Ga naar inhoud


Diedrik

Lid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Diedrik

  1. @zeerob.

    Dan is het goed dat er keuze is.

    Ik zie thuis graag zoveel mogelijk HD met goede geluidskwaliteit. Dat ik dan bv o.a.  de Belgen  bij CD in HD krijg dan vind ik die SD van Joyne pover. Zelfde geldt voor die carrouselkanalen. Maar goed jij zit in Portugal dus voldoet ook prima aan de doelgroep.

  2. Ik ben geen recreant en ik vind het allemaal te pover voor thuis ontvangst. Ik ben niet hun doelgroep maar daar kwam ik te laat achter, ik kon het ook niet eerder weten om eerlijk te zijn want het werd met veel poeha gelanceerd. Wellicht is het voor de pensionado's en winter kampeerders wel een goede oplossing maar voor thuis met een 45" inch tv, surround set moet je dit gewoon niet doen kwam ik achter. En dan neem ik de frustraties nog maar even niet mee.

     

    vandaar dus.

     

     

  3. @Commentaar

    Jij schijnt dus een directe lijn te hebben met Joyne. Ik zou graag mijn abonnement willen stoppen en de hele handel willen retourneren omdat wat ze aan info gegeven niet compleet is of gewoon weg niet klopt. Maar deze club is niet te bellen en de mail response is traag en niets zeggend. Heb jij een beter alternatief? 

    P.s. Ik ben wel met je eens dat de beeldkwaliteit niet onder doet voor CD, signaal sterkte valt me wel vies tegen en kan bij mij niet op tegen CD. 

  4. 55 minuten geleden zei Codx:

    @Diederik, waarom neem je geen contact op met de Joyne dealer? Misschien heeft jou module niet de correcte rechten gekregen.  Ik zie niet in hoe een forum post op sat4all je kan helpen in deze.   Mocht het inderdaad zo zijn dat het pakket wat jij hebt die zenders niet bevat en het verkeerd op de website van Joyne vermeldt staat dan heb je recht om te klagen, eerder niet!

    Vreemde reactie.

     

    - Ik vraag niet om hulp, ik ben informatief. Dacht dat dit forum daar voor is.

    - Natuurlijk heb ik dit inmiddels aangekaart. Echter de dealer laat je emails sturen naar Joyne (bellen is niet mogelijk) en daar is de reactie snelheid niet al te hoog. Maar ik ken de procedure.

    - De laatste zin is een dusdanige open deur,  wat ik daar mee moet?

     

    Wat betreft de rechten, de eerste 5 dagen staat alles open waarna je pakket van kracht wordt. Dit zijn er maar twee (basis en Lite)  dus..., het is wat het is. 

  5. 5 uur geleden zei redneck eyeball:

    Dat is net hetzelfde als bij CDS. Het is CI+ hardware (er valt niets anders te bestellen bij de CI fabrikanten) maar ze worden als CI ingezet.

    CI en CI+ is alleen protocollair anders hardware is gelijk.  Sorry, ik dacht het zeker te weten maar twijfel.

  6. 11 uur geleden zei Alex1970:

    .....


    Maar realiseer je je wel: 
    -Heb je geen ontvanger met CI+ ondersteuning > Nieuwe ontvanger kopen
    -CAM module kopen (ev. twee)

     

    ....

    Dit klopt niet. De ontvanger hoeft alleen maar een CI slot te hebben en geen CI+ dus alle oudere ontvangers en TV's kunnen hier ook mee overweg.
    Ik zelf gebruik VU+ met OpenPli en dat werkt verder prima met Joyne.

     

    Echter tot nu toe valt het ontvangst van Joyne vies tegen dus als je deze herfst ook nog wat beeld wil hebben zou ik nog maar even blijven zitten.
     

  7. Op 8/26/2017 om 22:47 zei commentaar:

    Commerciele mensen welke het niet helemaal overzien hebben geroepen dat het signaal sterker is en te ontvangen met een 43cm schotel.

    En ze hebben niet gelogen.

