Ga naar inhoud


Vrachelen

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vrachelen

  1. Ooit moest mijn vrouw op elke nieuwe camping de signaalkwaliteit aflezen én doorschreeuwen, terwijl ik aan de schotel draaide in een poging haar informatie te vertalen naar een optimale instelling. Soms ging dat snel, maar soms ook heel moeizaam. We waren dat geschreeuw goed zat en tijdens een digitaal bezoek aan Ali kocht ik een V8 finder, type BT05 en vanaf dat moment kan ik m’n B&R schoteltje zelfstandig en relaxed afstellen. Via bluetooth komt de waarde van het satellietsignaal op mijn smartphone en dat is telkens een verkwikkend begin van onze vakantie. 

    Kortom, dik tevreden!

    BT05.jpg

  2. Op 4-8-2020 om 16:36, Old Satterhand zei:

     

    Dit is inderdaad een heel handig tooltje om je schotel snel uit te richten.

    Het gevaar is wel dat als andere campers dat zien dat je dan de hele dag andermans schotels staat af te stellen op je vakantie.😀

    Inderdaad, maar ach, beetje mantelzorg verlenen tijdens de vakantie moet kunnen en als ik het zat ben, zeg ik toch gewoon dat de accu leeg is 😜

  3. Ik ben geen satelliet hobbyist, maar een pure gebruiker. Met mijn kakelverse Amiko 8255+ en een B&R-schotel (f/D is echt 0,7 😜) op een omgekeerde wasmolen, wil ik na aankomst op een mooi plekje snel en simpel de touretappe kunnen zien, zonder geschreeuw van mijn vrouw dat hij (nog niet) groen is. Ik zocht en vond daartoe de BT05 bij onze Chinese vrienden en sinds kort is het uitrichten van mijn schoteltje een fluitje van een cent. Natuurlijk eerst het appje geïnstalleerd op mijn telefoon, vervolgens Bluetooth aangezet en de BT05 doet z'n werk feilloos. Geen (ge)B(l)er meer tijdens het uitrichten en dat voor een paar tientjes...

    afbeelding.png.67ce9f18d952192385443ad1648d955c.png

  4. Beste forumleden, hartelijk bedankt voor al jullie reacties. Samen met mijn eigen bevindingen concludeer ik dat deze Medion tv en mijn Canal Digitaal abonnement geen gelukkige combinatie is. Ik heb natuurlijk alle mogelijke instellingen (tot in den treuren) geprobeerd en nee ik ontving nooit de ongecodeerde zender tv Drenthe. Ooit zag ik wel een aantal Nederlandse RTL-zenders, maar nooit de NPO-zenders. Kortom, dit wordt niets, dus de Medion tv gaat retour naar de leverancier.

  5. Beste forumleden, onlangs heb ik  een nieuwe tv gekocht, inclusief geïntegreerde digitale DVB-S2 ontvanger. Het betreft een MEDION LCD-TV LIFE E12442 | 23 inch | Full HD Display | HD Triple Tuner | CI+. De coaxkabel van de schotelantenne (met een voorheen prima signaal op de Astra 3) heb ik van mijn oude Homecast ontvanger overgezet op deze nieuwe tv. Ook de CI-module (zwarte wereldbol), met geactiveerde Canal Digitaal smartcard, heb ik in het CI+-slot van de tv gestoken. De kaart wordt gelezen en ik kan de nummers van de module en de Smartcard aflezen op het beeldscherm. Krijg echter met geen mogelijkheid de zenders in beeld, die bij mijn CD-abonnement horen. Wat is er/doe ik fout? Wie kan me helpen?

    Screenshot beeldscherm.jpg

  6. Ik heb heel veel geleerd van alle reacties op mijn vraag over een tv met dvb-s2 tuner. Er blijken tal van mogelijkheden, waaronder een erg aardige met ventilator tegen oververhitting van mijn huidige Homecast tuner. De mogelijke beperking bij het afspelen van opgenomen programma's is natuurlijk relevant bij het bepalen van je keuze, maar voor mij speelt dat niet zo, ik kijk actueel nieuws en sport en neem zelden wat op. Ik ga eerst eens een (aanzuigende) ventilator op de rug van mijn Homecast plaatsen, maar weet dat een tv met dvb-s2 tuner ook gaat werken (minder snoeren, één afstandsbediening). Allemaal hartelijk bedankt voor jullie adviezen en overwegingen.

