Ga naar inhoud


bartstamper

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bartstamper

  1. Gelukkig, ik ben niet de enige! Ik heb een vu+ solo4k met hetzelfde probleem. Als ik kijk met een andere sat-ontvanger (geïntegreerd in Sony-TV) of als ik de stream van mijn solo4k bekijk, is het gewoon normaal breedbeeld. Ook geeft de ontvanger aan dat het regulier breedbeeld is (terwijl het de zijkanten afsnijdt).

    Ik heb nog niet uitgezocht hoe ik bij openpli een bugreport kan indienen.
     

  2. Digitenne heeft 32 zenders https://www.digitenne.nl/zenders/

     

    Bij TNT gaat het om het Franse aanbod, maar daar geldt onze Mediawet niet en bestaat het aanbod zo te zien ook maar uit 24 kanalen http://www.tvnt.net/tnt/les-chaines-de-la-tnt

    Bedankt voor de verduidelijking. Ik dacht dat TNT een nieuwe naam was voor het Digitenne-product. Ik houd nieuws over DVB-T niet zo bij ;-). En het klopt dat de wet niet geldt voor TNT. Zolang je minder dan 100.000 abonnees in Nederland hebt, hoef je sowieso niet aan de eisen van zenderpakketten te voldoen.

  3. Jammer voor je dat je je beperkt tot dit stukje prosa.

     

    Nog eentje dan; artikel 6.13, lid 5, sub d van de Mediawet 2008:

     

    als televisieprogrammakanalen via omroepzenders worden verspreid zonder dat voor de ontvangst andere kosten moeten worden betaald dan de kosten van aanschaf en gebruik van technische voorzieningen die de ontvangst mogelijk maken, en deze programmakanalen zijn opgenomen in de elektronische programmagids die onderdeel van de technische voorzieningen is, worden deze programmakanalen aangemerkt als televisieprogrammakanalen als bedoeld in onderdeel a.

    In eenvoudiger woorden: als er tv-kanalen via de satelliet worden verspreid waarvoor de consument alleen maar de kosten heeft van zijn satellietinstallatie (FTA-zenders vallen hieronder!!), en deze kanalen worden in de elektronische programmagids van de aanbieder opgenomen, dan tellen ze mee voor het verplichte pakket van tenminste 30 unieketelevisiezenders.

  4. [...] maar het dvb-t aanbod van TNT bestaat ook nog niet uit 30 zenders (ik kan er toch geen 30 ontvangen) en die leven toch ook? [...]

    Digitenne heeft een ontheffing gekregen, omdat er gewoon niet voldoende bandbreedte is voor 30 televisiezenders. Zo'n ontheffing kan je bijv. krijgen als het naar 30 zenders upgraden leidt tot buitenproportionele kosten.

  5. Ik zal je nog een zoek tip geven vriend, die is niet te missen en vandaar kan je nog verder zoeken.

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33426-3.html

    ROTFL. Met deze link geef je eindelijk je ongelijk toe; beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. De memorie van toelichting heeft het over een minimumnorm van 30 televisiezenders waarvan 3 Nederlandse en 3 Vlaamse. Ook regionale en lokale publieke zenders moeten doorgegeven worden, maar dat geldt niet voor satellietaanbieders. Er wordt niet gesproken over FTA, betaalzenders etc., De rest van die 30 kunnen dus FTA-zenders zijn! 

     

    Even voor je informatie. Deze memorie van toelichting (MvT) is afkomstig van de minister (niet het commissariaat vd Media).  Een MvT is een verplichte toelichting op een wijzigingsvoorstel van de mediawet; in dit geval gaat de wetswijziging o.a. over het uitbreiden van het basiszenderpakket naar 30 zenders bij digitale televisie. Een MvT is juridisch gezien een verduidelijking van het wetsvoorstel, maar staat er niet boven. Met je link heb je in feite naar de Mediawet verwezen, en dat was precies de bron van mijn standpunt.

  6. De bron is het Commissariaat van de Media.

    Je bent gewoon niet serieus te nemen, door de onderbouwing van je merkwaardige, eigen standpunt neer te leggen bij degene die een ander standpunt heeft.

