Ga naar inhoud


Hovel

Aspirant lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hovel

  1. De installatie staat in Spanje. Regio Alicante. We hebben 4 jaar een standaard tv vlaanderen schotel gehad (60 cm) met twin / duo lnb uitgericht op 19,2. Geen probleem op de duitse zenders. Enkele maanden geleden begint zich een fenomeen voor te doen waarbij op de duitse zenders het beeld af en toe hapert alsof de digicorder niet kan volgen. Na enige tijd viel dan de digicorder uit en herstarte met init. Na de augustus update van tvv begint het in het begin gemelde probleem. Het beeld loopt enkele seconden achter op het geluid en er treed regemating blokvorming op. Niet om aan te zien.

     

    Verleden week een nieuwe schotel (88 cm) geplaatst met bijpassende lnb ( twin / duo ). In de eerste plaats om een betere ontvangst te hebben op 23,5. Dit is verbeterd maar het probleem op de duitse zenders blijft. ARD, ZDF, ARD-HD zijn ok. ZDF-HD, ZDF-neo HD, ZDF-info HD, ... hebben het probleem.

     

    De schotel is uitgericht op 19,2 omdat ik hem op 23,5 niet juist uitgericht krijg.

     

    Ik vermoed dat het probleem de digicorder is (philips dsr8121) We hebben er in het verleden al meer problemen mee gehad.

  2. Dat "wachten" kun je het beste doen door hem een jaartje op te bergen en vandaag een niet-gecertificeerde ontvanger met CI-slot (voor moduleTVV) te kopen.

    tja, een niet-gecertificeerde ontvanger, daar had ik ook al aan gedacht, voor een ander tvv abonnement voor een andere woning, maar er ben er nog niet uit.

    Als ik het goed begrijp kan men met een CI module maar één kanaal gelijktijdig decoderen en wij willen graag gelijktijdig een kanaal kijken en een ander opnemen. Ik weet niet of het nog mogelijk is om de tvv kaart te gebruiken in de kaartlezer(s) van een niet-gecertificeerde ontvanger?

     

    Wel kom Hovel

     

    weet je zeker dat de schotel goed staat uitgericht

    Ja de schotel staat goed uitgericht. Ik heb zopas een groter schotel geïnstalleerd (88cm). De ontvangs van Astra-3 is nu beter maar het probleem op de ZDF... kanalen blijft.

     

    Schijnt een bijwerking van de Canaldigitaal software updates te zijn, er zijn meer meldingen met soortgelijke klachten.

    Daar was ik al bang voor.

     

    Dan kan je wachten dat ze er wat aan gaan doen,of een betere ontvanger kopen

    Voorlopig wachten we af. Het probleem doet zich o.a. voor bij "ZDF-HD" maar we hebben nu ontdekt dat er ook een SD versie is "ZDF" en daar is het ok.

  3. Sinds midden augustus hebben wij storing op sommige Duitse zenders, zdf hd, zdf-info hd, zdf-neo hd, ...

    Het geluid loopt vóór op het beeld en het beeld is dikwijls schokkerig en heeft veel blokvorming. Niet om aan te zien of horen.

     

    Het eigenaardige is dat het alleen voorkomt op ZDF gerelateerde kanalen.

     

    Voordien hadden wij altijd goed beeld op deze zenders. Het enige wat voor zover ik weet veranderd is is nieuwe firmware voor de tvvlaanderen digicorder (Philips DSR8121) (24 Augustus).

     

    Enig idee?

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...