Ga naar inhoud


FTAFORLIFE

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FTAFORLIFE

  1. 18 uur geleden zei Sprietje:

    Beste ftaforlife

     

    Ik heb voor je uitgerekend dat je een rail nodig hebt van ongeveer 37cm lang om van de 13e tot de 26e te komen met een 150cm schotel. Dat is de rail voor 4 lnb-houders.

    De eerste bijlage laat zien hoe de rail en de lnb's geplaatst moeten worden.

     

    Als het goed is, zit er op de schotel een bevestigingsstuk zoals je ziet in bijlage 2 waar je de rail tegenaan kunt schroeven.


    De lnb voor de 26e in het midden, de lnb voor de 13e richting oosten.
    Een derde of vierde lnb-houder is altijd makkelijk als je nog twee lnb's bij wilt plaatsen, bijv. de Astra 19,2 waar heel veel fta-zenders op zitten.

    Je hebt de lengte van de rail bijna helemaal nodig. Hij is zelfs te kort om naast de 26e ook nog een lnb voor de 28,2 bij te plaatsen maar langere rails zijn er volgens mij niet.

     

    Vooral de lnb-klemmen zijn er in vele modellen.

    Je hebt de dikke klemmen die buitenwerks 60mm zijn maar je hebt ook smalle klemmen zodat je lnb's heel dicht bij elkaar kunt plaatsen.
    Daarnaast bestaan die smalle klemmen ook nog in twee uitvoeringen.
    De klemmen die afzonderlijk in hoogte te verstellen zijn en klemmen die niet in hoogte te verstellen zijn.

    Het in hoogte verstellen van de klemmen is beter als je de volledige lengte van de rail gebruikt en dan in het midden ook lnb's hebt staan. Je kunt ze dan in een holle boogvorm afstellen voor optimale ontvangst.
    Het schuin zetten van de rail doe je met de slobgaten.

     

    Gibertini multifeed-halter.jpg

    Gibertini-XP-MFP4-40-Sat-Multifeedhalter-4-fach.jpg

    Gibertini halterung.jpg

    gibertini-lnb-halteschelle-schmal-und-hvs-montage.jpg

    Beste Sprietje,

    Mijn dank is zeer groot, voor alle gedane berekeningen en het meedenken ! dit is heel professioneel gedaan met al die gedetailleerde uitleg en foto’s.  We zullen er direct mee aan de slag gaan en mocht ik nog vragen hebben dan zal ik zeker weer hier op deze geweldige SATforum terug komen. Ik zal jullie ook op de hoogte houden als alles succesvol is geïnstalleerd.

    De Gibertini schotel antennes worden bijna alleen maar in Duitsland verkocht dus nu nog een goede dealer daar zoeken die het liefst deze verzend naar NL en ook garantie erbij geeft. Anders wordt het een weekendje Germany en meteen ook een Das Bundesliga voetbalwedstrijd FTA :) erbij pakken !

    Jij en deze forum zijn een bron van kennis over schotel en satelliet technieken. Jullie hebben mij en vele anderen geïnspireerd en het vertrouwen gegeven om door te gaan met deze schotel/satelliet project. Ik zou zeggen ga zo door mannen en veel plezier en succes verder met alles. RESPECT !

    Groeten, FTAFORLIFE.

  2. 7 minuten geleden zei Sprietje:

    Tja, je kunt de Gibertini dus onder de naam Wavefield wel in Nederland kopen, maar in Duitsland betaal je voor een Gibertini OP 150S maar €238,48.

    Misschien toch het overwegen waard om hem daar te kopen.

    En het probleem is niet dat de 26e en 28,35 te dicht op elkaar zitten, je wil een veel te groot bereik ontvangen (van 13e tot 42e) en daar zijn die grote schotels niet voor geschikt of hoeft de 42e nu ineens niet meer?

     

    Gibertini 150.png

     

    Klopt ik wil nu alleen de satelliet Hotbird 13.0e en Badr 4 26.0e ontvangen met de Gibertini OP 150S.

    En de Hotbird satelliet is hier wel goed te ontvangen dus dat zal geen probleem moeten zijn maar jij zegt dat er veel signaal verlies zal zijn op de 26.0e positie. Kan jij dit vertalen in hoeveel db’s verlies want als het maar een paar db’s zijn dan zal de 150cm werken misschien als een 100/120cm en dan heb ik alsnog genoeg om deze 26.0e satelliet positie te ontvangen, klopt dit ? En hoe moet deze geinstalleerd worden en hoeveel graden afstand van de 26.0e in het midden op het hart en de 13.0e   zou jij zo vriendelijk willen zijn om dit te uitrekenen ? 

    Gilbertini/Laminas 150cm schotel met de rail 4 LNB houders dus breed genoeg en dan de satellieten. 

    26.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb  

    13.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb   

    En welke multifeed/rail van 4 LNB houders past op deze schotel want je hebt vele soorten zie hieronder.

    MFK4

    MFK4-49

    MFK4-23

    MF4N-CR

    MF4120-CR

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

  3. 35 minuten geleden zei Sprietje:

    Deze zaak verkoop geen Gibertini.

    Als je de schotel draaibaar wilt maken, dan moet je ook naar het gewicht van de schotel kijken en dan zijn kunststof schotels meestal in het voordeel.

