Ga naar inhoud


Cowalley

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cowalley

  1. Ik zal je beschrijven hoe het gaat. Als ik schakel van een zender op de 23oost naar ARD of ZDF (beiden op 19oost), gaat dat prima. Als ik vervolgens doorzap naar RTL duitsland of een andere Duitse zender, zoals bijvoorbeeld RTL-II oid, dan gaat dat niet. Dan moet ik eerst terug naar een zender op de 23oost en direct het nummer van de betreffende zender intoetsen en dan werkt het

  2. Zojuist een single lnb gekocht de balkonschotel en gericht op 23 oost. Huisinstallatie aangesloten op poort1 van de switch. Balkonschotel aangesloten op poort2 van de switch. Diseqc 1.0 #1 astra 1 en #2 astra 3. Nu werkt het. Heb nu zowel de zenders van 23oost als 19oost. Het probleem zat hem kennelijk in de ingebouwde switch van de duo-lnb, die niet samenwerkte met mijn eigen switch.

     

    Schakelen gaat soms wel met een omweg. Als ik Nederlandse zenders bekijk via de 23oost, en ik zap naar zenders op de 19oost, dan gaat dat prima. Maar als ik tusse de zenders van 19 oost wil zappen, dan gaat dat soms alleen via terugzappen naar 23 oost en weer terug naar de gewenste zender op 19oost. Het schakelen verloopt dus niet helemaal 100% soepel, maar hier is mee te leven. Gewoon even terugschakelen naar een astra 3- zender en ik kan eke astra 1-zender ontvangen. Misschien dat dat nog te verbeteren is met een andere switch.

  3. Hallo A33. Ik heb geprobeerd jouw test uit te voeren. Echter nog steeds alleen ontvangst van 19 oost. Maar ik weet niet of ik de test helemaal heb uitgevoerd zoals je wilde. Is voor mij erg technisch.

     

    Ik denk dat ik ga voor ofwel het vervangen van de duo- lnb door een single variant, of het vervangen van de switch door een uncommitted switch.

     

    Zijn er speciale 23oost lnb's, of zijn die dingen universeel?

  4. Dan ga ik verder prutsen om het preciezer af te stellen. Ik heb de duo-lnb in een grotere hoek gedraaid en gek genoeg gaat dat ten koste van de kwaliteit van de ontvangst van 23oost.

     

    Het is zo'n preciziewerkje (dat me nog niet is gelukt) dat ik nog steeds de voorkeur geef aan het combineren van de 2 schotels.

     

    @A33: toch maar de oplossing doen met de single lnb voor 23oost op het balkon en 19oost via de huisinstallatie met een switch denk ik. Maar de test door jou hierboven beschreven is dus niet gelukt. Jij nog ideeen?

  5. Beste Sprietje,

     

    Ik hoef maar 1 aansluiting te hebben op de duo-lnb. Het gaat me om ontvangst van 19oost en 23oost op 1 receiver.

     

    Hoewel het merk er niet opstaat, denk ik dat het een Triax schotel is. Hij is al een jaar of 5 oud. Destijds gekocht als recreatiesetje bij Canal Digitaal. Ik heb hem nog eens goed opgemeten vanmorgen met de rolmaat (gisteravond in het donker met zo'n laserding gedaan). Tot mijn verbazing is hij hoog 67cm en breed 60 cm. Geen idee hoe dat laserding gisteravond aan 80 kwam. Sorry voor de foutieve informatie :-(

     

    De Maat X is 48cm.

     

    Nu de maat van de schotel zo ongeveer 64 is, zou dan niet de duo-lnb voor een 64 cm schotel gewoon moeten werken?

     

    Hoor graag van je welke lnb nu het geste is, en of de hoek van 17 graden in deze situatie ook nog geldt.

     

    Dank voor al je hulp. En jij ook @A33

  6. Ik zit in Forcalquier. GPS coordinaten 43,959054 N 5,777262 E

     

    Ik heb de schotel uitgericht op 23oost met de kop voor 23oost in de houder. Aangesloten op poort 2 van de switch. En de huisinstallatie aangesloten op poort 1 van de switch. Diseqc astra 1 #1 en astra 3 #2. Ontvang nu alleen 19oost. En niet 23oost. Overigens 13oost ook niet, maar dat had je al geschreven en ontvangst daarvan vind ik onbelangrijk.

