Ga naar inhoud


Ruben

Aspirant lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ruben

  1. Thx iedereen voor de bijdragen. Heb gisteren alles nog eens bekeken. Schotel is 78 cm, arm voor LNB is te lang, kop kijkt op ca. 40% van boven de schotel in, en de LNB is een 4,3 graden voor een 60 cm schotel. Lekker zooitje dus, en des te wonderlijk dat ik er uberhaubt nog signaal uit heb gekregen.

    Denk dat ik het hele zootje op ### zet, en overga op internet TV.

  2. Arm is denk ik een jaar of 3 á 4 geleden vervangen, het begin stuk was door gerot. Heb oude arm mee genomen. Jaar later was de schotel zelf aan vervanging toe (*), zelfde maat schotel gekregen (dacht dat het een 90 cm was, maar ok), vorig jaar de kop moeten vervangen, oude deed helemaal niks meer, ook bij * niet. Aangezien hij weet welke schotel ik heb, neem ik aan dat hij ook de juiste kop heeft geleverd.

    De combinatie doet het ook wel (meestal), maar moet zeker 2x per jaar opnieuw uitrichten, wat een zeer tijdrovende klus is, en afgelopen dagen weer mee bezig geweest, maar nu zonder suc6. Ik had ff de Astra van 19 (signaal 90%, kwaliteit 75%), maar de 23 geen signaal, en daarna is het me nog niet gelukt om de beide satellieten weer te krijgen.

    Ik heb (nog) geen sat finder, moet elke keer op de TV kijken ( babyfoon app via tablet en phone).

    LNB is volgen mij deze: http://www.inverto.tv/lnb/91/twin-monoblock-23mm-lnb-60-for-80cm-dish 

  3. Hallo,

    Ik heb al jaren regelmatig problemen met de satelliet ontvangst. Inmiddels schotel, arm en kop vervangen. Maanden lang is het goed, dan ineens geen signaal op beide satellieten.

    Opnieuw uitrichten kost me uren, en uiteindelijk positie wijkt ontzettend veel af van wat de site's en app's zeggen (met name de elevatie). Tijdens de laatste winterstormen is het signaal weer helemaal verloren gegaan, en ik krijg hem niet meer goed uitgericht.

    Is er iemand  in de buurt van Hoogezand die me kan helpen om goed uit te richten?? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...