     

    Ik heb een Laminas AS-1500 Schotel antenne gevonden bij een dealer in Nijmegen. Maar ik zou graag een Gibertini OP 150S schotel antenne willen aanschaffen want deze behaald betere resultaten zie hieronder. Nu deze model nog vinden !

    Laminas AS-1500

    Gain (for frequency in GHz)

    10.7 GHz  dBi 42,7

    11,3 GHz  dBi 43,2

    12,6 GHz  dBi 44,1

     

    Gibertini OP 150S

    Gain (for frequency in GHz)

    10.7 GHz  dBi 43,00

    11,7 GHz  dBi 43,7

    12,75 GHz  dBi 44,5

      

    Groeten, FTAFORLIFE.

     

  4. Zoals ik al eerder heb aangegeven zou ik graag alleen met één afstandsbediening alles willen bedienen voor het gebruikersgemak. En zo min mogelijk ontvangers en andere apparaten in huis. Nu de tv al een ingebouwde satelliet ontvanger heeft zou ik van deze mogelijkheid graag willen gebruik man. De tv kan geen gemotoriseerde antennes aansturen maar het kan wel max 4 satellieten aan en dus ik wil deze ook optimaal benutten. Vandaar dat ik liefst maar één vaste schotel wil installeren en zoveel mogelijk satellietposities ermee ontvangen en deze met één kabel direct op de tv aansluiten.

    Dus mijn plan was om een zo groot mogelijke schotel antenne te nemen met een multifeed van 4 lnb houders. Maar zoals jij al aan hebt gegeven is dat de 26.0e satellietpositie niet of heel moeilijk te combineren is met de 28.5e dus dit gaat dan niet meer door.  Dus nu ben ik van plan om alleen maar 2 satellieten te ontvangen met de 1.5m schotel. Dus de 26.0e satelliet positie in het midden op het hart en dan de 13.0e positie ernaast op een multifeed van 4 lnb houders zodat deze breed genoeg is om ook de 13.0e satelliet positie te ontvangen.

    En de Hotbird satelliet is hier wel goed te ontvangen dus dat zal geen probleem moeten zijn maar jij zegt dat er veel signaal verlies zal zijn op de 26.0e positie. Kan jij dit vertalen in hoeveel db’s verlies want als het maar een paar db’s zijn dan zal de 150cm werken misschien als een 100/120cm en dan heb ik alsnog genoeg om deze 26.0e satelliet positie te ontvangen, klopt dit ? En hoe moet deze geinstalleerd worden en hoeveel graden afstand van de 26.0e in het midden op het hart en de 13.0e   zou jij zo vriendelijk willen zijn om dit te uitrekenen ?

    Gilbertini/Laminas 150cm schotel met de rail 4 LNB houders dus breed genoeg en dan de satellieten.

    26.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb  

    13.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb

    En dit hierboven is een persoon in Polen gelukt met een 150cm schotel antenne en die kan zelfs 3 satelliet posities ontvangen. Maar ik ben nog even opzoek naar de website van deze persoon kan het nu niet even vinden maar als ik het heb gevonden dan zal ik het doorgeven.

    Bij voorbaat dank !

    Groeten, FTAFORLIFE.

     

     

  5. 3 minuten geleden zei Sprietje:

    Een Visiosat van 150cm kun je kopen in Waalre onder Eindhoven. Kost €750,-
    Ze hebben ook andere grote schotels, zie bijlage.

     

    Visiost 150.jpg

    Bedankt maar de Cahors SMC 150 is bijna 2x zo duur als de Wavefield 150cm dan kan ik liever voor die kiezen. Scoort de Cahors veel beter dan de Wavefield,Gibertini,Laminas schotel antennes ? Dus is er een bekende Gibertini,Laminas  dealer in NL die deze schotel antennes verkoopt ?

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

  6. 8 uur geleden zei Sprietje:

    Beste FTAforlife

     

    Ik denk dat jij bericht 19 en 20 niet goed gelezen hebt want daaruit blijkt dat de Wavefield 150 een Gibertini OP 150 is. Dat zou je op zijn minst eens even bij die shop na kunnen vragen

    Maar als jij het liefst een schotel van 150cm hebt, waarom kom je dan met het voorstel van de Cahors SNC 120? Cahors heeft ook een schotel van 150cm, de SMC 150, zie bijlage.

     

    Maar er zijn ook nog andere betaalbare en goede schotels bijv. de Laminas AS-1500, zie bijlage.

    Je kunt ook eens kijken of je aan een tweedehands schotel kunt komen.

    Maar zoals eerder geschreven, is het zeker geen goed idee om een rail te gaan gebruiken op deze schotel. Dan krijg je veel te veel verlies voor de zwakke satellieten.
    Gewoon een losse ontvanger kopen en de schotel draaibaar opstellen.

     

    td-smc150-cahors.pdf

    as1500_cc_eng.pdf

    Beste Sprietje,

    Deze dealer verkoopt geen Gibertini of Laminas schotel antennes. En heb ook gecheckt voor de schotel maat 150cm verkopen zij alleen de merken Cahors en Wavefield. De Gibertini OP 150 is nergens verkrijgbaar bij een officiële dealer met garantie die het ook verzend in NL vandaar dat ik vroeg om de Cahors SNC 120. De Cahors SMC 150 is bijna 2x zo duur als de Wavefield 150cm dan kan ik liever voor die kiezen. Maar wil graag zo mogelijk een nieuwe en de beste kwaliteit schotel in deze formaat en dan kom ik bij de Gibertini en Laminas terecht. De enige modellen die ik heb kunnen vinden die zijn alleen verkrijgbaar in Duitsland/Engeland en dat gaat het dus niet worden met zulke verre afstanden. Dus is er een bekende dealer in NL die deze schotel antennes verkoopt ?