  7. @sprietje: de duo-lnb is er een van canal digitaal. Die je daar op de website kan kopen. Die recreatieschotel heb ik al jaren op zolder liggen (ik had hem immers niet nodig met de huisinstallatie hier). En ik ging er vanuit dat het een 64 cm schotel was. Ik heb hem zojuist opgemeten en het blijkt een 80 cm schotel te zijn. Daar zal dus het probleem zitten dat ik niet beide satellieten kan ontvangen. Een 80 cm schotel met een duo-lnb voor een 60 cm schotel.

     

    Het beste is nu denk ik om een single lnb te kopen voor de schotel op het balkon (de oude lnb heb ik weggegeven), die uit te richten op 23,5 en aan te sluiten op poort 2 van de switch, zoals A33 hierboven schrijft. En dan dus de huisinstallatie aansluiten op poort 1 van de switch. Alternatief is het kopen van een duo-lnb voor een 80cm schotel, maar dat zal een stuk duurder zijn?? Wat is een goede???

     

    Groeten,

    Jan

  8. Hallo a33.

     

    Dank voor je snelle antwoord. Ik zal de door jou gestelde vragen beantwoorden.

     

    Ja, in het menu staat een instelmogelijkheid voor diseqc 1.1.

     

    Als ik mijn ontvanger aansluit op de huisinstallatie dan ontvang ik 13oost en 19oost. De ontvanger staat voor 19oost op #1 en voor 13oost op #2. (Diseqc 1.0).

     

    Lijkt me ook dat het het makkelijkst is om 19oost en 13oost van de huisinstallatie te halen en 23oost van het balkon. Moet ik dan een single lnb kopen voor 23oost? Of is de oude enkelvoudige 19oost lnb die destijds werd meegeleverd daarvoor nog bruikbaar?

     

    Ik heb gekocht een diseqc switch 2/1 van het merk goobay. Het is een goedkoop dingetje met artikelnummer 67057. Er staat op: sat 2*1 W DISEqC switch. Ervstaat een logootje op van DISEqC 2.0.

  9. Wij wonen in Frankrijk in een gehuurd appartement. Op het dak staat een schotel met ontvangst van de Astra 19,2 en de Hotbird satelliet (2 single LNB’s met allebei 4 uitgangen en waarschijnlijk ergens een aantal switches). Ik kan gewoon een coax-kabel in een contactdoos steken en heb satelliet-ontvangst.

    Nu alle Nederlandse zenders door Canaal Digitaal zijn verplaatst naar de Astra 23,5 satelliet, hebben wij een probleem. De vereniging van eigenaren staat niet toe dat wij als huurders wijzigingen aanbrengen aan de huisschotel. Het bijplaatsen van een LNB is dus niet mogelijk.

    Ik heb nu op het balkon een eigen schotel gezet op een standaard. Het is zo’n recreatiesetje van Canal Digitaal. En daarop heb ik de LNB vervangen door een DUO LNB voor Astra 1 en Astra 3. Maar het lukt me op geen enkele manier om beide satellieten met één schotelpositie te ontvangen. Ofwel de ene, ofwel de andere, maar dan moet ik de schotel steeds ietsjes draaien. Dat is irritant.

    Ik dacht de oplossing te hebben gevonden. Met de schotel die op het dak staat kan ik namelijk Astra 1 ontvangen en met de schotel op het balkon Astra 3. Ik heb een Diseqc switch (diseqc 2.0) gekocht en dacht klaar te zijn. Maar de ontvanger ziet alleen de LNB die is aangesloten op ingang LNB1 van de switch. LNB2 ziet hij niet. Switchen moet ik nu zelf doen door de kabels te verwisselen.

    Daarom me maar aangemeld voor dit forum. Ik heb de volgende vragen:

    -Is het mogelijk om 2 schotels te combineren en door middel van een switch aan te sluiten op 1 ontvanger (M7Sat801)?;

    -Welke switch heb ik daarvoor nodig, ervan uitgaande dat beide schotels nu al werken met één of meer switches? Een uncommitted switch?

    -Moet ik in de ontvanger nog dingen wijzigen in bijvoorbeeld de Diseqc instellingen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...