  7. Ik gebruik op de camping al jaren een satellietontvanger van het merk HomeCast (HS2100), inclusief een door CD gecertificeerde CI-module en smartcard met CD abonnement (al 15 jaar). Door oververhitting valt deze tuner nu telkens uit en ik overweeg (ter vervanging) een 24 inch televisie te kopen, inclusief een ingebouwde tuner. Kan ik dan volstaan met een televisie met  DVB S2 tuner, inclusief een CI+ module? Werkt dat dan altijd? Of zijn er nog andere zaken waar ik op moet letten? Ik maak overigens gebruik van een B&R schotel.

  8. Bedankt Sprietje, voor de adviezen. Eerder heb ik dezelfde vraag aan een (gerenommeerde) lnb-leverancier gesteld en die zei dat een duo-lnb niet mogelijk is op een B&R-schotel. Er wordt in de markt blijkbaar een hoop onzin verkocht...

     

    Het stikkertje met de gradenverdeling gebruikte ik al niet, omdat ik hier geleerd heb om de fijn-afstelling proefondervindelijk uit te voeren, inclusief de 'natte zeem' :D

  9. Op basis van de (vermakelijke) discussie, vorig jaar, over de ontvangstmogelijkheden van de Astra 3 in Zuid Spanje en Portugal, heb ik de B&R 65 schotel aangeschaft, in combinatie met de Inverto Black Ultra LNB. Ben nog niet in het diepe zuiden van Europa geweest, dus van mij nog geen ontvangstresultaten.

     

    Heb wel een vraag: past op deze B&R schotel de Inverto Twin Monoblock 23 mm LNB (voor een schotel van 60 cm), voor de gelijktijdige ontvangst van Astra 1 en 3?

    Volledigheidshalve heb ik een fotootje gemaakt van de toentertijd meegeleverde LNB-houder (40mm).

     

    Alvast bedankt voor de reacties.

    Groet van Vrachelen

    LNB Inverto.jpg

  10. Beste Sprietje,

     

    Hartelijk bedankt voor je prima adviezen over het gebruik van de schotel in Portugal. M'n oude schoteltje (Triax 64, met duo LNB) plaats ik op ons nieuwe huis in Nederland, zodat ik m'n CD abonnement geactiveerd kan houden. Voor onze reizen naar Spanje en Portugal ga ik de spullen aanschaffen zoals jij hebt aangegeven.

     

    Met dank en groet van Vrachelen.

  11. Goedemiddag beste lezer,

     

    Ik heb al een tijdje rondgeneusd op dit forum en veel geleerd over satellietontvangst in onder andere Portugal. De laatste keer dat we daar waren (Algarve, Lagos) konden we met ons Triax 64 schoteltje alle Nederlandse zender prima ontvangen. Allemaal op SD-kwaliteit weliswaar, want de HD-zenders kwamen daar niet door, via onze duo LNB van Canal Digitaal. Ik leerde dat het signaal van de Astra 3 (op 23,5 Oost) te zwak is voor een goede ontvangst daar en dat de duo LNB het er ook allemaal niet beter op maakt. Voor een volgende reis naar dit gebied moet er dus iets anders komen.

     

    Omdat nagenoeg alle Nederlandstalige HD-zenders op de Astra 3 uitzenden is een duo LNB feitelijk niet meer nodig.

     

    Klopt dit laatste en wie kan mij adviseren of onderstaande oplossing in Portugal gaat werken:

     

    1. Schotel: Triax TDS 88 (85 x 95 cm, groter is nauwelijks mogelijk vanwege vervoer)
    2. LNB: Inverto Black Ultra single HGLN 40 mm
    3. Ontvanger: Homecast HS2100  CI CD USB

    Ik accepteer dat er tijdens een zware regenbui geen ontvangst mogelijk zal zijn en ook dat ik voor het updaten van de zenderlijsten misschien een keertje op de Astra 1 moet uitrichten.

     

    Ik hoor graag of er misschien betere oplossingen zijn. Bij voorbaat bedankt voor jullie reacties!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...