Ga naar inhoud


VORENUS

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door VORENUS

  1. ik kijk nu reeds een viertal maanden naar Joyne met een 80 cm schotel en inverto quadblock LNB. (9-13-19-23) Ik heb een kleine aanpassing moeten aanbrengen aan de LNB-houder om het maximum uit deze configuratie te halen (zie bijdrage in schotelpark) Slechts bij onweer had ik wat signaalverlies. Ik ben zeer tevreden over deze LNB.  De positie 23° Oost heb ik niet echt nodig, 28 oost zou leuker zijn. (ik weet niet of 14° tussen de uiterste koppen nog zou lukken.)

    gn, marc

  2. ik kijk reeds bijna 1 jaar naar Joyne. Geen problemen tot op heden. Ik zal het Nederlandse pakket behouden, moet niet onderdoen voor de Vlaamse zenders. Hopelijk nu één en canvas in hd. Wat ik positief vind aan Joyne is dat alle zenders op één satelliet zijn te vinden, maakt het afstellen stukken eenvoudiger voor een leek. Zelf heb ik een 9-13-19-23 monoblock LNB. Ik heb het altijd een vergissing gevonden van TVVL om op twee satellieten zenders te plaatsen. Als je veel klanten wil dan moet je het niet onnodig moeilijk maken. gn, Marc

  3. Te weinig kijkers, laat mij lachen. Heeft ooit iemand reclame gezien op de VRT voor hun DVB-T aanbod ? Ik niet . Ik woon in Diksmuide en kan hier meer dan 15 Franse zenders  die FTA zijn ontvangen via DVB-T. Was hier reeds vanaf de start gedoemd te verdwijnen. Naast één en canvas was er ook sporza. Deze laatste heeft een kort bestaan gekend als zelfstandig kanaal, de politiek heeft een stokje in de wielen gestoken. Was het niet de bedoeling meerdere digitale kanalen op te starten ? Toen was er telenet met zijn dvb-t aanbod, heeft ook niet lang geduurd. Ook weinig of geen publiciteit voor dit pakket. Nu is er TVVL met een pakket en het is opnieuw prijs. Ik heb eens gepolst bij mijn collega's wie weet had van DVB-T ontvangst naast het aanbod van telenet en proximus. Er was één iemand met een ontvanger in zijn werkplaats/garage. DVB-T verdwijnt niet omdat er geen interesse is maar omwille van het feit dat het niet gekend is. Niemand weet dat de meeste televisies een geschikte tuner hebben. Als de provider uitvalt is het leuk om met een kleine antenne nog de vrt zenders te kunnen ontvangen, maar je moet het natuurlijk wel weten. Hoe zal de overheid ons informeren bij rampen als netwerken uitvallen en er geen zenders meer zijn ? gn, Marc

  4. Daar was ik niet van bewust. Indertijd kocht ik mijn kabel bij een Duitse webshop. Ik heb een foto toegevoegd van de bewuste kabel. Ook kan ik kwijt dat deze kabel in de smaak valt van de huismuis. Op de foto van de schade die dergelijk diertje aanricht is duidelijk te zien dat de mantel uit een aluminium vlechtwerk bestaat met daaronder een aluminium folie. Nu gebruik ik coax die in de doe-het-zelf zaken wordt verkocht en die door telenet is goedgekeurd.

    P4222232.JPG

    P4222240.JPG

  5. ik heb eens een berekening gemaakt. Voor 20 meter kabel met een binnenader van 0.75 mm². Ik bereken enkel de spanningsval op de binnenader . Er is ook spanningsval op de afscherming maar deze zal mi. minder zijn . De spanningsval over de binnenader bij een stroom van 150 mA.

    Cu= 0.069 V en bij Fe= 0,48 V. Bij 20 meter zal de totale spanningsval meer dan een halve volt zijn. De stroomopname bij een monoblok zal nog hoger zijn en bijgevolg meer spanningsval veroorzaken. Inderdaad bij gebruik van een coax van aanzienlijke lengte moet rekening worden gehouden met de gebruikte materialen. Ik zal zeker in de toekomst degelijke coax aankopen. 

     

     

  6. graag een extra woordje uitleg over de coax met stalen kern. Ik heb hier enkele coax kabels met dergelijke kern. Ooit eens gekocht online in Duitsland. Ik vermoed dat spanningsval een rol speelt bij het gebruik van staal ipv koper. Dus de LNB is niet altijd de schuldige. Ooit eens voorhad dat de zenders met hoogste frequenties niet te ontvangen waren. Het probleem was ook niet de LNB maar de kabel die de na jaren gebruik te veel demping veroorzaakte op de hoogste frequenties. (in de tijd van de analoge signalen)

     

  7. Sprietje,

    hartelijke dank voor de informatie. Zonder uw bijdrage zou ik de wijziging aan de lnb-houder niet hebben uitgevoerd. Ik ging ervan uit dat schotel en lnb perfect op elkaar waren afgestemd.  Ik raad het plaatsen van dergelijke LNB niet aan voor een beginner. Met een goedkope satfinder en weinig ervaring is het mi. niet te doen. Bij de schotel en de LNB is er geen handleiding voor deze combinatie af te regelen. In de begin periode van de satelliet tv was er veel meer informatie te vinden. Naast handboeken waren er ook enkele goede tijdschriften. Gelukkig is er nog sat4all .

    gn, Marc

  8. Sprietje dank voor de info en tekening op de foto. Ik zal het zeker eens uitproberen. Met wat geluk heb ik volgende week vrijdag tijd. Voorlopig kan ik toch kijken.  Zou ik na het kantelen de elevatie moeten bijstellen ? Ik vermoed van wel. Ik deel de resultaten zeker mee;

    gn, Marc

  9. of de lnb houder 180° verkeerd zit weet ik niet. De schroef zit langs de linkerkant zoals op de foto van Sprietje. Mogeliks is er wat gezichtsbedrog gezien de schotel niet op ooghoogte is opgesteld. Ik heb wat bijkomende foto's genomen staande op een trapje. Ook heb ik nogmaals een meting gedaan van signaal op 9 en 23,5 oost. (de lucht was mooi blauw op het ogenblik van het fotograferen) Signaal is gemeten nabij de ontvanger.