    Nog twee opmerkingen:

    1. De mediawet heeft het nergens over betaalzenders
    2. Het 'Commissariaat van de Media' bestaat niet. Ik ken wel het 'Commissariaat voor de Media', maar dat is iets anders.

    punt. 

     

  7. De mediawet schrijft voor dat er minimaal 30 betaalzenders doorgegeven moeten worden.

    Althans, zo wordt de wet uitgelegd.

    Ik heb de wet erop nageslagen. Ik ben zelf jurist, en ik kan in de verste verte niet zien hoe de wet zo uitgelegd kan worden dat er tenminste 30 betaalzenders in het basispakket moeten zijn. Heb je een inhoudelijke onderbouwing, of nog beter, een betrouwbare bron waarin deze uitleg staat?

  8. Waarbij ik geen reden zie waarom een station dat FTA op de satelliet zit er niet mee zou instemmen opgenomen te worden in een lijst (de Freeview zenders op Astra 2 wellicht uitgezonderd).

    Dat levert hen technisch gezien weliswaar geen groter bereik op maar vergroot wel de kans dat er iemand naar hun zender gaat kijken. 

    Sowieso verwacht ik dat de FTA-reclamezenders daar helemaal geen probleem mee hebben. ;-)

    Overigens kan een FTA-zender zich ook niet verzetten tegen het feit dat ie in een fast-scanlijst opgenomen wordt van een aanbieder. Het EU-hof in Luxemburg heeft in het verleden over URL's bepaald dat een link (URL) naar een website geen inbreuk van iemands auteursrecht op kan leveren. Een fast-scanlijst lijkt heel erg op een lijstje URL's, het is niets anders dan een lijst van technische verwijzingen naar zenders.

  9. De FTA zenders in de zenderlijst tellen niet mee voor het betaalpakket dat uit 30 zenders moet bestaan.

    Je kan natuurlijk een poging wagen om de mediawet op deze manier te omzeilen.

    Wat natuurlijk uitsluitsel geeft is de wet. Art. 6.13 heeft het over een pakketaanbieder die een standaard programmapakket van tenminste dertig televisieprogrammakanalenIn art. 6.9 staat vervolgens de definitie van programmapakket: "een [...] samengesteld geheel van televisie- en radioprogrammakanalen die hoofdzakelijk door derden zijn geproduceerd". De definitie van pakketaanbieder is degene die "een of meer programmapakketten tegen betaling verspreidt of laat verspreiden door middel van een omroepnetwerk of een omroepzender". De definitie van omroepnetwerk c.q. omroepzender staat in art. 1.1 van de mediawet en heeft te maken met het gebruik van kabel c.q. radiogolven. 

     

    De definities zijn behoorlijk techniekneutraal. Sowieso verspreidt M7 zelf helemaal geen satellietsignalen, maar laat dit doen door SES. Als M7 toestemming heeft van een FTA-zender om deze in de zenderlijst op te nemen, dan kan je zeker verdedigen dat de FTA-zender via SES is verspreid, (mede) ten behoeve van het programmapakket van M7. Nergens staat dat zenders exclusief voor of door M7 verspreid moeten worden. Drie publieke Nederlandse zenders, drie publieke Vlaamse zenders en 24 FTA-zenders die daarvoor toestemming geven, volstaan voor een standaard programmapakket.

  10. Uiteindelijk is het een Spaun SUS 41F geworden, het zwaardere broertje van de SUS 21F, die gebruiker a33 aanraadde. Deze kan aan vier poorten van mijn conventionele multiswitch gehangen worden en heeft geen extra, losse voeding nodig. Met een ontvangst van vier zenders tegelijk kan ik prima uit de voeten. De kabelafstanden zijn bij mij vrij lang. Als bijkomend voordeel, komt dankzij de AGC van deze 41F (die ongeveer halverwege zit) het transpondersignaal nu zo'n 2dB sterker binnen op mijn receiver! 

