Ga naar inhoud


Robtjik

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Robtjik

  1. Hij doet het. De SAB is eerst naar winkel teruggegaan. Die konden niets vinden. Toen ik het apparaat terugkreeg, was het probleem er nog steeds. Mijn leken conclusie: technisch werkt alles maar ze hebben in de werkplaats (Amersfoort) niet kunnen checken hoe mijn zuidelijke Ziggo aansluiting werkt. Gefrustreerd heb ik er lang niets meer mee gedaan. Deze week toch weer geprobeerd. Ik merkte dat ik wel signaal had als het apparaat met de schakelaar achterop uit was gezet, maar dat het signaal verdween en ook niet meer terug te krijgen was, als ik de knop van de Network ID scan of één van de andere knoppen rechts in het (dvb-c installatie)scherm indrukte. Pas als ik het apparaat weer met de schakelaar achterop uitzette, kwam het signaal terug. Maar elke knop die ik in het dvb-c installatiescherm aanraakte, deed het signaal weer verdwijnen. Alleen de groene TP scan knop werkte, maar de scan leverde geen kanalen op.  

     

    Ik vermoedde een ziggo bug. Heb dit topic weer eens doorgelezen en nieuwe updates geïnstalleerd. Geen oplossing. Maar: Youriy's 2.0.99 versie (zie hierboven) werkte uiteindelijk wel, hoewel die ouder oogt dan de updates met hogere versienummers die ik inmiddels gevonden had. De nieuwere versie (2.3.47) werkte bijvoorbeeld niet en ook de nieuwste versie op de site van SAB werkt niet.

     

    Wat mogelijk heeft uitgemaakt, is dat ik bij de update-installatie de optie 'software en bootloader' heb gekozen en niet alleen 'software', wat ik eerst wel heb gedaan. Maar ja, denk ik dan, waarom heb je een optie zonder bootloader als de update daarna - ook na opnieuw opstarten - niet werkt?   

     

    Hoe dan ook: nu werkt de SAB perfect. Niet meer aankomen. Mijn dank is groot. Heel groot.Voor iedereen die constructief heeft meegedacht.

  2. @ proconsul. Bedankt (je bent er vroeg bij). Ik heb net SAB gebeld. Daar vermoeden ze nu ook dat de receiver niet werkt. Ik mag langskomen en mogelijk ruilen ze 'm om.

     

    Ik probeer eerst nog wel eens om de TV-kabel rechtstreeks aan de SAB aan te sluiten. Toch benieuwd wat dat oplevert.

  3. Dank voor de zorgen. In de lnb zit de satellietkabel Ik ben nog net in staat om een kabel tv-kabel in de rf te doen. Nog wel met een gecertificeerde Ziggo aansluiting. Nee, daar ligt het echt niet aan. Toch bedankt.

     

    Overigens. De satellietkabel en de Ziggo kabel heb ik gecombineerd tot één coax-kabel. En vervolgens weer gesplitst tot een satellietkabel en een Ziggo kabel. Werkt fantastisch. Op de Humax en het Sat gedeelte van de SAB. Ik geloof niet dat daar ook maar iets van een verklaring te vinden is. Toch?

  4. @proconsul 

     

    Dank voor de foto's. Mijn conclusie is nu heel simpel: de SAB krijgt geen DVB-C signaal. Dezelfde kabel die in het Humax kastje onder de SAB perfect werkt, werkt niet in de SAB die er bovenop staat. Bij de automatische installatie ziet de SAB wel de Hotbird 13E, maar geen DVB-C. Bij geen van de tp-indexnummers krijg ik iets wat op een signaal lijkt. Bij groep kiezen is kabel TV blauw, dus niet selecteerbaar. Al die tijd dat ik zoek naar Ziggo heb ik nooit gele en groene signaalstrepen gezien.

    Ik denk nu dus dat de de DVB-C tuner vanaf het begin af aan kapot is geweest. Het apparaat moet terug. Of zie je nog ergens een andere mogelijkheid?

  5. Ergens doe ik mogelijk iets heel erg fout. De nieuwe firmware die ik geïnstalleerd heb is dezelfde als @Sabje noemde. Daar kan het niet aan liggen dus. Daarom de foto's bijgevoegd van wat ik zag toen mijn apparaat ziggo nog herkende: post-104539-0-04943900-1480335675_thumb.jpgpost-104539-0-08651300-1480335693_thumb.jpgpost-104539-0-05208300-1480335707_thumb.jpgpost-104539-0-57660700-1480335712_thumb.jpgpost-104539-0-10146500-1480335898_thumb.jpg. Rechts bij 1442 staan de scanmogelijkheden: TP scan (groen) en blind scan (wit). Beide doen het niet of althans leveren geen kanalen op. Een andere scanmogelijkheid zie ik nergens.

     

    Ben ik hier gewoon aan het klungelen?