    Ik volg al vanaf het begin het signaal met 43cm, maar het signaal is hier niet sterker dan Astra 23. Wel in zuid europa en verder, en schijnbaar dus ook in Noord Europa.

    En daar ligt de eerste doelgroep.

    En voor de 2e doelgroep is het dus niet slechter dan 23.

    En ja niet iedereen kan natuurlijk de kennis hebben , of de tijd om die bij te spijkeren, net als Sprietje.

     

    Dat is dus niet waar. Ik zit in nederland en 23,5 is beter met een visiosat (4 LNB) dan 9 met een triax 65cm single LNB. 
    De SatLook HD geeft nagenoeg gelijke signaalsterktes (23 is iets beter) maar Joyne haakt af bij de eerste beste regenbui terwijl 23 blijft doorspelen.

    Als dit niet beter wordt met de herfst op komst dan kunnen ze het hele pakket terug verwachten van mij. 

  8. 17 uur geleden zei T90user:

     

    Is dat ergens niet een beetje tegenstrijdig? Ik hoor die verhalen ook, met name over het feit dat kindertjes liever naar youtube filmpjes kijken met hun i-phone, maar als dat werkelijk zo'n issue is waarom lopen de mensen de winkels plat om de mooiste en grootste vaak peperdure beeldschermen ten kopen? En geven ze zelfs een hoop extra uit voor UHD ofte wel 4K schermen terwijl er geen enkele normale zender is die je in die norm kunt ontvangen? Misschien dat we ons te zeer laten beïnvloeden door "wat de jeugd vindt". Dat ze dat nu doen zegt nog helemaal niets over hoe ze zich gaan gedragen als ze wat volwassener zijn en als ouders van kindertjes in een gezin gaan functioneren. In mijn tijd had je ook zat jongeren die niet eens een TV in huis wilden hebben en houten kistjes als meubilair in hun studentenkamer veel hipper vonden dan gewone meubels. Als je jong bent wil je je afzetten en anders zijn, als je later wat volwassener bent wil je vaak met je vrouw en kinderen op de bank zitten om samen naar iets leuks op tv te kijken. Kan een enkele keer natuurlijk iets op Youtube zijn maar doorgaans zijn het soort dingen waar je dagelijks met het hele gezin naar kijkt toch van andere oorsprong.

     

    Maar in jouw tijd was er vermoedelijk nog geen breedband internet beschikbaar. Toevallig gister een discussie met de ouders van een klasgenootje. Hebben TV opgezegd en kijken Netflix en Youtube. Voor voetbal wordt dan wel weer Kodi ingezet voor de NPO 1,2 en 3 streams. Deze mensen zijn eind 30. Daar komt bij dat een TV al lang niet meer alleen voor lineair kijken is (bv spelcomputers, blue-ray, 4K streams). Je hebt Android TV's etc die volop inspringen op deze ontwikkeling. 

     

    Over 20 a 25 jaar kijken mijn kleinkinderen naar een sat-ontvanger zoals mijn kinderen nu kijken naar een telefoonmodem. Totaal achterhaald. Dan is er geen 3G, 4G  of 5G maar 11 a 12G en zijn datalimieten iets wat niet meer bestaat (zoals vroeger met de eerste internet inbel verbindingen).  Waarom nog een schotel op je camper? gewoon het internet gebruiken. 
     

  9. 1 uur geleden zei Sprietje:

    Er is de laatste tijd weinig respons over de ontvangst van Joyne.
    Ik kan het zelf niet meer testen omdat ik de losse schotel op de 9 oost heb opgeruimd maar op andere fora lees ik dat de transponders af en toe uit de lucht zijn geweest en nu veel makkelijker blokkerig beeld geven.
    Heeft iemand nog ervaring met Joyne de laatste dagen?

     

     

    Heb het nu zo'n 3 a 4 dagen en tot nu toe geen problemen. Ik had overigens wel een veel sterker signaal verwacht met al die lovende teksten omtrent de 9E sterkte op de website van Joyne. Het is bij mij zelfs zwakker dan de 23,5. De 9E wordt ontvangen op een 65cm triax en de 23,5 op een visiosat met 4 LNB's.
     

