Ga naar inhoud


Flora

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Flora

  1. Beste sattv,

     

    Dat van die kortsluiting is niet zo waarschijnlijk. Het begon ermee dat we opeens dus alleen nog maar een paar H zenders van de Astra3 ontvingen., Na eindeloos uitrichten toch maar nieuw lnb gekocht en voila, alles deed het weer. Maar een uurtje later was de oude toestand weer terug, hoe kan dat nou. Het was prachtig weer en geen zuchtje wind. Inmiddels voor de zekerheid de kabel vervangen. Maar wat we ook doen het helpt niet. Morgen gaan we op advies van het forum de lnb weer met de Astra3 poot in de houder zetten en opnieuw uitrichten. Voor de duidelijkheid we hebben al 20 jaar een schotel op het dak (niet deze dit is een triax 64 cm) en nooit problemen mee gehad.

    Mischien heb je nog een idee, dat hoop ik maar.

  2. Het probleem blijft voortduren. Ik had nog een andere ontvanger ( wel precies zelfde type nl M7 801) die ongeveer 3 jaar oud is. Het blijft vreemd fat de nieuwe lnb perfect alle kanalen doorgaf en uurtje daarop weer alleen de horizontale .( geen vleugje wind in die tijd) Kan de nieuwe lnb op dezelfde manier stuk zijn gegaan en waardoor dan? Kortsluiting tijdens de montage? En kan dat dan zo'n storing veroorzaken? Ik kan inderdaad de ontvanger nog op de schotel van vrienden zetten, maar ben een beetje bang dat zij dan hetzelfde probleem krijgen. 

    Voor de duidelijkheid: Astra 1 zit in de houder, daarvan ontvangen we  zowel H als V kanalen en allemaal. Van astra 3 komen alle H kanalen prima binnen maar geen een V kanaal.

     

    Alvast weer bedankt voor het meedenken.

  3. Ik kom weer even terug met een vraag: We hebben de duo lnb vervangen en... ja beeld op alle netten, wat fijn. Een uur later weer gekeken en helaas oude situatie weer terug alleen N1,3, net 5 en Veronica. Van Astra 1 komen wel vertikale kanalen binnen, dat was eerst niet. ( Helemaal geen Astra 1) Wat kan er toch mis zijn, ten einde raad!

  4. Sinds enkele dagen ontvangen we alleen nog de kanalen van deze 12.187 GHz H, zonder wind of andere oorzaken. CD zegt:schotel opnieuw uitrichten! Geprobeerd (we hebben al heel lang schotel op het dak bijna 20 jr) maar het is niet gelukt om meer te ontvangen. Valt me op dat de kanalen die wel binnenkomen H zijn. Alles goed nagekeken, elevatie, skew en de richting natuurlijk. Heeft iemand een idee waar we nog naar kunnen kijken? M7 801 ontvanger, Triax schotel 64 cm, duo lnb van CD.

    Hoop op een tip. Bedankt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...