    De redenen om niet voor een aanvullende/vervangende 8-kanaals unicable switch te gaan, was allereerst de vrij hoge prijs voor een goed apparaat. Verder speelde het energieverbruik een rol: een aanvullende unicable-switch zou ik op de cascade uitgangen van de bestaande multiswitch moeten zetten. Deze bestaande multiswitch, die op standby gaat als er niet om signaal gevraagd wordt, zou ik dan op altijd continu moeten zetten omdat hij niet niet detecteert wanneer een volgende multiswitch signaal nodig heeft. 

  11. Dank je voor het meedenken, a33! :-)

     

    Wel moet je met unicable altijd bedacht zijn op wat voor aansluit-dozen (en splitters) je gebruikt, en dat je liefst precies één diode in het signaalpad van een receiver opneemt, wanneer je met één kabel meerdere receivers bedient.

    In mijn huis liggen de bestaande kabels in ster-topologie vanaf de multiswitch (dus zonder splitters). Per aansluiting sluit ik hooguit een receiver aan, dus dan hoef ik aan de aansluitdoos niets te veranderen, toch?

    In jouw geval zit ik ook te denken aan de mogelijkheid van een Spaun SUS-21F, omdat je nog uitgangen van de multiswitch ongebruikt hebt?

    Ik had ook hier even naar zitten kijken, maar ik wil juist meer dan twee kanalen tegelijkertijd kunnen ontvangen. De receiver die ik op het oog heb kan er tot 8 gelijktijdig ontvangen.

    Nog een andere mogelijkheid is om de hele multiswitch te vervangen door een combinatie unicable/legacy multiswitch. De 'legacy' uitgangen zijn dan de uitgangen die je ook nu hebt, voor de NIET-unicable ontvangers. 

     

    Goed punt om te kijken naar lager energieverbruik. Het probleem waar ik tegenaanloop is dat een switch die groot genoeg is en die 8 kanaals unicable/Single cable distribution zijn, enorm aan de prijs is.

    Een stacker/destacker wordt op duitse forums inmiddels 'verouderde techniek' genoemd

     

    Zoals ik het begrijp kan het signaalverlies bij deze techniek aanzienlijk zijn, zeker bij langere kabels. Bij mij is er sprake van een afstand van tenminste 20 meter.

  12. Beste forumgebruikers,

    Inmiddels woon ik al een paar jaar centraal in de alpen. De vorige bewoner van mijn huis heeft an sich een prima satellietinstallatie laten aanleggen: een 100cm schotel met 2 quattro LNB's, en een WISI DY08 Disecq-multiswitch waardoor ik op vijf plaatsen in het huis een prima satellietsignaal heb. Het enige dat ik ooit heb veranderd, is het verplaatsen van de LNB's van Astra 19.2/Hotbird naar Astra 19.2/Astra 23.5-posities.

    Deze installatie voldoet niet meer, nu ik een veelzijdige PVR sat-receiver voor de huiskamer wil aanschaffen: ik kan per plek in huis slechts de zenders van één kwadrant van een enkele satellietpositie tegelijk ontvangen, omdat er maar één coax-kabel ligt. Ik denk dat in mijn situatie een unicable-switch voor het signaal naar mijn huiskamer een perfecte oplossing zou zijn, zodat ik daar een Vu+ Solo4K kan neerzetten. Maar tegelijkertijd wil ik dat de andere aansluitingen in huis nog steeds het 'oude' satellietsignaal blijven ontvangen. 

    Kan ik straffeloos een unicable-switch in cascade zetten op de reeds bestaande conventionele multiswitch? Deze multiswitch heeft 8 sat-ingangen + 1 terra, 8 uitgangen, en verder 9 uitgangen voor cascade naar een volgende multiswitch. Ik wil de unicable aansluiten op de multiswitch aansluiten met 8 coax-kabels met F-connectoren (waarbij ik uiteraard de terminators die nu op de cascade sat-aansluitingen zitten verwijder). Zijn er nog dingen waar ik op moet letten? Bijv. dat de voedingen van beide switches het signaal kunnen storen? Heeft er verder iemand nog tips of aanraders voor het uitzoeken van een unicable-multiswitch? Ik heb als bijlage een foto geplaatst van de multiswitch zoals die nu in mijn meterkast zit.

    Alvast erg bedankt voor jullie reacties en tips!

    post-105829-0-89763800-1491531226_thumb.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...