    Voorlopig zal ik de instellingen niet wijzigen tot het weer wat beter wordt. Zopas zag ik het beeld verdwijnen op 9 oost. Er was wel een hagelbui. Marc

    P4042198.JPG

    P4042199.JPG

    P4042200.JPG

    P4042202.JPG

    P4042203.JPG

    P4042206.JPG

  10. Afmetingen zijn inderdaad 78x70cm. Ik heb hier de schotel bij de hand die tijdens het transport is beschadigd. Op de achterzijde staat een datum, productiecode en merknaam. Schijnbaar worden ervan dit type maar weinig verkocht gezien ik nu zie dat de schotel in 2014 werd vervaardigd. Waar staat de naam tegenwoordig op vermeld ? Ik zal morgen eens zien wat erop de schotel staat die ik heb gemonteerd.

    gn, Marc

    P4032197.JPG

  11. Tijdens het paasweekend heb ik de schotel met quadblock LNB opgesteld. Hier geef ik nog eventjes de problemen die ik heb voorgehad.

    - Toen  de schotel werd geleverd was er een deuk in. De leverancier heeft een andere opgestuurd en deze was gelukkig deuk vrij.

    -  Sprietje bedankt voor het opgeven van de instelling voor Diksmuide (10°) Ik was er wel ingeslaagd de LNB in de verkeerde zin 10° in te stellen. Had ik vlug door.

    -  Wat ik minder snel doorhad was een probleem met mijn SATLINK (WS-6930) Ik had de Diseqc voor de satellieten gewijzigd maar had niet door dat de instelling niet wijzigde voor de voorgeprogrammeerde kanalen. Bij mijn eerste afstelling ging ik op zoek naar Astra 1 door te kijken naar een beeld van een station. Hierdoor stelde ik ASTRA 1 in op een verkeerd feedhorn. Had ik pas door nadat ik de verschillende hoorns één voor afdekte met een metalen plaatje.

    - de LNB heb ik opgesteld met het meegeleverde hulpstuk. Gaat prima. Echter weinig nuttige informatie meegeleverd met schotel en LNB. Ik vrees dat deze configuratie niet voor beginners is weggelegd.

    gn, Marc

    (zal eerstdaags eens een foto toevoegen)

  12. ik heb een goedkope satfinder geplaatst. Gezien steeds tussen ontvanger en LNB zal blijven staan heb ik de bieper verwijderd. Heb een ganse avond tv gekeken en geen problemen ondervonden. Zal nuttig zijn tijdens het verplaatsen van de polarmount. gn, marc

  13. Mijn satellietontvanger is mijn samsung televisie. Als schotel gebruik ik een echostar 1,2m met polarmount. Deze schotel is ideaal bij slecht weer, zelden uitval zenders. Het probleem die ik heb is dat er wat offset zit op het verdraaien van de motor en polarmount. Ideaal zou zijn dat ik een signaalbalk zou zien op het scherm die me helpt bij het fijn afstellen van de positie. Mijn tv heeft die optie niet. Nu dacht ik aan een goedkope satfinder in serie met de coax maar ik vermoed dat dergelijke satfinders behoorlijk wat demping geven. Ook zou ik een splitter kunnen overwegen met in combinatie de satfinder. Maar ik vermoed dat de satfinder moet aangesloten zijn op een ontvanger om te kunnen werken. Zijn er nog mogelijkheden ?

    gn, marc

     

  14. wat jammer van joyne dat ze op hun website geen uitleg geven bij het ontbreken van deze drie zenders. De zenderlijst is toch belangrijk voor de keuze van een provider. Als deze zenders er pas over enkele weken worden aan toegevoegd mogen ze wat mij betreft nu reeds in de lijst staan, maar met een startdatum bij vermeld. Voor communicatie geef ik joyne een onvoldoende.

    gn, marc

  15.  

    In het boek " SATELLIETTELEVISIE" handboek voor wereldwijde ontvangst van Paul van Rossum (KLUWER 1989) is ook een artikel gewijd aan deze satellieten.

     

    Zou hier te ontvangen zijn mits je antenne  naar West-Noord-westen kijkt met een elevatie van ongeveer 39°. antenne moet meedraaien met de satelliet.

     

    succes, Marc

  16. inderdaad vroeger werden ferrorotoren toegepast om een keuze te maken in polariteit. Toen de LNC los stond van de feedhoorn was dit naast het systeem met een servomotor een mogelijkheid .

    De firma Anttron uit Torhout verkocht een ferrorotor die één geheel vormde met de parabool. De staven die van de schotel naar het brandpunt liepen waren in deze ferrorotor geschroefd. In bijlage een stukje uit hun catalogus. De ferrorotor koste in die tijd ongeveer 60 euro.

     

    Bij deze ook een foto van een 4 polariteiten rotor. (V,H, RD, LD)

     

    post-102386-0-24970400-1473684448_thumb.jpg

    post-102386-0-01956000-1473684558_thumb.jpg

    post-102386-0-01934800-1473684781_thumb.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...