    Bij voorbaat dank !

    Groeten, FTAFORLIFE.

  7. Ik zie dat de Gibertini 1.5m moeilijk te verkrijgen schotel is in NL en de meeste satelliet shops verkopen alleen de mulitfeed lnb houders voor deze Gibertini schotels.

    Wat dachten jullie van de Cahors SMC 120 schotelantenne deze is wel een verkrijgbaar schotel en is deze een beetje te vergelijken met de Gibertini 1.5m qua kwaliteit en goede signaalontvangst resultaten ? en zijn er nog andere vaste schotels  met een echte diameter van 1.2m/1.5m van goede kwaliteit die in NL verkrijgbaar zijn ? Het liefst heb ik een 1.5m schotel voor het optimaal ontvangen van de zwakke satellieten.

    Groeten, FTAFORLIFE.

  8. Op ‎8‎/‎30‎/‎2017 om 00:43 zei satmaat:

    Als je de rest van Badr4 ontvangt, zouden de Al Kass HD zenders (12245 V) geen probleem mogen zijn. Bij mij komen ze op een 1m schotel binnen met 9,75dB (60%) signaal.

    screenshot.jpg

    Beste Satmaat,

    Ik vind het knap dat jij met een 1m schotel deze satelliet met de DVB-S2 transponders goed kan ontvangen. En vroeg me af of jij deze resultaten in NL en omgeving Amsterdam hebt behaald of in de omgeving van België ? en kan jij met deze bewolking de satelliet 26.0e en de AL Kass HD zenders (12245V) nog steeds ontvangen ? want heb begrepen van andere gebruikers dat de Wavefrontier T90 net iets te klein is voor deze satellietontvangst en slechte resultaten hebben behaald tijdens de afgelopen bewolkte dagen.

    Groeten, FTAFORLIFE.

  9. Op ‎8‎/‎29‎/‎2017 om 21:46 zei youriy:

    Dat moet ruim voldoende zijn. Ik ben ze net even nagelopen, met mijn 85cm fuba schotel ontvang ik ze allemaal met uitzondering van de zenders op 12245V.

    edit: is reactie op bericht Smetje.

    Beste Youriy,

    Het is knap dat jij met de 85cm fuba schotel deze satelliet met de DVB-S2 transponders goed kan ontvangen met als uitzondering de 12245V transponder. Ik vroeg me af of jij deze resultaten in NL en omgeving Amsterdam hebt behaald of in de omgeving van België ?

    Groeten, FTAFORLIFE.

  10. 23 uur geleden zei a33:

     

    Met deze specificaties van je 'ontvanger' kan je niet makkelijk 12 extra satellietposities kiezen, boven de 4 die je al van plan bent.

    Diseqc x.0 kan 4 satellietposities aan (met universele LNBs)...

     

    groet,

    A33

    Beste A33,

    Bedankt voor het meedenken en dat klopt helemaal. Want ik was eerst van plan om een ontvanger te installeren en misschien toch wel in de toekomst als het echt moet en ik niet tevreden ben met de prestaties van de ingebouwde satelliet ontvanger. Dan kan ik nog altijd een 4K ontvanger aanschaffen en deze koppelen met de 16 satellietposities en LNB’s. Maar voor nu ben ik tevreden met de max ontvangbare 4 satellieten en tv mogelijkheden.

    Groeten, FTAFORLIFE.

  11. Op ‎8‎/‎30‎/‎2017 om 21:10 zei ketupa:

    Met Astra 28,35 is het midden ben ik niet zeker dat Badr 4 (dus ook de de DVB-S2 transponders) in Amsterdam te ontvangen zal zijn. Ik heb zelf een T90 met Badr4 in het midden en ik kan bv 12073 H, 12149 H, 12245 V niet ontvangen, ondanks alle pogingen. En ik zit 50 km ten zuiden van Brussel...

    Beste Ketupa,

    Bedankt voor je bijdrage.  Als jij al in Brussel deze satelliet met de belangrijkste DVB-S2 transponders niet kan ontvangen hoe zal ik deze dan met de Wavefrontier T90 ooit gaan ontvangen.. dat lijkt me dus bijna onmogelijk.

    Maar Youriy, Satmaat en andere gebruikers in België kunnen deze wel ontvangen met een kleinere schotel dan 1.2m (met uitzondering 12245V die kan Youriy ook niet ontvangen) dus ik wil geen risico nemen en voor de zekerheid toch kiezen voor een 150 cm schotel zodat ik een goede kwaliteit ontvangstsignaal  ermee kan bereiken. Maar ook het liefst meerdere satellieten bv 13,0e,26,0e ermee kan ontvangen als het mogelijk is.

    Groeten, FTAFORLIFE.

    Op ‎8‎/‎30‎/‎2017 om 21:43 zei Victoria22:

    Beste FTAFORLIFE.

