Ga naar inhoud


piet174

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door piet174

  1. Beste forum leden,

    Heb een tijdje geleden een Duo lnb SOLO LNB 80cm RELOOK gemonteerd met de 23,5 horn in focus van de 80 cm schotel. Altijd perfecte ontvangst van Astra1 en bij helder weer ook alle Astra 3 zenders. Bij iets minder weer echter heel vaak niet alle Canal Digitaal zenders van de Astra 3. Wel altijd NPO1 en NPO3 maar geen NPO2 en bijna alle commercieel zenders zijn dan niet te ontvangen. Kan dit misschien liggen aan misschien deze duo LNB? Zou een andere duo LNB voor verbetering kunnen zorgen en zo ja welke? Volgens een deskundige die de uitlijning/positionering van de LNB gecontroleerd heeft optimaal.

    Groet, Piet

  2. Ben een tijdje weg geweest maar heb nog steeds hetzelfde probleem: niet alle zenders op 23,5 worden ontvangen.

    Wel beeld op NPO1HD, NPO3, Een, Canvas, Net 5, Eurosport,  Regionale zenders TV Drenthe, TV Oost ..., 24 Kitchen ,..

    Geen beeld op RTL HD  4,5,7,8 sbs6 ...,

    Sprietje merkte op dat dit alleen horizontaal gepolariseerde zenders zijn. Dat lijkt inderdaad zo.

    Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

    Kan een kabel invloed op het signaal hebben? Er zit een 20 jaar oude coax kabel van ongeveer 15 m tussen de LNB en de ontvanger

  3. Ben er weer. Zoals ik al vreesde heb ik met slecht wel beeld op een aantal zenders maar ook geen beeld meer op veel zenders.

    Wel beeld op NPO1HD, NPO3< Een, Canvas, Net 5, Eurosport,  Regionale zenders TV Drenthe, TV Oost ..., 24 Kitchen ,..

    Geen beeld op RTL HD  4,5,7,8 sbs6 ...,

    Zoal ik eeder al merkte met het zoeken met de SAT finder was het signaal van 23.5 veel zwakker dan 19.2 of 28.x. Maar dan toch vreemd dat bv NPO1 HD het wel goed blijft doen en vooral de RTL zenders het af laten weten. Iemand een idee waar dit aan kan liggen? Het lijkt alsof de Astra signalen bv allemaal niet even sterk zouden zijn?

     

  4. Eindelijk is het me gelukt om de canaal digitaal zenders van Astra 23,5 te ontvangen. Heb eerst met een lnb in de houder en een Sat finder het duidelijkste piep signaal opgezocht. Dit signaal is zeer aanzienlijk zwakker dan de signalen van de 19,2 en 28 satellieten en daarom moeilijk te vinden zeker toen ik een aantal pogingen bij slecht weer heb ondernomen. Vandaag helder weer de duo lnb weer geplaatst en nog wat gefinetuned en uiteindelijk Astra 28,5 gevonden met ongeveer 80% signaalsterkte. Na her-activatie van mijn smartcard nu op alle kanalen goed beeld. Ben benieuwd hoe het gaat bij slecht weer?? Dank allen die met mij meegedacht hebben.

     

  5. Heb alles gedaan zoals MEBO 870 beschrijft en toch geen beeld op de canaal digitaal zenders. Bij contact met Canaal Digitaal werd mij een aanbod gedaan om de witte CI+ module te kopen. Ik heb nu een zwarte met een wereldbol er op. Hierin zou niet meer de goede software zitten. Heeft iemand hier ervaring mee; zou het werkelijk hieraan liggen?

  6. Zie inderdaad hetzelfde beeld op mijn tv. Heb inmiddels de duo lnb op 19. 2 en 23.5 ingesteld. Als ik op zenders bijwerken druk zie ik nu de twee aAstra 19.2 en 23.5 staan. Echter ook nu weer geen signaal van de canaal digitaal zenders; ook niet na her activatie (1 uur op NPO 1laten staan). Wel signaal van FTA zenders zoals bv Drente tv, Kitchen tv; CT 24 HD etc. Ik ontvang de zenders van 19.2 wel allemaal goed. ???

     

  7. Ben een tijdje weggeweest. Nu schotel verdraaid naar oosten en iets omlaag totdat Sat finder goed signaal gaf. Bleek 23.5 en 28.2 te zijn. Goede ontvangst voor beide satellieten. Vele signalen vooral BBC kanalen van  de 28.2 satelliet. Echter geen signaal voor de Canal Digitaal zenders van 23.5; ook niet na opnieuw activeren van card. Kan dit liggen aan het feit dat de activatie via Astra 19.2 moet verlopen???

