Ga naar inhoud


gnudimi

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gnudimi

  1. Dag Sprietje,

     

    Vandaag alles opgesteld en voor de eerste keer 'groen/goed' in plaats van 'oranje/matig' voor Astra1 en Astra3 :)

    Astra2 wil nog niet echt lukken, maar ik denk dat ik dat schotel toch van plaats ga moeten verzetten (probeer hier tussen bomen te raken)

     

    Super bedankt in ieder geval :)

    Dimitri

  2. Dag leden,

     

    M'n Triax TD110 met multifeed (Inverto Ultra Single 40 mm) voor Astra 1, 2, 3 en Hotbird is toegekomen, (heel wat anders dan mijn oude triple LNB met 64 schotel van TV vlaanderen). Niet dat ik lui ben maar het duizelt me wat als ik het uitrichten wil doen (al heel wat links gevonden maar er zit toch een pak uitreken werk bij).

     

    Is er iemand die de afstanden op de multifeed al heeft berekend voor Gent (of omstreken?)

     

    Ik begin alvast te berekenen, maar het doet nu al pijn aan m'n hoofd :P

     

    Bedankt,

    Dimi

  3. Beste leden,

     

    We maken sinds jaren met veel plezier gebruik van de TV Vlaanderen 64cm schotel en hebben daar ook een triple LNB bij ( 3 Astra's , Britse zenders, etc. ).

     

    Het is altijd al een uitdaging geweest om deze alle drie perfect afgesteld te krijgen en de kwailiteit was altijd nipt op het randje. Door bomen die wat groter geworden zijn is het echter niet meer af te stellen en kijken we naar alterantieven met meer reserve ( momenteel zonder TV, moet ook kunnen voor een tijdje, jammer voor de Duivels vanavond ;) ).

     

    Ik dacht in eerste instantie aan de volgende oplossingen:

    • een 70cm SMC Cahors schotel (enkel om de Triax te vervangen, met behoud van de triple LNB)
    • Skytenne 85 CM met afzonderlijke LNB's
    • Big Bisat Cahors (90x70) met afzonderlijke LNB's

    De eerste oplossing is goedkoper maar ik vrees dat we (ook met wat ik in het forum opving) toch altijd tegen de beperking van de triple LNB en kleine schotels zonder reserve zullen lopen. Heeft er iemand ervaring met overschakeling van Triax 64 naar een andere oplossing? Zou een 110cm met afzonderlijke LNB's een nog robuustere oplossing zijn om beter met bomen en regen om te kunnen?

     

    Alle info is welkom, ik heb onderzoekwerk gedaan (ook op dit forum) en sta op het punt op te kopen maar ik denk dat een directe vraag toch nog verstandig is.

     

    Alvast bedankt,

    Dimitri

     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...