    Volgens mij zie ik in deze hele uiteenzetting niet of je vrij zicht hebt op alle satellieten die je wilt ontvangen, klopt dat of heb ik dat over het hoofd gezien?

    V.G. Victoria22.

    Beste Victoria22,

     

    Bedankt, dat klopt en ik heb vrije zicht op deze satellieten.

     

    Groeten, FTAFORLIFE

  12. 7 uur geleden zei Sprietje:

    Tja, een tv met ingebouwde satellietontvanger is voor normaal gebruik wel erg prettig. Je hebt maar één afstandsbediening nodig maar ja de meeste tv's kunnen maar overweg met 4 lnb's en niet met een draaibare schotel.
    Wil je meer lnb's of een draaibare schotel, dan hebben de meeste satellietontvangers veel meer mogelijkheden.

    Omdat je in principe toch maar één aansluiting gaat gebruiken, is een draaibare schotel dan toch het beste. Je hebt geen andere gebruikers die dan ineens het beeld op zwart zien gaan omdat jij de schotel naar een andere satelliet draait.

    Het gaat om zwakke satellieten die je liefst optimaal wilt ontvangen en niet alleen als het toevallig zo eens per ongeluk gaat lukken.
    Dan is een draaibare schotel van 150cm, bijv. die Gibertini een heel stuk beter dan de T90.

     

    Beste Sprietje,

    Dit is precies ook hoe ik het wil hebben met één afstandsbediening alles bedienen. Want ik was eerst van plan om een ontvanger te installeren en misschien toch wel in de toekomst als het echt moet en ik niet tevreden ben met de prestaties van de ingebouwde satelliet ontvanger. Maar dan komt deze weer met een afstandsbediening/accessoires en dat willen we juist vermijden en de tv heeft al een DVB-S2 tuner en kan hiermee hetzelfde bijna bereiken dus ook UHD, HD kanalen bekijken en opnames maken.

    En met vier afstandsbedieningen daar wordt je ook helemaal gek van dus voor het gebruikersgemak heb ik dit kunnen reduceren naar één en wil dit ook zo graag houden. Het enige nadeel van deze setup is dat de tv max 4 satellieten aan kan en het is niet geschikt voor het aansturen van gemotoriseerde antennes.  Dus ik ben nu genoodzaakt om een vaste schotel te nemen en wil het liefst de satelliet tuner van de tv optimaal gebruiken. Vandaar dat ik de 4 satellieten wil ontvangen en dit ook graag maar met één schotel.

    Maar ik kan helaas niet de 4 satellieten ontvangen met de 150cm schotel  en vind het een beetje te veel om alleen zo’n grote schotel te plaatsen voor één satelliet. En wil liever deze heel setup beperken tot één schotel. Mijn vraag aan jou is kan ik kiezen uit de 2 satellieten 13.0e en 26.0e en alleen deze 2 ontvangen op de 150cm schotel,  is dit mogelijk ?

    Dus bv een Gilbertini 150cm schotel met de rail 2 LNB houders en dan de satellieten.

    13.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb
    26.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb

    En zoals je al eerder zij wil ik graag de zwakke satellieten het liefst optimaal ontvangen met een sterk en stabiel signaal. En meerdere satelliet shops hebben mij verteld dat het onmogelijk is om de 26.0e satelliet in NL te ontvangen met een schotel kleiner dan 120cm. Andere gebruikers hier hebben dit ook aangegeven maar Youriy, Satmaat en andere gebruikers in België kunnen deze wel ontvangen met een kleinere schotel dan 1.2m. Dus ik wil geen risico nemen en voor de zekerheid toch kiezen voor een 150 cm schotel zodat ik een goede kwaliteit ontvangstsignaal  ermee kan bereiken. Maar ook het liefst meerdere satellieten bv 13,0e,26,0e ermee kan ontvangen.

    Alvast bedankt voor jullie bijdrage !

    Groeten, FTAFORLIFE.

  13. 13 minuten geleden zei Sprietje:

    Als je niet verder gaat dan de 42e en de 13e, dan zou ik de Astra 28,35 in het midden zetten. Dan komt de 42e op L13,4 te staan en de Hotbird op R15,1. Dan ontvang je de 42e vergelijkbaar als met een schotel van 90cm en de Hotbird als op een schotel van 85cm.

    Hoe kom ik aan 28,35?
    De Astra 28,2-positie bestaat uit 3 satellieten namelijk de Astra 2E, 2F en 2G.
    Die staan niet allemaal precies bij elkaar.
    De Astra 2F en 2G staan op de 28,2-positie, de Astra 2E staat op de 28,5-positie. Het gemiddelde is dus 28,35 en dat gebruik je als de nul-positie van de T90, zie berekening.

    http://www.***geen-reclame***/nl/wavefrontier_calc-params.html?satlo_east=&user_satlo_east=43.7&user_satlo_east_dir=E&satlo_west=13.0&user_satlo_west=&user_satlo_west_dir=E&location=52.38%2C4.90&la=52.38&lo=4.90&country_code=nl

     

    Ik ga geen advies geven over welke andere satellieten interessant zijn.

     

    Helemaal top man !

     

    En wat is jou mening over de Hirschmann F-Quick Push-on connector zal deze wel  goed klemmen op de Spaun SAR 411 WSG switch connectors ?

