Ga naar inhoud


Kylimo

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kylimo

  1. Hallo,

     

    In mijn huisje in de belgische ardennen heb ik een MZ-101 met een CD abonnement en heb daar geen internet. Alles werkt als sinds 2016 helemaal prima, maar heel af en toe heb ik wel eens de behoefte om iets op te nemen. Nu kijk ik een beetje naar een MP-201 (******). Nu heb ik een paar vragen. 

    Kan je met de MP-201 halverwege een opname deze opname vanaf het begin kijken of moet het geheel eerst helemaal opgenomen zijn?

    Er zullen vast wel alternatieven zijn. Kunnen jullie mij tips geven? Neem aan dat hier een "grote" kaart in moet, maar die heb ik niet. Hoe daar mee om te gaan?

     

    Groeten en alvast dank

     

     

  2. Ik weet dat de wereld zo in elkaar zit, maar ik verbaas me altijd wel een beetje over deze actie's. Wij betalen vele euro's om CD te laten voortleven en de nieuwelingen krijgen de kortingen. Net zoals bij de ANWB. Ik betaal al 100 jaar, nou misschien iets minder lang, mijn contributie en als een niet lid 1 minuut voor mij belt, wordt hij eerder geholpen dan ik. Ok, hij moet dan wel direct lid worden....

  3. Hoeveel verschillende varianten in prijs hanteerd CD voor het basispakket? Ik zie hier echt van alles en nog wat langs komen. Haast kunstig om dat allemaal bij te houden bij CD. 

    Ik betaalde €19,95 maar zou €3,00 omhoog gaan door dat spelletje met die bal. Na verschillende voorstellen maar akkoord gegaan met €3,00 korting en als het Start-HD pakket er komt (Basis min drie of vier zenders waarvan ik het bestaan niet eens af wist), ga ik daar op over en ga €17,45 betalen. Wel de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen.

  4. Ik heb net de versie ontvangen waarin aangekondigd wordt dat ik per 1 januari 2018 3 euro meer ga betalen. Vooral de zin: "begin 2018 komt er...." vind ik wel grappig. Lekker duidelijk ;). Het lijkt er dus op dat als ik gewoon afwacht ik pas ergens in 2018 een keuze krijg en tot die tijd 3 euro meer ga betalen en niet voor 2018 een keuze krijg.

  5. Tot op heden had ik geen problemen met de 101. Moet wel zeggen dat ik hem niet heel veel gebruik, want hij staat in mijn caravan in de ardennen. Nu loop ik tegen het probleem op dat als ik het beeld op pauze zet en even later weer start, de 101 na een kwartier of opnieuw opstart. Tot nu toe iedere keer dat ik het probeerde.

  6. Met het statief en de 80 cm schotel had ik direct 100%/100% ontvangst en kwaliteit. Toen de boel op het dak gezet, maar daar 0% ontvangst op de 23,5. Het moet dus wel de boom/tak zijn die in de weg zit. Het statief staat maximaal 3 meter naast de plek waar de schotel op het dak staat, maar iets anders kan het niet zijn volgens mij.

    De camping eigenaar ging nog een tak verwijderen, en anders moet er een paal de grond in. Helaas heb ik daar geen steunpunten voor de paal. Iemand nog tips voor het vastzetten van de paal. Zal een 2,5 meter boven de grond gaan uitkomen. Denk dat ik maar beton of iets dergelijks in het gat giet.

     

    Groeten Boy 

  7. Na even niet bij mijn caravan geweest te zijn, ga ik binnenkort weer even die kant op. Natuurlijk weer even aan de schotel werken. Nu heb ik een (camping) statief gekocht om mijn schotel, om te proberen, een stukje te verplaatsen in mijn tuin. Dan sta ik er wat beter voor en bij dan op een hoge, gammele ladder op een zachte ondergrond en kan ik mogelijk wat preciezer draaien. Nu heb ik er ook een kleinere schotel bij het statiefje gekregen (40cm?). Kan ik deze met dezelfde kop gebruiken of moet ik echt de 60 cm Triax gebruiken om in Basse Bodeux Canaal Digitaal te ontvangen?

     

    Groeten Boy

  8. Nee, net even gekeken, maar bv BBC1 geeft geen beeld.

     

    Ondertussen weer een paar uurtje is de tuin doorgebracht met, helaas, geen goed resultaat. Heb ondertussen wel beeld gezien vanaf de 23,5, maar zowel de sterkte als de kwaliteit schiet van 0 naar 51 naar 38 naar 48 naar 0 naar 24.

    Ik heb de duo aan het pootje van zowel de 19,2 als de 23,5 geprobeerd, maar ik krijg de 23,5 niet goed. De 19,2 op 100% sterkte en kwaliteit, maar de 23,5 gaat alle kanten op.

    Het enige wat ik me nog kan voorstellen is een boom met wat dunne zijtakken die tussen de 23,5 en mijn schotel staan te wapperen. Eigenlijk heb ik geen idee meer wat ik nog kan doen, buiten het verplaatsen van de schotel.

     

    Groeten Boy

  9. Met mijn zeer beperkte kennis vind ik het ook vreemd. Vandaar mijn vraag. De MZ-101 geeft het echt aan.

     

    Net eerst even het kunststof gedeelte waar de kop in geklemd wordt bij de schotel en de stekkers op de coax vervangen. De kop zat niet echt strak vast en het stekkertje buiten had ook zijn beste tijd gehad. 

