Ga naar inhoud


SharkyExtreme

Aspirant lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SharkyExtreme

  1. Wel, een tweetal maanden zijn voorbij en ik ben ondertussen de trotse bezitter van een VU+ Ultimo 4K. Het is inderdaad vrij simpel om daar OpenPLI 6 op te zetten, en de TVV smartkaart in de kaartlezer te steken en dan TV te kijken. De interface is natuurlijk een beetje anders dan de Rebox, maar dit is een kwestie van gewoonte.

     

    Bedankt aan allen die gereageerd hebben met nuttige tips.

     

    Spijtig laat de stabiliteit van OpenPLI te wensen over, en ik slaag er niet in om andere images aan de praat te krijgen met de TVV smartcard om te zien waar het aan ligt.

    Maar dit is een discussie voor een ander forum. Nogmaals bedankt allemaal

  2. Bedankt voor jullie reactie.

    Ik heb gelezen het tv-vlaanderen kaartje niet compatibel is met de CI slots in de Technisat digit iso s: je hebt blijkbaar de specifieke CI module van TVV nodig (en die heb ik niet). Maar het lijkt me voor de rest een prima toestel.

    De VU 4K Ultimo lijkt me de rolls-royce (of de Ferrari, kies maar zelf) te zijn van satellietontvangers.  Beetje duur, maar lijkt me de meeste future-proof oplossing.

     

    Keuzes, keuzes... i

  3. Ik ben op zoek naar een nieuwe ontvanger voor tv-vlaanderen, ter vervanging van de Rebox RE 8220HD die stilletjes de geest aan het geven is. Toestel hangt, intermiterend "schambled signal", en meer van dat fraais.

    Bovendien ben ik het beu periodisch het toestel te rebooten omdat de hard disk plots niet meer zichtbaar wordt ("hard disk unmounted", probleem doet zich opnieuw voor bij de laatste 3.x.64 firmware). Mijn andere ontvanger is ook een Rebox, de RE 9000HD en die blijft dapper doorwerken op dezelfde schotel zonder problemen.

    Maar de 8220HD is een probleemkind. Daar wil ik van af.

    Ik heb niet de indruk dat Rebox nog veel firmware updates geeft, en dus ben ik op zoek naar een ander merk. Simulataan kijken en opnemen, en opnames ongecodeerd opslaan is een must (nu het nog kan...). Bovendien zou het "wife compatibel" moeten zijn: tv kijken == op een knop duwen, zonder gedoe. Ideaal een RE 8220HD ... maar dan werkend.

    Ik begrijp met het forum te lezen dat ik moet wegblijven van de "tv-vlaanderen gecertificeerde brol" (mijn woorden niet <g>). Ik lees veel goeds over de VU+ ontvangers, maar dingen zoals "openpli" en "oscam" schrikken mij een beetje af.

     

    Dus is mijn vraag: zijn er toestellen met het gebruiksgemak van de reboxen, maar betrouwbaarder en Tv-Vlaanderen compatibel zonder teveel problemen?

     

    Bedankt,

×
×
  • Nieuwe aanmaken...