Ga naar inhoud


Musky1

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Musky1

  1. Ik ben op zoek naar de afstelgegevens voor een Gibertini SE series OP85SE schotel, met 4 x inverto black ultra twin 40mm.

    De nieuwe locatie wordt Murcia / dicht bij de grens met Almeria in Spanje.
    De coordinaten hiervan zijn afgerond: 37.70 -1.94

    De switch is een Spaun SAR 411 diseqc 2.0 4/1

    De set draait al vanaf 2017 probleemloos in Nederland maar gaat nu binnenkort verhuizen naar de nieuwe locatie. Het was toen in 2017 uitgerekend door Sprietje.

    m.v.g John

     

  2. Bedankt voor je reactie, het is me nu duidelijk verder ik ben blij met deze oplossing want ik kreeg na 2 maanden allerlei image's proberen al spijt van de aankoop van de ultimo 4 k met al zijn storingen.

     

    Wel vreemd dat er ultimo 4k boxen zijn die geen last lijken te hebben van heropstarts en dat er boxen zijn die er juist wel last van hebben.

    Je zou gaan denken dat er verschillende versies van de VU plus ultimo 4K in omloop zijn, of dat er een verschil is in gebruikte hardware of onderdelen.

    Mogelijk is er iemand die hier meer van af weet.

  3. Ik heb een vraagje over de de nieuwe bootloader is deze alleen bedoeld in combinatie met de VTI software of kun je deze ook installeren bij de open PLI software?

     

    Mijn VU plus ultimo 4K had ook last van regelmatige (meerdere per dag) spontane heropstarts zowel met open PLI als met de VTI software (altijd de laatste versies geïnstalleerd)

    Het lijkt er nu op nadat ik deze bootloader heb geïnstalleerd het een stuk stabieler is geworden met de VTI software. Nu al 1,5 dag zonder vervelende storingen.

     

  4. Dat klopt helemaal de LNB houders zijn op 1 na in hoogte verstelbaar.

    Als je heel goed op de foto kijkt zie je dat de meest linkse (hoogste) LNB een paar nokjes omhoog staat.

    Ik ga dit binnenkort nog even aanpassen en dan gelijk een 2e coaxkabel en switch aansluiten.

     

    Ik vond het alleen vreemd dat je met de normale (niet in hoogte verstelbare) LNB houders niet de 10 graden schuine stand zou kunnen halen.

    Mogelijk komt dit omdat de schotel van een Italiaans bedrijf is en ze daar niet zo schuin hoeven te staan als in Nederland.

     

    Zou je de afstand tussen de LNB koppen voor 23,5 en 28,2 graden (Astra 3 en 2) ook kunnen berekenen voor deze combinatie?

    Ik wil over enige tijd gaan proberen om de schotel iets hoger te zetten om zo ook de Astra 2 op 28,2 graden te kunnen ontvangen.

    De schotel kijkt nu net tegen de dakrand van de woning aan voor Astra 2, Astra 3 is geen probleem.

     

  5. Vandaag de schotel in de mast gehangen om te testen.

     

    Na het uitrichten op Astra 19,2 satelliet en vervolgens op Astra 23,5 satelliet heb ik met een natte doek over de lnb's het geheel afgesteld op de maximale ontvangst,

    dit gaf de volgende waardes op de VU+ Solo 2 ontvanger:

     

    Astra  19,2 graden NPO1 17 dB dit is het maximum van de signaalmeter AGC 91%

    Astra  23,5 graden Arte HD (D) 17 dB dit is maximum van de signaalmeter AGC 86%

    Hotbird 13 Al Jazeera 16 dB AGC 86

     

    Vorige schotel was een Triax 64 met duo lnb van Canaal Digitaal en deze gaf de volgende waardes:

     

    Astra 19,2 16 dB

    Astra 23,5 13,5 dB

     

    Het viel me wel op tijdens het afstellen dat de rail van de Gibertini 85 SE schotel niet de 10 graden schuin haalde die nodig zou zijn volgens de berekeningen van Sprietje maar maximaal 7-8 graden haalde. Misschien ga ik in de toekomst de slobgaatjes nog wat uitvijlen zodat de multirail de 10 graden wel haalt.

     

    Er is nu in ieder geval een behoorlijke verbetering van de ontvangt ten opzichte van de Triax 64 schotel, nu alleen nog even afwachten of dit ook opgaat met onweer, regen, en sneeuwbuien.

     

    Sprietje bedankt voor je rekenwerk en advies.

    post-105083-0-65724200-1485010778_thumb.jpg

  6. Beste Sprietje,

     

    Bedankt voor je snelle reactie, het is een beetje een tegenvaller, ik heb gekozen voor deze combinatie omdat ik had gelezen dat de Black Ultra LNB's zouden passen op de Gibertini OP 85 SE.

     

    Misschien Is het een optie om de lnb voor Astra 1 op 19,2 graden te vervangen door een kleinere zodat er meer tussenruimte is op de rail voor de andere LNB's.

    Welke kleinere LNB zou je mij dan aanraden? Moet deze LNB voor Astra 1 op 19,2 graden trouwens precies in het midden van de rail staan (brandpunt schotel) of kun je de LNB's beter gelijk- matig verdelen over de rail?

     

    De rail is echter wel lang genoeg voor deze 3 satellieten dus dat zal geen probleem geven.

     

    Groeten

  7. Omdat ik de satelliet ontvangst  wil gaan verbeteren ga ik een andere schotel en LNB's plaatsen.

    Ik gebruik al enige jaren met een Triax 64 cm en duo LNB van Canaal Digitaal (Astra 1 en 3). Dit werkt over het algemeen wel redelijk.

    Maar om nu bij slecht weer ook een goede ongestoorde ontvangst te houden heb ik na enig leeswerk op de forums van Sat4all een nieuwe schotel gekocht.

     

    Dit is de Gibertini SE 85 schotel met de Gibertini XP-MFP13-3G40 Sat Multifeedhalter geworden.

    Als LNB gebruik ik 3x de iverto black ultra met 2 uitgangen.De gebruikte switch is 2x de Spaun SAR 411 WSG. Dit alles wordt via 2 coax kabels aangesloten op een  VU+ Solo 2 ontvanger met 2 ontvangers.

     

    Ik wil hiermee de Astra 1 op 19 graden, Astra 3 op 23 graden en de Hotbird op 13 graden gaan ontvangen. De Astra op 28 kan ik helaas niet ontvangen omdat de schotel dan net tegen het dak van de woning aan kijkt. Vandaar dat de keus op de eerder genoemde 3 satellieten is gevallen.

     

    Mijn vraag is hoe verdeel ik het beste de LNB’s op de schotel en heeft iemand nog andere tips om rekening mee te houden bij plaatsing van de schotel.

     

    Groeten John

×
×
  • Nieuwe aanmaken...