     

    Welke f connectoren raadt je me aan voor buiten ? wat dacht je van de “Hirschmann POFC 070 f-connector “ incl. de “Blueqon  Tule” om het allemaal waterdicht te maken.    

    En de “Hirschmann RFC75 afsluitweerstand F-connector” voor de extra LNB ingangen.

     

    Zijn deze maatregelen wel nodig of kan ik de regenkapje van de IBU LNB gebruiken in plaats van al die waterdichte f connectoren met tule etc.

     

    Alvast hartelijk dank voor al jullie hulp en we gaan ermee aan de slag en zal jullie op de hoogte houden.

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

     

  14. Beste Sprietje,

     

    Hartelijk dank voor het meedenken dit wordt zeer op prijs gesteld. Deze informatie kan ik en andere satelliet gebruikers in de toekomst zeker goed gebruiken.

     

    Ik heb besloten om de satelliet positie 28.2e te vervangen met de 19.2e satelliet want deze lijkt me veel interessanter en hier heb je veel meer UHD kanalen dan op de 28,2e Dus kan ik nu wel  hopelijk de volgende opstelling maken op de Wavefrontier T90 schotel.

     

    13.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb

    19.2°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb

    26.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb

    42.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb

     

    Wat denk jij ervan en welke satelliet posities kan ik in NL, A’dam naast de satellieten 13.0°E,19.2°E,26.0°E,42.0°E nog allemaal ontvangen met de Wavefrontier T90 want ik heb nog 12 posities vrij ? 

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

     

  15. 33 minuten geleden zei Sprietje:

    Beste FTAFORLIFE

    Ik weet niet welke beren jij allemaal op de weg ziet lopen?
    Hoezo is de Inverto Black Ultra Quad beter dan de Twin of de Single?

    Ik heb de specificaties van Inverto Black Ultra's naast elkaar gezet zodat je ze makkelijk kunt vergelijken. Het enigste verschil is de power consumption en het gewicht.
    Zie jij nog andere verschillen?

     

    Inverto Black Ultra specs.png

    Haha dat is wel heel vreemd heb net gekeken op hun site en volgens mij heeft Inverto de specs op de site geupdate want dit was een tijdje geleden echt niet zo.  De Inverto Black Ultra Twin en Single hadden toen echt mindere specs.

     

    Maar je hebt helemaal gelijk, hartelijk dank voor het checken dan heb ik de IBU Quad helemaal niet meer nodig en zal deze vervangen met de IBU Twin lnb’s.

     

    En ik heb net even gekeken naar de 19.2e satelliet en deze lijkt me veel interessanter hier heb je veel meer UHD kanalen dan op de 28,2e dus ik zal de 28.2e vervangen met de 19.2e  Dus kan ik nu wel de volgende opstelling maken op de Wavefrontier T90 schotel ?

     

    13.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb 0,2 db 

    19.2°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb 0,2 db

    26.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb 0,2 db 

    42.0°E op Inverto Black Ultra Twin  lnb 0,2 db 

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

  16. 58 minuten geleden zei Sprietje:

    Beste FTAforlife

    Om een breed gebied aan satellieten te ontvangen, kun je natuurlijk geen betere schotel nemen dan een T90.
    In het midden gedraagt een T90 zich als een schotel van 95cm maar als je de 13e t/m de 42e wilt ontvangen, dan komen de twee buitenste lnb's ongeveer 15 graden uit het midden te staan. Daar gedraagt een T90 zich als een schotel van 85cm.

    Om meer signaal van de 42e te bekomen, zou je dus de verdeling van de lnb's wat kunnen verleggen zodat de 42e wat dichter naar het midden komt en de 13e wat verder uit het midden komt. Aan jou de keuze.

    Verder gaat het niet lukken om voor de 26e en 28,35e positie twee Inverto Black Ultra Quad lnb's te nemen. De behuizing hiervan is 71mm breed en de lnb's moeten 50mm van elkaar geplaatst worden.
    Verder is er het probleem dat de lnb-houders 68mm breed zijn. Je zult er dus 2 moeten modificeren zodat ze veel smaller worden.

    Je zou voor de Astra 28,35 een Inverto Black Premium kunnen nemen. Daarvan is de behuizing veel smaller en kunnen dus dichter bij elkaar maar ja, de koppen zijn nu eenmaal 59,5mm en doordat ze iets schuin staan t.o.v. elkaar, kunnen ze nooit dichter dan 58,5mm van elkaar hart op hart. Dan komt de lnb voor de 28,35e toch nog 8,5mm uit positie te staan en dat is niet ideaal. Ook bij deze schotel is het beter om voor de 28,35e positie een smalle lnb te nemen.

     

    graph.jpg

    LNB holder frontier.png

     

    Beste Sprietje,

     

    Nogmaals bedankt voor de zeer uitgebreide uitleg.  Een schotel installeren lijkt wel hogere wiskunde.

     

    Is de Inverto Multi Dielectric Quad 23mm LNB één van goede kwaliteit  en zal deze dan passen  voor de 28,35 e positie ? want dit is het enige van Inverto die niet breder is dan 59.5mm dus zou deze wel passen ? moet ik ook voor de 26e positie een Inverto Multi Dielectric Quad 23mm LNB plaatsen ? het liefst heb ik voor de 26e positie IBU lnb voor een zo’n sterk mogelijk signaal. 