     

     

  6. Dank maar weer voor het meedenken. Dit weekend heb ik de laatste firmware van de SAB site geïnstalleerd. Had ik niet moeten doen. Ik dacht dat daar de veranderingen waar @youriy het over had wel in zouden zitten. Niet dus. Ook de DVB-S scan leverde toen niet meer de kanalen op die ik eerst had. Natuurlijk geen back-up gemaakt. En met hijgende buitenlandse logees in mijn nek die weer hun buitenlandse programma's wilden bekijken, was het stressen om via een systeem reset de satellietfunctie weer op orde te krijgen.

    Inmiddels ziet het apparaat helemaal geen Ziggo meer, terwijl hij eerst wel zelf spontaan de frequentie en de netwerk-ID gaf (alleen geen kanalen scande). Dat doet hij nu niet meer. Is me ook weer een raadsel.

     

    Mijn volgende stap: back-up maken en de links van Youriy en/of sabje/proconsul gebruiken. Ik ben benieuwd.

  7. @Youriy,bedankt.

     

    Waarschijnlijk had je het al door, maar ik ben een behoorlijke leek op apparatentechniekgebied. Mijn gevoel zegt me dat een update zou moeten helpen. Dus wat moet ik doen: gewoon jouw bestand uitpakken, op usb zetten en dan in het apparaat updaten.Toch?

    Overigens laat ik de smartcard nu buiten beschouwing. Je hebt me overtuigd dat die niet meespeelt.

     

    @Penthe: de SAB herkent Ziggo, compleet met frequentie en netwerk-ID. Daar ligt het niet aan. Hij scant alleen geen kanalen. Scanfout dus.

     

    Dank allen! Laat weten of de update werkt.!

  8. SAB gebeld. Zeer coöperatief, maar ze herkennen het probleem niet. Alles doorgelopen wat fout kan gaan. Niets. Ze kunnen van afstand niet helpen. Stellen voor om met smartcard naar hun vestiging in Rotterdam te gaan. Ook Ziggo gebeld. Hun systeem zegt dat SAB apparatuur sowieso niet in het rijtje staat van apparaten die werken met Ziggo. Aan de smartcard kan het - zoals gedacht - niet liggen. Met Ci+-module zou het wel moeten kunnen, denken ze bij Ziggo. Kan, maar dat is weer een extra investering terwijl het via de CA slot ook zou moeten werken.

     

    Eerst maar met apparaat en smartcard naar SAB gaan. Ga ik doen. Bedankt voor jullie reacties.

  9. Ik lees bij totaaltv (dank sat4all fan) dit:

     

    "Als we handmatig alle frequenties inlezen hebben we wel een volledig zenderaanbod. Deze moeten we dan wel handmatig in de goede volgorde zetten. Zo ontvangen we  alle tv- en radiozenders die UPC ongecodeerd aanbiedt. Gecodeerde kanalen kunnen we ook met een CI+ module van UPC niet bekijken. De decoder geeft dan als melding dat de decoder de CI-module niet ondersteunt. 
     
    Anders ligt het in Ziggo-gebied. Daar kunnen we wel met de smartcard naar gecodeerde zenders kijken. Maar bij Ziggo is er ook het probleem dat niet alle zenders met een zoekopdracht via de beginfrequentie worden ingelezen."
     
    Ondanks die laatste zin en ondanks het feit dat ik sinds methusalem in een ziggo gebied zit, lijkt mijn probleem op dat van UPC. Ik heb de vraag inmiddels neergelegd bij SAB, maar die reageren niet. is dat het serviceniveau van SAB waar ik hier en daar wat over lees? 
  10. Alle instellingen kloppen volgens mij. Ik houd vier opties open: of de DVB-C tuner werkt niet goed; of de ziggo kaart doet het alleen in combinatie met een Ziggo gecertificeerd apparaat; of ik doe ergens iets ontzettends stom; of er moet misschien iets gereset worden.

     

    Is het zo dat een Ziggo Smartcard het gewoon bij andere SAB bezitters doet, zonder extra stappen die niet in de SAB handleiding zijn beschreven? Dan hoor ik dat graag. Dat weet ik weer wat beter waar ik het zoeken moet.

     

    Volledigheidshalve: in het SAB-menu onder DVB-C installatie en dan het euro-teken (conditional acces) wordt mijn smartcard volledig kerkend (type, en nummers die ik va Ziggo gekregen heb). Maar de SAB zegt dan wel dat de smartcard niet aangemeld is. Hier zit wellicht de crux. Hoe verander je dit? (nogmaals: de card werkt normaal in de Ziggo Humax).Werkt het misschien alleen met een Ci+module en dus niet in het slot waar de smartcard in past?

  11. Mijn ziggo smartcard werkt fantastisch op de bijgeleverde humax DVB-C receiver, maar wil het niet doen op de Titan Combo III. De kaart wordt herkend door de Sab, inclusief abonneenummer. Frequentie en netwerk ID; het klopt allemaal. Toch ziet de Sab geen zenders, Geen enkele scanmethode werkt. Weet iemand waar de fout kan zitten? Is het de Sab? Kan het ziggo zijn? Is er een installatiestap die ik misschien over het hoofd kan zien? Ik snap er helemaal niets van. 

    Smartcard is trouwens een jaartje oud, de Sab een half jaar (DVB-S werkt prima). Ziggo gebied is regio Tilburg.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...