     

    Helaas net nu het een mooie dag is en ik klaar voor het richten ben, is er onderhoud en keuring van de electra op de camping. Stroomloos dus. Nu het nodige geduld opbrengen.

  10. Nee, ik bedoel echt 28,2. Ik heb nu de monokop er op zitten. Als ik via de 101 de signaalkwaliteit opvraag, krijg ik drie Astra's in beeld en de Hot Bird. De 19,2 geeft 85% sterkte en 81% kwaliteit, De 23,5 geeft niets aan, de 28,2 geeft 97% sterkte en 95% kwaliteit en de Hot bird geeft weer niets aan.

     

    Dus twee satellieten op een monokop.

  11. Vandaag bij de caravan aangekomen en even wat tijd gemaakt voor het aansluiten van de MZ-101 en richten van de schotel. Ik heb eerst de MZ-101 aangesloten op de schotel met enkele lnb gericht op de 19,2. Dit ging goed en kon de zenderlijst laden en kon de FTA zenders ook bekijken. Vervolgens een poging gedaan om de schotel naar de 23,5 te richten. Wat ik ook probeerde, ik kwam niet verder dan 30% in het sterkte scherm. Vervolgens geprobeerd met de duo lnb te richten, maar dit werd er ook niet beter op. Welk pootje ik ook in de houder zette. 

    Om van de 19,2 naar de 23,5 te komen heb ik, kijkend in de schotel, deze naar rechts en naar beneden gedaan. Natuurlijk hele kleine stukjes.

    Ik heb geen idee waarom het niet wil lukken. Nu maar een nachtje slapen en morgen maar verder proberen. Hoe? Geen idee. Denk alles al geprobeerd te hebben.

     

    Groeten Boy

  12. Even de tussenstand: heb een duo lnb en een M7 MZ-101 aangeschaft in combinatie met een recreatie abonnement. Ik verwacht later deze week naar de Belgische Ardennen gaan en de spullen aan te gaan sluiten.

     

    En daarom nog een vraagje: Ik heb dus een single lnb op 19,2 gericht staan. Wat adviseren jullie als werkwijze aan te houden: de single eerst op 23,5 richten en dan de duo plaatsen of direct de duo plaatsen en deze op de 23,5 richten? Klinkt voor een leek als ik makkelijker dan het in de praktijk zal gaan uitpakken denk ik. Maar ik ga er vol vertrouwen in hoor.

     

    Groeten Boy

  13. Ik heb deze kaart ooit overgenomen van iemand. Aangeschaft via Marktplaats. Volgens de eigenaar zat er geen abonnement meer op. Ik heb hem in de Philips gestopt en ik had beeld. Alle FTA zenders. Dit is ondertussen een kleine 10 jaar geleden. Het enige wat ik af en toe moet doen als ik een maandje of twee niet bij de caravan ben geweest is een sms sturen met het kaartnummer naar CD. Vijf minuutjes later heb ik weer beeld.

    @Sprietje: Ja, het staat er luid en duidelijk. Ik twijfelde ook totaal niet aan je hoor.

    @Ceev: Nee, ik weet zeker dat ik tot op heden geen cent aan CD heb betaald. Heb namelijk nooit, buiten de sms-en, contact met hun gehad.

     

    Een duo LNB single is noodzakelijk lijkt me. Aanmelden bij CD zal nu wel moeten  :wink: denk ik. Dan zich ik toch een beetje te denken aan de MZ-101 van M7. Bij gelijktijdige aanschaf van de 101 en een recreatieabonnement betaal ik 6 maanden geen abonnementskosten. Daarna 6 maanden betalen voor veel zenders (van maart tot september) en daarna niet betalen voor de FTA.

  14. Het heeft niet met mijn vraag te maken en ik ga iemand met 14550 berichten en heel veel kennis van zaken niet tegenspreken, maar toen ik twee weken geleden in mijn caravan was, deed 1, 2 en 3 het nog gewoon. Dus als je gelijk hebt Sprietje, vraag ik mij af wie mijn abonnement al heel lang betaald  :confused: . Ik niet in ieder geval.

  15. Al enige tijd lees ik hier (onaangemeld) mee. Nu me net aangemeld. Als ik het goed begrijp heb ik binnenkort geen NPO 1, 2 en 3 meer heb in mijn caravan in de Belgische Ardennen. Tot 2 weken geleden werkt alles nog, maar kreeg wel de melding dat er binnenkort een streep/band door NPO 3 gaat komen. Ik heb daar een Triax 64 cm met een single LNB kop aangesloten op een Philips DSR 2210 (als ik het goed heb) en een CD kaart zonder abonnement aangezien ik NPO 1, 2 en 3 voor daar wel voldoende vind. Ik ben gedurende het hele jaar (on)regelmatig in mijn caravan. 

    Zijn er nog mogelijkheden om dit daar te blijven kijken zonder het afsluiten van een abonnement? Als dit niet zo is, moet ik aan een andere ontvanger, maar in het woud der ontvangers heb ik geen idee wat ik moet kiezen. Ik dacht aan de M7 MZ-101. Hier lees ik er nou niet echt positieve dingen over.

    Kunnen jullie me een tip geven wat aan te schaffen? Een duo LNB single en een andere smartcard in ieder geval toch? Maar welke ontvanger dan?

     

    Met vriendelijke groet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...