     

    Zie hieronder hoe deze dan wordt geïnstalleerd op de rail. Zal dit gaan lukken ?

     

    13.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    26.0°E op een Inverto Multi Dielectric    Quad 23mm LNB

    28.2°E op een Inverto Multi Dielectric    Quad 23mm LNB

    42.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

     

    Als dit niet zal lukken kan jij mij dan a.u.b. adviseren welke Inverto of andere kwaliteit lnb’s ik moet aanschaffen om de 26e en 28,32e posities naast elkaar te krijgen en alsnog een zeer sterke signaal aan overhoud ?

     

    Ik zal de 12 ingangen van de LNB’s met een Hirschmann RFC75 afsluitweerstand F-connector afsluiten en maar 4 kabels gebruiken van de LNB’s. Deze gaan dan naar de 4 ingangen van de DiSeqC switch en dan 1 kabel van de switch uitgang naar de ingang van de tv tuner. En ik heb gekozen voor de Quad LNB’S omdat deze beter scoren dan de andere lnb’s  zie info hieronder.

     

    Ruisfase (@ 10 kHz): - 90 dBc / Hz Max.

    • Conversie Gain: 60 dB Min.

     

    Mocht dit stuk info hierboven niet echt nodig zijn en ik ook voor een IBU Twin kan kiezen dan hoor ik het graag. Want een Twin LNB zal ook handig zijn als ik een ontvanger ooit zal aanschaffen zodat ik hiermee ook kan opnemen.  Maar als er plaats is op de schotel  voor een IBU Quad dan zou ik liever deze willen nemen wegens de betere ruisfase en conversie gain.

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

  17. Ik heb net even de tv satellietantenne ingang gegevens gecheckt en het geeft de volgende aan.

     

    DiSEqC™ is een handelsmerk van EUTELSAT. Deze tv biedt ondersteuning voor DiSEqC 1.0. Deze tv is niet geschikt voor het aansturen van gemotoriseerde antennes.

     

    Satellietantenne ingang

    Vrouwelijke F-aansluiting, 75 ohm.

    DiSEqC 1.0, LNB 13 V/18 V & 22 kHz-toon,

    Distributie van één kabel EN50494.

     

    Dus de Spaun SAR 411 WSG switch gaat niet door want dit is een DiSeqC 2.0 switch en zal dan niet gaan werken met deze tv, klopt dit ?

     

    Ik zal dan de Spaun moeten vervangen met de Hirschmann MFD41D DiSeqC  1.0 en tone burst switch.  Deze Hirschmann switch zou vast toch wel compatible moeten zijn met de nieuwe F-Quick Push-on connector ? en deze komt met incl. een losse riem en behuizing dus het zou toch weerbestendig zijn ?

     

    Welke f connectoren raden jullie me aan voor buiten ? wat dachten jullie van de “Hirschmann POFC 070 f-connector “ incl. de “Blueqon  Tule” om het allemaal waterdicht te maken.

     

    En de “Hirschmann RFC75 afsluitweerstand F-connector” voor de extra LNB ingangen.

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

     

     

  18. 39 minuten geleden zei youriy:

    https://www.sat4all.com/forums/topic/359790-f-ouick-connector-hirschmann-qfc-5-ervaringen/?tab=comments#comment-2457776

     

    Ik heb deze connectoren zelf ook in de meterkast zitten bij een Hirschmann versterker, maar zou deze nooit buiten gebruiken.

    de heren in bovenstaand topic zijn ook niet al te enthousiast.

     

    Klemmen de F-Quick Push-on connectors wel goed op de connectoren van de Hirschmann versterker ? zo ja dan zou het ook op de Hirschmann MFD41D DiSeqC  1.0 en tone burst switch moeten passen zou je denken.

     

    Welke f connectoren raadt je me aan voor buiten ? wat dacht je van de “Hirschmann POFC 070 f-connector “ incl. de “Blueqon  Tule” om het allemaal waterdicht te maken.

     

    En de “Hirschmann RFC75 afsluitweerstand F-connector” voor de extra LNB ingangen.

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

  19. 5 uur geleden zei Sprietje:

    Beste FTAFORLIFE

     

    De rail die bij de Wavefield schotel hoort is veel te kort. Dat heeft te maken met het feit dat jij satellieten wilt ontvangen die 42-13=29 graden arc uit elkaar staan, dat is 31,35 graden azimuth in combinatie met deze grote schotel.

     

    Ik heb uitgerekend dat de twee buitenste lnb's 60cm van elkaar moeten staan.
    Bij die rail kun je de lnb's maximaal 22,5cm uit elkaar zetten, dus al zou de rail twee maal zo lang zijn, dan is die nog veel te kort.

    Bovendien is de rail volledig vlak en dat is ook niet goed. De Clarkebelt is een bolle boog aan de hemel dus deze vorm moet je terug zien in een hol gebogen rail voor je schotel zoals dat ook bij de Wavefrontier T55 en T90 is.

     

    Ook kun je echt geen twee lnb's gebruiken met een kop van 60mm zoals de Inverto's want dan staan ze veel te ver uit elkaar. Maar waarom zou je dat ook willen.
    In Amsterdam is de Astra 28,2 erg sterk, daar kun je dus best een smalle lnb voor nemen op een schotel van 150cm.

    Je moet dus op zijn minst de Hotbird laten vallen op deze schotel en daar een aparte schotel voor nemen van bijv. 80cm.

