Ga naar inhoud


RoyNL

Aspirant lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RoyNL

  1. Bedankt A33 en Sprietje voor jullie opheldering mbt de ontvangst. De schotel is van mijn schoonvader en ligt nu opgeborgen in de caravan. Ik moet dus alles uit mijn hoofd beantwoorden. Helaas weet ik niet uit mijn hoofd welke zenders op de 19,2 en welke op de 28,2 te ontvangen zijn. Sorry, ik ben ook maar een noob op het gebied van schotels ;)

     

    Als ik het relaas van A33 goed begrijp, ontvingen we enkel de 19,2 satelliet en niet de 28,2 ondanks dat de ontvanger hier aangaf ook een signaal voor te ontvangen.

     

    Binnenkort zal mijn schoonvader proberen of ie de schotel thuis wel helemaal aan de praat krijgt. Ik zal dan in geval van problemen beter kijken welke zenders te ontvangen zijn.

  2. Hoi,

    Ik sta inmiddels niet meer op de camping, maar we zouden wel graag de schotel fatsoenlijk aan de praat krijgen voor de zomer vakantie periode. Ik snap dat het eigenlijk onmogelijk is om de Astra 19,2 en 28,2 tegelijk te ontvangen, maar dat is wel wat de ontvanger aangeeft als je de ontvangst kwaliteit test.

    De zenders die ik kan ontvangen zijn vnl de Duitse zenders, RTL, WDR en dergelijke. Alle NLse zenders zijn niet te ontvangen.

  3. In het menu van Diseqc kun je enkel kiezen tussen standaard, automatische en handmatige configuraties. Ik houd de standaard configuratie aan waarbij 19.2 op poort A zit en 23.5 op poort B. Op poort C zit de 28.2. Ik kan enkel fatsoenlijk signaal krijgen op A 19.2 en C 28.2. Bij de Astra 3 / 23.5 op poort B krijg ik onmogelijk signaal.

     

    De LNB ontvanger ziet er iets anders uit dan jouw foto's. Op die van mij staan geen 19.2 en 23.5 indicaties. Als ik voor de schotel sta en naar de schotel kijk is de linker ingeklemd en staat de rechter buis iets lager. Ik neem aan dat de linker de 23.5 is en de rechter de 19.2. De linker is de bovenste op mijn foto.

    post-107835-0-79139100-1493479474_thumb.jpg

  4. Ik ben me op de camping aan het amuseren met zo'n zelfde Duo LNB en schotel van mijn schoonvader. Ik kan de Astra 1 perfect ontvangen (>90%) maar de Astra 3 met geen mogelijkheid. Zelfs geen ontvangst die groter is dan 0%!

     

    Nu vind ik de schetsen erg verhelderend en dacht dat ik hiermee het euvel zou kunnen verhelpen. Echter, ik heb perfecte ontvangst van de Astra 1 op poort A en perfecte ontvangst van Astra 2 op poort C. De ontvangst van Astra 3 op poort B is er niet.

     

    Volgens mij is dit een situatie die niet op de schetsen voorkomt. Kunnen jullie mij uitleggen wat hier aan de hand is? Ik kan de NPO1 en Info kanalen van Astra 3 dan ook niet ontvangen.

     

    Canal Digitaal beweert dat ik een nieuwe Duo Quad LNB nodig heb, omdat deze GT-MO3 niet geschikt zou zijn voor Astra 3, maar jullie verhaal en de originele documentatie vertellen mij een ander verhaal.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...