Ga naar inhoud


die4it

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door die4it

  1. Als je kan programmeren zou ik me eens verdiepen in het hele opensource gebeuren rondom je ontvanger en daaraan mede bijdragen.

     

    Bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend bij:

    OpenPLi

    OpenATV

    OpenXTA

    e.v.a.

     

    Onderin de webinterface van je ontvanger staan de diverse snelkoppelingen.

    Kan er eens naar kijken. Weet niet in welke taal precies geprogrammeerd wordt? Python?

     

    Ik zit zelf momenteel in mijn 3de jaar van software engineering weet niet hoeveel ze aan mijn bijdrage zouden hebben.

  2. Ik heb een server thuis staan waar esxi op draait. Daar heb ik zojuist freenas op ingesteld. Die heeft vervolgens weer zijn eigen wachtwoord en gebruikersnaam en daar deze wel beveiligd moet zijn (vanwege persoonlijke eisen) kan ik daar geen onbeveiligde map van maken. Ik ben die nas map dus aan het toevoegen aan de xtrend zodat deze hier series en films vandaan kan afspelen

  3. Dat is een goeie daar had ik inderdaad nog helemaal niet aan gedacht. Mocht het trouwens zo zijn dat er een beetje vraag naar is kan ik zelf wel een interfaceje schrijven die het mogelijk maakt om dergelijke instellingen te doen via een interface. Mits er genoeg interesse voor is natuurlijk en ik het een beetje snel uit kan vinden hoe het zit allemaal

  4. Hallo allemaal,

     

    Ik ben momenteel via school bezig met bepaalde instellingen te doen op de et9500. Het gaat hier nu om het instellen van bepaalde netwerkfuncties. Dit moet ik dus (zover ik weet) via de webinterface doen wat niet echt lekker werkt. Nu moet ik nog wachtwoorden gaan invullen en dat zou dan via de afstandbediening in de webinterface moeten.

     

    Nu vroeg ik me af is er niet een manier waarop je makkelijk verbinding kan maken met de xtrend en in feite een iets betere interface hebt die het ook toestaat om in te typen?

    Ik heb geen idee of dit mogelijk is mijn google zoektocht heeft tot nog toe niks opgeleverd. Ik hoop dat iemand hier mogelijk een oplossing hiervoor weet.

     

    Ik heb kodi op mijn laptop verbonden met de xtrend ik was al op zoek naar een add on hier die dit mogelijk zou maken maar tot nogtoe geen resultaat helaas.

     

    Voor degene die het zich afvragen ik heb een vpn verbinding met mijn thuisnetwerk waardoor ik de xtrend kan bereiken.

     

    Ik hoop dat iemand een oplossing weet.

  5. Dat klinkt natuurlijk niet optimaal.

    Is het niet mogelijk om een map op de NAS een gedeelde onbeveiligde map aan te maken die de xtrend dan kan zien en waardoor hij dan de bestanden gewoon af kan spelen?

     

    Even voor de duidelijkheid hebben jullie het over het streamen vanuit de xtrend naar een laptop of het gebruik maken van kido op de xtrend.

    Ik meende namelijk ergens gezien te hebben dat het op openATV mogelijk is om alle tv zenders te streamen naar de laptop. 

    En was dus eigenlijk opzoek naar een oplossing die dit ook mogelijk maakt voor openPLI

  6. Hallo, Xbmc(Kodidirect) op een enigma2 ontvanger loopt niet echt soepel een hoop dingen werken gewoon niet. Een e2 ontvanger is ook geen mediaplayer met zijn te krappe processor maar een ontvanger met wat multimedia mogelijkheden. Koop voor een paar tientjes een raspberry pi met Kodi erop, of een ander mediaplayer met Kodi die hebben vaak een quad core processor aan board en dat loopt pas echt goed, ik spreek uit ervaring ik doe het met een Ugoos UM2 met een quad 1.7Ghz processor.

    Ik kan zo met de laptop inloggen op de Kodi speler en kan mijn satelliet ontvanger (ET8000) bekijken en bedienen. :)

    Ik snap wat je zegt alleen het probleem is dat ik eigenlijk alles op 1 apparaat wil hebben dus ben echt op zoek naar een oplossing voor de et9500, als ik het alleen zelf zou gebruiken zou ik voor een dergelijke oplossing gaan. Echter moeten mijn ouders en broertje het ook (voornamelijk)gebruiken en aangezien deze al amper weten hoe de tv uberhaupt werkt is het echt een vereiste om het op de et9500 te houden. als er andere oplossingen zijn dan kodi(vergeten dat de naam veranderd is) die wel beter werken hoor ik dat ook graag.

  7. Hallo,

     

    Ik ben nieuw hier en we hebben al een tijdje een et9500 met daarop openpli staan nu vraag ik me echter een aantal dingen af.

     

    Is het mogelijk om een xmbc plugin te installeren waardoor het mogelijk is om met een server te verbinden die bepaalde media bevat. Wat dit inhoud is ik heb binnen mijn thuisnetwerk een dell poweredge 2900 staan waar opennas op gedraait gaat worden. Wanneer dit zo is moet het mogelijk zijn om de xtrend et9500 aan te sluiten op de server en te streamen naar de et9500. Na mijn kennis zou dit mogelijk moeten zijn met xmbc mocht het echter anders zijn of een andere oplossing beter zijn dan sta ik hier natuurlijk ook voor open. Zoals ik zei ik ben nieuw en een beginner wanneer het op dit soort dingen aan komt. 

     

    Verder vraag ik me af of het mogelijk is om op een laptop verbinding te maken met de et9500, mogelijk ook door middel van xmbc en zo direct tv te kijken op de laptop.

     

    Ik hoor het graag

×
×
  • Nieuwe aanmaken...