     

     

    Beste Sprietje,

    Hartelijk dank voor het delen van jou kennis en de zeer uitgebreide uitleg, dit heb ik zeer gewaardeerd.

    Hoewel het een mooie idee was om 4 satellieten tegelijkertijd te kunnen ontvangen  met deze Wavefield schotel 1.5m zie ik er helaas toch van af. Want zou graag dit met één schotel setup willen bewerkstelligen.  

    Ik denk dat het toch de Wavefrontier T90 schotel wordt YES !!!! dit was al mijn eerste keus.  Want Youriy met zijn 85cm fuba schotel en Satmaat met zijn 1m schotel  kunnen de Badr 4 (26.0°E) satelliet wel ontvangen met een goede stabiele signaal. Dus de Wavefrontier T90 valt precies tussen deze 2 schotel maten en het zou dus wel moeten werken denk ik.

    Heb jij ervaring met deze schotel en kunnen de satellieten 13.0°E,26.0°E,28.2°E,42.0°E dan wel ontvangen worden ?  en kunnen de IB Ultra Quads gebruikt worden in plaats van de IB Premium ?

    Dus zie mijn nieuwe schotel setup hieronder.

    Wavefrontier T90 cm incl. Beugel voor Wavefrontier T90

    13.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    26.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    28.2°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    42.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

     

    Spaun SAR 411 WSG incl behuizing 

    Hirschmann KOKA  4G LTE-proof Coaxkabels incl. F-Quick Push-on connectors

     

    Zijn er Wavefrontier T90 schotel gebruikers die hun ervaringen willen delen met deze multifocus schotel en kunnen jullie ook succesvol alle HD kanalen van de Badr 4 (26.0°E) satelliet met een goede stabiele signaal ontvangen ?

    Alvast bedank en ik hoor heel graag weer van al jullie schotel/satelliet experts !

    Groeten, FTAFORLIFE.

  20. 45 minuten geleden zei satmaat:

    Als je de rest van Badr4 ontvangt, zouden de Al Kass HD zenders (12245 V) geen probleem mogen zijn. Bij mij komen ze op een 1m schotel binnen met 9,75dB (60%) signaal.

    screenshot.jpg

    Beste Satmaat,

    Bedankt voor het checken van de ontvangstwaarden voor de HD Badr 4 (26.0°E) satelliet dit zijn hele mooie waardes die je hebt behaald met jou schotel setup. Ik ben ook blij dat je de Al Kass HD zenders hebt kunnen ontvangen dus dit zal zeker mogelijk moeten zijn mijn schotel setup.  En ik ben echt een sport liefhebber en wil graag zoveel mogelijk HD sport kanalen ontvangen vandaar ik deze en de andere satellieten graag wil ontvangen want hier zitten heel veel HD sport kanalen.

    Groeten, FTAFORLIFE.

  21. 1 uur geleden zei Sprietje:

    Je weet dat die schotel €450,- kost?

     

    En welke rail had je dan gedacht te gaan gebruiken op die Wavefield 150?

     

    De 26,0 en de 28,2 staan slechts 2,2 graden arc uit elkaar, dat is 2,37° azimuth. Op die schotel van 150cm moeten de lnb's dan 45mm van elkaar staan hart op hart heb ik uitgerekend en dat kan dus niet als de koppen van de lnb's 60mm zijn. Voor de Astra 28,2 moet je dus een hele smalle lnb nemen die niet breder dan 30mm is of een lnb van 40mm waarbij je 5mm afstand smokkelt.

     

    Beste Sprietje,

     

    Bedankt voor de snelle bericht.

     

    Klopt het is een zeer dure schotel maar ik was van plan om een Vu+ Ultimo te bestellen maar deze is overbodig geworden omdat er al een DVB-S2 tuner aanwezig is in mijn nieuwe tv en kan met deze setup ook opnames maken en deze opslaan op externe hdd schijf en kan hiermee ook UHD/4K kanalen bekijken. Dus in plaats van de ontvanger kan ik een zeer goede kwaliteit schotel aanschaffen die zeker 20 jaar mee moet gaan.

     

    Ik was van plan om de rail Wavefield multifeed - 4 LNB houders erbij te bestellen omdat deze compatible is met de Wavefield schotel brede arm 150 cm. En helaas zijn bijna alle koppen van de Inverto Black Ultra Quad lnb’s 60mm en wil heel graag deze lnb’s gebruiken vanwege de HGLN.

      

    Is de Inverto Multi Dielectric Quad 23mm LNB één van goede kwaliteit  en is dit wat je bedoelt ? want dit is het enige van Inverto die niet breder is dan 30mm dus zou deze wel passen in de Wavefield multifeed - 4 LNB houders en kan hiermee wel de satellieten ontvangen met deze schotel setup ? zie hieronder hoe deze dan wordt geïnstalleerd op de rail.

     

    13.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    26.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    28.2°E op een Inverto Multi Dielectric    Quad 23mm LNB

    42.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

     

    En ik heb gekozen voor de Quad LNB’S omdat deze beter scoren dan de andere zie hieronder.

     

    Ruisfase (@ 10 kHz): - 90 dBc / Hz Max.

    • Conversie Gain: 60 dB Min.

