Ga naar inhoud


Armand

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Armand

  1. Hallo allen,

     

    Vandaag een nieuwe duo-lnb laten installeren. Incl. Een nieuwe schotel, omdat de lnb niet op de oude Duitse schotel paste.

    Alle zenders zijn weer terug. Wel het nodige gemopper van de SAT-installateur over de slechte kwaliteit van het bevestigings materiaal van de Triax-schotel. Wellicht niet helemaal objectief, omdat het Nederlands materiaal is?

    Veel dank voor al jullie adviezen en suggesties.

  2. De onrvanger gaat inderdaad uit in de nacht. Kan eens proberen om deze onder spanning te laten staan. Kijken of dat resultaat geeft. Zoals net al gezegd, de betreffende zenders zijn nu weg, maar er is wel voldoende signaal. Het vriest nu 5 gr. Kan zo maar zijn als morgen de zon op de lnb komt, de zenders weer terug zijn. Ben benieuwd!

  3. Vocht of kou, een van beide zal vast de veroorzaker zijn. Dat lijkt inmiddels eel duidelijk. Vandaag waren alle zenders er, met dips in de beeldkwaliteit. Nu vanavond zijn de zenders die ik in de aanhef van onze correspondentie heb aangegeven allemaal weer weg.

    Laat in ieder geval van me horen als de SAT-man het dak op is geweest

  4. Hallo mensen,

     

    Sprietje, ik kan proberen een foto van de installatie te maken, maar het dak op is me nu te glad. Het vriest hier nog steeds in Haselünne. Dat ligt ter hoogte van Coevorden. Ik zal de Sat-installateur ter plaatse eerst vragen of hij iets bijzonders kan zien aan de bestaande kop, die overigens nog maar een paar jaar oud is. Maar als het zo blijft gaan als Ceesv heeft geschreven bij een van zijn buren, dan lijkt het me beter om de nieuwe kop te laten installeren, die ik immers toch al in huis heb nu.

  5. Hallo ceesv,

     

    Heb inmiddels een nieuw lnb gekocht in NL en afspraak gemaakt bij een plaatselijk bedrijf hier in DE om de oude te vervangen. Was gisteravond nog even aan het zappen en wat blijkt, alle weggevallen zenders zijn weer terug.

    Wel blijkt dat een aantal ervan regelmatig storen, rasters vertonen en zo nu en dan wegvallend geluid. De expert-dealer in NL geeft aan dat de vorst de veroorzaker zou kunnen zijn.

    Is dit voor jou herkenbaar?

  6. Hallo mensen. Dank voor jullie snelle reactie. Het lijkt inderdaad het meest voor de hand liggend om aan de duo lnb te denken, ook al is die nog geen 2 jaar oud. Blijft vreemd dat NPO 1 en 3, Veronica, Net 5, de Belgen en ook de NL regionale zenders wel worden ontvangen. NPO 1 overigens met soms wat rasters.

  7. Dag allemaal,

     

    Sedert een aantal dagen mis ik de volgende HD zenders:

    NPO 2, alle RTL zenders en SBS 6 en 9.

    Zowel de

    Rebox 8500, als de M7 SAT 801 geven hetzelfde negatieve resultaat.

    Heb een vaste schotel en een duo lnb.

    Nooit problemen gehad.

    Gaarne jullie deskundige raad

×
×
  • Nieuwe aanmaken...