    Mijn satlook Micro HD geeft een 9,2 db voor die Eutelsat terwijl de Astra met een dikke 11 binnen komt. 

  10. 39 minuten geleden zei Zuppelan:

    Ik herken het fenomeen dat mensen geen televisie meer nemen, maar ik zie dat vooral als een kwaliteitsprobleem: Te weinig waar voor het geld. Series als Doctor Who zijn ook onder de jeugd er populair, en die wijzen echt een lineaire uitzending bij een premiere niet af. Maar als het gaat om oude films met reclameblokken ertussen, wat het zakenmodel van veel Nederlandse zenders is, ja, op een bepaald moment valt de animo om daar voor te betalen weg.

    Dit is een heel andere discussie.

     

    Ik denk dat lineair heeft afgedaan ongeacht hoe goed het aanbod is. Met de komst van breedband internet is het gehele speelveld voor goed gewijzigd. Iedereen kan nu content provider worden ( en hier zelfs stevig mee verdienen)  en de jonge generaties, groot geworden met tablets, bepalen zelf wanneer ze wat gaan kijken. Je ziet dat veel oude media kanalen het moeilijk hebben. Maar dit alles is een beetje een open deur, er zijn krantenartikelen (nog zo"n tak die het moeilijk heeft hierdoor) vol overgeschreven. Maar het is ook van dicht bij te observeren hoe snel dit gaat.

  11. 12 minuten geleden zei Tonskidutch:

    Maar ik denk dat die 20 uur kijkers wel degelijk nog het grootste aandeel zullen zijn van het landelijke gemiddelde. (laat ik eens het CBS bezoeken voor gegevens)

     

    Dan moet je het differentiëren naar leeftijdsgroepen.

    Ik ben werkzaam als externe consultant. Ik was werkzaam bij een afdeling met zo'n 35 mensen onder de 30 jaar. Het merendeel had niet eens meer een TV !?!!

  12. 6 minuten geleden zei Zuppelan:

    Naast de CI-materie zijn er nog wel wat punten waarop Canal Digitaal het momenteel beter doet, bandbreedte en zenderaanbod bijvoorbeeld. Het is enkel bij recreatie en voetbal dat Joyne duidelijk aantrekkelijker is, dus daarom verwacht ik dat vaste kijkers niet massaal voor Joyne gaan kiezen.

     

    Vergeet niet dat het nog in opstart is. Mijn dealer wist me te vertellen dat Ziggo sport bijna rond is (er is een kanaal dat heet "nieuwe zender" misschien voor ziggo?)  maar nog niet voor F1 Spa. Geef het zijn tijd en we zullen zien. Verwachtingen zijn nu nog te prematuur na pas een aantal weken actief. 

     

    Worst case ben ik over een tijdje 99 euro kwijt voor een waardeloos geworden CAM

  13. Alhoewel de discussie, aangaande kaarten en softcams ivm opnemen,  hier levendig is zal dit voor heel veel TV kijkers niet (meer) zo'n issue zijn denk ik.

    Ons gezin, bestaande uit drie opgroeiende jongens, kijkt al steeds minder lineair TV. Onze kids al helemaal niet meer. Wij ouders zitten nog braaf om 20 uur voor het journaal.  De tijd dat we echt dingen aan het plannen waren om op te nemen, hebben we in ons gezin achter ons gelaten. We nemen alleen nog maar op als we halverwege een uitzending naar bed willen en toch het einde willen (kunnen) zien. Veelal komt zelfs dat er niet van.  Veelal hoor je van anderen dat iets de moeite waard was en dan pak je "uitzending gemist".  De jeugd haalt overal zijn streams vandaan, wil niet weten waarvandaan, en ik heb ons hele huis achter een VPN gezet om me geen al te grote zorgen te hoeven maken.

     

    Aangezien wij niet zo uniek zijn en ik hetzelfde zie bij andere jeugd, zal dit in veel gezinnen het geval zijn.  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...