Ga naar inhoud


nl-x

Aspirant lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nl-x

  1. Ik heb net de tv helemaal uit elkaar en in elkaar gezet. De twee printplaten links en midden heb ik los in mn handen gehad. Links had dacht ik een SDP1002 chip, en midden een SDP1003 chip. De printplaat rechts leek enkel als voeding te dienen, dus die heb ik maar niet aangeraakt, bang voor een optater van een van die grote condensatoren. Ieder kabeltje dubbel gechecked. Ik overwoog ze in de oven te gooien, maar werd bang dingen erger te maken. Een van die platen (links) had 2 kleine -ik denk- condensatoren er op, dus daar twijfelde ik sowieso over of dat wel een oven in kon.

     

    Het lijkt in het signaal te moeten zitten, niet de leds of lcd. Of het nou RF, HDMI of zelfs Allshare over Wifi. Wit is gewoon echt wit, zonder strepen. Maar rood en groen ineens wel. Zie foto, alwaar het groen egaal groen had moeten zijn, en waar wit wel egaal wit is. Ik twijfelde eerst of het kon komen omdat in het verleden het scherm wel eens nat schoonmaakte, en dat er misschien water was gekomen op de led lichtjes, maar dan zou je dat ook op wit moeten terugzien, toch?

     

    Ik weet het niet. Ik heb ook te weinig verstand van zaken; ik weet niet eens wat een t-con is. Is dat de platte kabel van de linker printplaat naar de middelste?

    Ik weet wel dat het waarschijnlijk niet aan de platte witte kabels onderin naar de lcd zit, want beide kabels bedienen een helft van het scherm, en beide helften hebben de manko.

     

     

    E46F32BA-9527-4719-8E1B-D16349283617.jpeg

  2. Hoi Iemand. Heb je dit probleem nog weten op te lossen? Ik zit met hetzelfde probleem. Ik heb een Samsung UE55D8000 en heb ook verticale strepen. Zie mijn foto in de bijlage.

     

    Op de ene thread op internet lees ik dat je de printplaat een minuutje moet afbakken op 180 graden zodat het soldeer zich herstelt, op een ander youtube thread zie ik dat je de printplaat verbogen moet houden, en hier lees ik nu iets over een contact, een kabel en een T-con... Ik zou echt heel blij zijn als je kon zeggen wat nu de oplossing is.

     

    Ik vind het overigens zuur dat Samsung niet thuis geeft op iets wat een ontwerpfout lijkt te zijn. Er zijn veel klachten over hetzelfde probleem namelijk. En Samsung zegt dan makkelijk, gehele scherm vervangen en jammer maar geen garantie meer, want langer dan 2 jaar oud. Zit je mooi met je dik 3000 euro kostende tv. Ik denk dat het ze gewoon niet boeit en ze je maar heel het scherm laten vervangen, terwijl het soms toch een simpele connector is, een los soldeerpuntje of een stom condensatortje dat het heeft begeven.

    1CF3234B-2DE6-4941-8A2B-58CDFD39D1A5.jpeg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...