Ga naar inhoud


Kees66

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kees66

  1. Sinds de software uodate naar VTI versie 13 werd op mijn UNO 4K de CI module van Canal Digitaal (nieuw type M7) ineens niet meer herkend. De ontvanger heb ik voor contole/reparatie naar * teugggestuurd. Deze heeft de ontvanger doorgestuurd naar de importeur. Bij terugkeer bleek VTI versie 11 geinstalleerd waarmee de ontvanger het weer deed. Echter na een software-update (opnieuw versie 13) had ik het probleem terug: geen CI-CAM module herkend. Balen. Met Open-PLI 6 deed de ontvanger het direct uitstekend, maar tijdens opname van een gecodeerd kanaal kon ik niet naar een andere zender kijken, terwijl ik een dubbele coax-verbinding. heb. Met VTI was dit dus wel mogelijk. Vandaag heb ik VTI versie 11

    ( vti-image-vuuno4k-20170615094032_vti_11-0-2_usb.zip ) opnieuw geÍnstalleerd, en ziet: alles functioneert perfect na de standaard installatie (geen softcam kiezen dus).

    Conclusie: aan de ontvanger ligt het niet, maar dus wel aan de dubieuze versie 13 van VTI.

  2. Inmiddels heb ik de oorzaak van mijn probleem ontdekt. Als ik een gecodeerde zender opneem, dan krijg ik op andere gecodeerde zenders geen beeld omdat de CI-module van Canal Digitaal (of de receiver) maar één zender gelijktijdig kan decoderen. Daarom krijg ik tijdens een opname op andere gecodeerde zenders geen beeld, maar op free-to-air zenders dus wel.

    De vraag die nu rest is, of een opname achteraf kan worden gedecodeerd? Bij mijn oude Homecast ging dat zelfs automatisch.

  3. In de testresultaten op Totaal TV van de VU+ UNO 4K wordt vermeld:

    De VU+ Uno 4K beschikt over verwisselbare, zogeheten FBC-tuners. Slechts weinig satelliet- en kabeldecoders komen met tuners die deze interessante techniek ondersteunen. Een DVB-S2 FBC twin tuner beschikt over een stukje speciale technologie waardoor in feite tot acht tuners in de decoder aanwezig zijn. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren. Hierdoor wordt het mogelijk om acht zenders op te nemen of naar een ander scherm te streamen, ook al worden ze op verschillende transponders op een satelliet uitgezonden. Dat leek mij wel wat en daarom heb ik deze ontvanger gekocht.

     

    Mijn situatie: UNO 4K (VTI laatste versie) met 2 kabels aangesloten op triple LNB van Canal Digitaal. Toch is het het niet mogelijk tijdens een opname van een zender naar een andere zender op op dezelfde satelliet te kijken (voorbeeld NPO1 op ASTRA3 opnemen en kijken naar NPO2). Geen beeld, alleen op de zender die wordt opgenomen. Daarentegen krijg ik wel beeld op de andere satellieten ASTRA1 en 2.

    Op mijn oude Homecast kon dit wel, zolang de zenders op dezelfde transponder zaten.

     

    Heeft dit te maken met een verkeerde instelling van de tuner? Ik heb zowel tuner A als B op enkelvoudig A/B/C/D ingesteld. Als ik tuner B instel als gelijk aan A, dan blijft dit probleem. De overige virtuele tuners worden automatisch geconfigureerd.

    NB. Ik heb hiervoor een 2e kabel getrokken, met als enig resultaat dat de ontvanger bij een geprogrammeerde opname nu niet automatisch naar de zender springt die wordt opgenomen. Wel blijkt dan achteraf de opname dan leeg te zijn (geen beeld). Een geprogrammeerde opname van een andere satelliet is wel geslaagd. FBC, wat moet en kan ik ermee?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...