):2.3° op 11.325 GHz
    Efficiency: 70%
    Versterking (dB) op 11.760 GHz: 37  dB
    dBK: 12.9
    Bevestging op optionele buis:Ø 40 tot 60 mm
    Elevatiebereik: 15° to 48°
    Azimut: 0 tot 360°
    Gewicht: 6.5 Kg
     

    post-100391-0-08580700-1459802809_thumb.jpg

    post-100391-0-68282500-1459802812_thumb.jpg

  8. Bedankt, ik heb wel wat rond gesnuffeld al op het forum maar ik vind niet éénduidig antwoord of deze schotel of lnbs de frequenties wel aankan waar nu TVV\CD naar gebruiken.

    De schotel staat in België. Als ik zowat lees overal zeggen ze dat de schotel niet zo geschikt is maar dan moeten er toch meer mensen zijn met dit probleem? Voor ik iets ga vernieuwen wil ik weten of het wel de problemen gaat oplossen.

  9. Hallo,

     

    Ik heb het volgende probleem ik kan op Astra 3 de zenders op volgende frequenties  12129V en 12109H niet ontvangen van TVV.

    Ik heb een Visiosat Bi-Satellite G4 QUADRO schotel voor Astra 1,2,3 and hotbird met ALPS LNBS. De schotelstaat in vrij zicht.

    Het volgende heb ik gedaan om het optelossen.

    ·         LNB’s  onderling gewisseld (+-  6 Jaar oud)

    ·         Getest met de ontvanger aan de schotel (+- 2m kabel)

    ·         Geprobeerd extra af te stellen.

     

    Wat zou de oorzaak zijn?

    Schotel te klein? Zijn er mensen die deze frequenties wel kunnen ontvangen met de schotel?
    LNB’s versleten? Welke LNB zou ik nemen voor Astra 3?
     

    Ik kan niet precies zeggen wanneer ik het probleem heb omdat ik niet altijd naar deze zenders kijk maar ik denk sinds de zenders verhuis zijn naar 12129.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...