Ga naar inhoud


LeKerbec

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LeKerbec

  1. LEM, ook off-topic. Ook Frankrijk is een soort van bananenrepubliek. Dat beginnen de Fransen zelf steeds harder te vinden.

    Terug naar de keus van een ontvanger. Het is net als met computers. Heb je er ééntje gekocht, is hij alweer verouderd.

    Ik denk voorlopig aardig lang vooruit te kunnen met mijn ET10000. Tenzij CanalDigitaal roet in het eten gaat gooien met nog meer bescherming ten gunste van de flut-ontvangers die ze zelf verkopen. Dan zijn ze me kwijt als klant.

    Waar zitten ze ook alweer? Oja, Luxemburg....

  2. FranseFrans, voor wat het waard is. Ik woon zelf in Midden-Frankrijk, al 17 jaar. Kijk met CanalDigitaal. Met gewone kaart en tweede (grijze) kaart. Heb graag een harddisk erin om op te nemen. Heb een drievoudige kop met 4 uitgangen.

    De Philips DSR 8121 was een volstrekte ramp. Altijd ellende. Had daarna goede ervaringen met een XTrend9200, geconfigureerd gekocht in Nederland. Daarmee een beetje eevaring opgedaan met verder configureren.

     

    Dus heb ik nu een XTrend10000 met 2 satelliettuners en een DVT (voor Franse TNT-zenders) en een 3Tb harddisk erin. Ben geen techneut maar met een beetje gezond verstand en hulp (ook van dit forum waarvoor dank!) de zaak geconfigureerd. Loopt als een zonnetje. Voor de kaart geen CAM-module nodig, gaat via de interne lezer. Een CAM-module kan er wel in en doet het ook. Programma's opnemen en tegelijkertijd naar een andere zender kijken geen probleem. Als je tenminste de twee tuners een eigen kabelaansluiting geeft. Het geheel voor ongeveer 300€.

  3. Dank, Satmaat. Ik denk het een beetje beter te begrijpen maar kan in mijn netwerkinstellingen die streaming server niet vinden. Wellicht zit hij in applicaties die ik (nog niet) gedownload heb.

    Hoe kan ik verder?

  4. Beste mensen,

     

    Op mijn XTrend ET10000 heb ik een DVD-speler aangesloten (Philips BDP 2110/12).

    De DVD-speler heeft de laatste softwere update en de ET10000 is ook up to date.

    Nu moet het mogelijk zijn om via de HDMI-in ingang van de ET10000 een DVD op te nemen (en af te spelen neem ik aan).

     

    Ik krijg dit echter niet voor elkaar.

    Wanneer de DVD-speler draait, krijg ik geen beeld na drukken op de HDMIRx knop op de afstandsbediening.

    De applicatie "DVD-backup" die ik gedownload hebt weigert iets te doen: rood kruis "Warning! This folder is not DVD-structure".

     

    Ik heb een grote HDD in mijn box zitten met nog vel ruimte, daar kan het niet aan liggen.

     

    Wat doe ik niet goed? Alvast dank voor alle hulp.

  5. Dank,voor de opmerking over de ET 10000. Had links en rechts wat rondgezocht en veel positieve reacties..

    Iets waar ik niet uit kom, maar niet erg: als ik bj de ET 9200 op een zender kom die niet in mijn Canal Digitaal pakket zit en gecodeerd is, kan ik wel terug naar pakket-zenders maar zie niets meer. Moet dan weer helemaal opstarten om weer beeld te hebben. De ET heeft het niet. Rara hoe komt dat. In beiden gebruil ik geen cam-module maar gewoon de (bovenste) interne lezer.

  6. Voor wat het waard is. Kijk TV via Canal Digitaal. Na jaren een Topfield 6000 PVR zonder enig probleem toch over moeten stappen op HD. Een jaar geleden een XTrend 9200 (met 320Gb interne HD) gekocht. Loopt als een zonnetje maar heeft maar 2 tuners. Vind ik trouwens tamelijk warm worden.

    Nu ook de XTrend 10000 met 3 tuners en 1Tb HD. Twee satelliet en één DVT (om Franse zenders te zien). Even een gedoe om te installeren, ben geen grote techneut. Verschil met 9200: start sneller op, meer mogelijkheden, wordt minder warm.

    De tijd zal leren hoe die zich houdt. Met de door CD geleverde ontvangers heb ik het even gehad, alleen maar ellende met de Philips DSR8121.

  7. Bezit een XTrend ET 10000. Had al een XTrend 9200 tot volle tevredenheid. Aangesloten op triple-sat kop met 4 uitgangen op 60cm schotel. Als schotelallochtoon in Midden-Frankrijk moet je tenslotte bijblijven.

    Zelfde probleem gehad met de net gekochte 10000. Heb twee DVB-S2 en een DVC-T2 tuner plus Canal Digitaal kaart. Met de CD-kaart in een CAM-module kon ik niet kijken én opnemen tegelijk. Van alles geprobeerd. Niets lukte.

    Toen de CD-kaart in de bovenste interne module gedaan (slot 1,chip naar BENEDEN) en na even wat geëmmer met de softcam (Oscam ingesteld) en herstart) draait alles als een zonnetje.

     

    Wellicht nuttige informatie voor lotgenoten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...