  8. Ik heb de schotel geoptimaliseerd op het signaal van 19.2 oost. Daarvoor heb ik de elevatie hoek van de schotel niet hoeven te veranderen. Deze was ook optimaal: kleine bewegingen omhoog of omlaag van de schotel leverden geen sterker signaal. Vervolgens heb ik hoek van de duo lnb gedraaid van ongeveer 0 tot 30 graden maar nergens een (sterk) signaal voor 23.5 gevonden? Groet, Piet

  9. Vandaag de lnb kop van de schotel gehaald en vervolgens alleen de duo lnb gemonteerd in houder die in het centrum van de schotel zit en de tweede LNB van de duo zit nu iets links van het midden. De hoek waaronder de duo is gemonteerd moet nog precies ingesteld worden maar is ongeveer 130 naar boven. Na bevestiging van de lnb kop de schotel langzaam naar rechts (als je in de richting van de schotel kijkt) verdraaid en mbv een Sat finder een sterk signaal opgezocht. Op de tv gekeken welke satelliet het was en inderdaad 19.2 Oost. Vervolgens de schotel gefinetuned mbv de sat finder op het signaal van deze lnb. Het gevolg een perfekt signaal en na installatie alle ongeveer 1100 tv en radiozenders van 19.2 Oost. Tot zo ver het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat het signaal van 23.5 oost niet beter te krijgen is dan het was met de eerdere configuratie hoe ik ook de duo lnb ook verdraai. Ik begrijp er nu niets meer van. Deze verandering zou op minst toch een verbetering van het 23.5 signaal moeten hebben opgeleverd?

  10. Op mijn foto zit de 13 Oost lnb helemaal rechts en in het centrum van de schotel. Links daarnaast zit de duo lnb  gemonteerd. Ingeklemd op de plaats van de vroegere enkele 19.2 Oost lnb (die dus goed beeld geeft). De 13 en 19.2 lnb zitten ongeveer even hoog en de 23.5 lnb zit dus wel hoger zoals duidelijk te zien is op de foto. Het lijkt me nu het beste om de duo lnb in de houder van de 13 lnb te zetten en eerst alleen de schotel naar echts te verdraaien totdat ik het 19.2 signaal goed ontvang. Dan hoef ik namelijk niet de elevatiehoek van de schotel ook nog te verstellen toch?

  11. Geen foto maar een beschrijving van de situatie. Er was altijd een houder gemonteerd met twee lnb's. Als je ervoor staat, dus van afstand naar de schotel kijkt, staat de rechtse lnb (13 oost) van deze houder in het centrum van de schotel en de lnb in de houder aan de linkerkant staat op 19 oost. In deze laatste positie heb ik nu de duo lnb gemonteerd op de 19 lnb. De 23 oost lnb staat dus nog verder uit het midden van de schotel. 

  12. Heb de duo lnb op z'n kop gemonteerd en inderdaad zie ik nu hetzelfde: wel de 19.2 zenders en een paar 23.5 zenders. Conclusie: ligt niet aan duo lnb maar aan positionering. Ik merkte nu ook op dat ik in het centrum van schotel een lnb voor Hotbird 13 heb zitten en dus de twee andere lnb's (19 en 23) off-axis heb staan. Is dit een mogelijke oorzaak voor mijn zwakke 23.5 signaal?

  13. Een losse lnb op de 23 positie zou een antwoord kunnen geven maar daarvoor moet ik de schotel gaan verdraaien omdat de twin nu gemonteerd zit in de houder voor de 19 positie. Daar wil ik nog even mee wachten.

    Krijg ik een sterker 23 signaal als ik de schotel centreer op de 23 positie en de 19 lnb uit het centrum van de schotel plaats?  Zo ja hoeveel % sterker?

  14. Hartelijk dank voor de uitgebreide en duidelijke reactie. Ik begrijp nu beter hoe een en ander werkt en wat de verschillende transponders met hun bijbehorende frequenties en polarisaties zijn. Ook de symbolratemodus is nu duidelijk: als deze op automatisch staat kan ik alleen nog een frequentie invoeren; als hij op handmatig gezet wordt kan ik ook de signaalsnelheid invoeren. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat ik met geen enkele aangegeven transponder combinatie nieuwe tv zenders vind. de eerder gevonden zenders op 23.5 blijven de enige werkende zenders. Mijn sat positie is Losser Overijssel. Nog onduidelijk voor mij is wat de FEC (2/3 etc) is. Ik kan nergens zoiets met een breuk invoeren??

  15. Het zal inmiddels duidelijk zijn dat ik een leek ben. Maar ik weet echt niet hoe ik een transponder kan scannen; weet zelfs niet echt wat een transponder is besef nu. Ik heb twee LNB's een voor 19 Oost (LNB !) en een voor 23.5 Oost (LNB 2); ik dacht dat dit de transponders waren. Van LNB 1 krijg ik alle zenders goed door. Als ik naar de verwijzing van Alex kijk zie ik daar een heleboel frequenties met wisselende polarisaties staan??? 

    In de vier bijlagen heb ik mijn installatiegegevens weergegeven. Het onderste plaatje geeft het zoekresultaat aan.

    Wat moet ik hier nou invullen om de zenders van 23.5 te zien te krijgen? Ik zie nergens in mijn menu een scan mogelijkheid.

    post-104738-0-51413300-1501271274_thumb.jpg

    post-104738-0-07966900-1501271293_thumb.jpg

    post-104738-0-08664900-1501271330_thumb.jpg

    post-104738-0-83733100-1501272314_thumb.jpg

  16. Dank Youriy. Heb de handmatige installatie gevonden. Weet echter niet wat ik bij LNB 2 voor Astra 23.5 in moet vullen. Staat nu op:

    Polarisatie: verticaal; Symbol rate:Automatisch; Frequentie: 11200

    ​Heb daarna de door Smetje aangegeven waardes ingevoerd. Een nieuwe scan levert geen nieuwe zenders op ????????

×
×
  • Nieuwe aanmaken...