      

    En mocht deze setup echt niet gaan lukken dan en ik één van de satellieten weg moet laten dan kan ik ook kiezen voor een Wavefield multifeed - 3 LNB houders en de 28.2°E satelliet niet gebruiken. Zal dit zoals de setup hieronder dan wel lukken ?

     

    13.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    26.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    42.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

     

    Ik zal deze hele installatie door een professionele installateur laten uitvoeren die ook professionele apparatuur mee zal nemen. Maar voordat ik deze pro installateur zal laten langs komen wil ik eerst zeker weten of deze hele schotel setup wel  mogelijk is en wil zoveel mogelijk informatie inwinnen bij jullie schotel/satelliet experts, vandaar dat ik jullie eerst benader zodat hopelijk alles goed gaat komen en in één keer uitgevoerd kan worden.

     

    Alvast bedankt voor het snelle rekenen en meedenken !

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

     

     

    1 uur geleden zei smetje limb.BE:

    of je kan het nog met een motor aansturen 

    Ik ben ook gewend om lekker snel te zappen door alle HD kanalen en wil graag snel van satellieten kunnen wisselen zonder seconden lang te moeten wachten. En de nadeel van zo’n motor is dat het veel geluid maakt en wil mijn buren graag niet storen laat in de nacht of vroeg in de ochtend. Daarom wil ik deze schotel setup in één keer goed installeren en niet meer eraan zitten en het moet minstens 20 jaar mee gaan.  

  22. 1 uur geleden zei youriy:

    Heb je je wel gerealiseerd hoe groot zo'n schotel is? en hoe duur? Een rotor met een 1 meter schotel is heel wat goedkoper en je ontvangt er hetzelfde mee.

    Alleen moet je even geduld hebben als je van satelliet wisselt.

    Ontvangstwaarden bij mijn ontvangst voor wat het waard is           69%/8,8Db    -    74%/10,1Db

    Alle beelden zijn goed zonder blokken.

    Ja dit is een zeer grote schotel die komt te staan op een Blueqon KAT4060 Vaste Tegelvoet Diameter 76 mm - Hoogte 120 cm. Maar ik heb de ruimte ervoor in mijn tuin dus het zou wel moeten lukken denk ik. En ik zou ook graag zoveel mogelijk UHD en HD kanalen op deze satellieten willen bekijken met een zeer sterke en stabiele signaal  vandaar deze schotel grote en kwaliteit onderdelen.  En voor de HD Badr 4 (26.0°E) satelliet werd mij aanbevolen om minstens een 1.2 m schotel te nemen. Dus voor de zekerheid neem ik de 1.5 m en deze zal bijna even groot lijken op de 1.2m als deze geïnstalleerd zal worden in de tuin. Dan zal ik ook zeker genoeg regenreserve hebben en deze 1.5m schotel kan ook sterker tegen weeromstandigheden dan de 100cm of 1.2m schotels.

     

    Ik ben ook gewend om lekker snel te zappen door alle HD kanalen en wil graag snel van satellieten kunnen wisselen zonder seconden lang te moeten wachten. En de nadeel van zo’n motor is dat het veel geluid maakt en wil mijn buren graag niet storen laat in de nacht of vroeg in de ochtend. Daarom wil ik deze schotel setup in één keer goed installeren en niet meer eraan zitten en het moet minstens 20 jaar mee gaan.  

     

    En bedankt voor het checken van de ontvangstwaarden voor de HD Badr 4 (26.0°E) satelliet dit zijn hele mooie waardes die je hebt behaald met jou schotel setup. Ik vraag me af wat dan de waardes zullen zijn met mijn toekomstige setup, dit moet zeker tot een perfecte beeld leveren.. kan niet wachten totdat alles geïnstalleerd is  !

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

  23. 14 minuten geleden zei smetje limb.BE:

    zou zeker goed moeten lukken he :D

    Bedankt man ! ik zal beginnen met ruimte maken in de tuin en even alles goed voorbereiden.

     

    Mocht iemand nog adviezen of ervaringen hebben met de ontvangst van de HD Badr 4 (26.0°E) satelliet en deze schotel setup dan hoor ik het graag.

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

  24. 13 minuten geleden zei youriy:

    Dat moet ruim voldoende zijn. Ik ben ze net even nagelopen, met mijn 85cm fuba schotel ontvang ik ze allemaal met uitzondering van de zenders op 12245V.

    edit: is reactie op bericht Smetje.

    Beste Youriy,

     

    Hartelijk dank voor het checken dit heb ik zeer gewaardeerd ! en wat waren ongeveer de resultaten van percentages kwaliteit en signaal en kreeg je ook gewoon  perfecte beeld  zonder blokken en haperingen ?

     

    Ik zat te denken aan de volgende schotel setup.

     

    Wavefield Schotel Brede Arm 150 cm

    Wavefield multifeed - 4 LNB houders 

     

    13.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    26.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    28.2°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

    42.0°E op een Inverto Black Ultra Quad HGLN 40mm LNB

     

    Spaun SAR 411 WSG incl behuizing

     

    Hirschmann KOKA  4G LTE-proof Coaxkabel

    F-Quick Push-on connectors

     

    Blueqon KAT4060 Vaste Tegelvoet Diameter 76 mm - Hoogte 120 cm

     

    Wat denken jullie van deze schotel setup zal het allemaal moeten lukken ?

     

    Groeten, FTAFORLIFE.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...