Ga naar inhoud


Cajudos

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cajudos

  1. Hallo,  mijn VU+ Duo 2 heeft het begeven denk ik. Hij blijft hangen met een DARK HOLE logo op het scherm en enkel het witte lampje blijft branden.

    Ik woon in de buurt van Antwerpen maar kennelijk is het moeilijk hier een Belgie een reparateur voor een VU+ te vinden behalve deze op te sturen naar de importeur.

    Weet er iemand een adres (liefst niet te ver) waar ik mijn Vu+ Duo 2 kan laten repareren ??

     

    Hoor het graag,

     

    Carlos

     

    vu-duo-2.jpg

  2. Hallo , ik wens mijn Vu+ Duo2 ontvanger ruim 2 meter te verplaatsen met een verlenging dmv een verbindingsstuk;  Dit omdat de kabel net te kort is die door de muur loopt.  Ga ik merkbaar verlies lijden hierdoor of zal het door deze korte afstand niks uitmaken ??  Zijn er bepaalde verbindingsstukken met een zeer lage weerstand of zijn ze allen gelijk ??

     

    Alvast bedankt,

     

    f-connector-koppelstuk-hq-tratec.jpg

  3. Er zijn mogelijkheden om naast het gebouw een ladder te plaatsen want links ligt er een klein weggetje en rechts een klein pleintje. Niet te zien op de foto. Dus aan de voorkant hoeft niet. Ik weet dat ik een ladder zou kunnen huren maar mijn auto kan zoiets niet meenemen en leveren doen ze niet.    Maar ik blijf zoeken naar een oplossing maar ik hoop dat hier iemand ideeen heeft of kan helpen. 😴    Trouwens , hier nemen ze de Arbowetten niet zo nauw....het is Belgie 😜

  4. Hallo Sprietje, als ik wist waar je woonde (denk dat je niet zo ver van me woont) zou ik je persoonlijk bedanken met een speciaal Belgisch bier voor jouw hulp en informatie. Echt super !!!

     

    Al mijn vragen zijn beantwoord op 1 na en dan kan ik waarschijnlijk deze zaterdag aan het werk voor het plaatsen van mijn schotel.  De vraag is : volgens jouw ingevoerde gegevens heeft mijn schotel een skew van 11,6 graden nodig maar ik wist niet dat lnbs ook een skew hebben.  Dacht altijd dat ze gewoon loodrecht naar beneden konden wijzen en dat je ze enkel wat draaide om de kabels makkelijker erop te kunnen plaatsen.  Kennelijk is dat niet zo ;-)    Ik weet dat op een lnb op het kopgedeelte graden staan maar is er een pijl ofzo op de houder waarop ik de lnb mee juist kan plaatsen naar bv. Hotbird 3 graden etc. etc. ??  Dus schotel en lnb moeten gedraaid worden ??      Ik blijf maar bijleren bij jou ;-)    

  5. Dag Sprietje, als eerste bedankt voor je hulp en kennis.

     

    De bedoeling is om naast Astra 1-2-3 ook de Hotbird 13 te ontvangen, dus 4 lnbs.   Ik heb ook de BigBisat calculator gebruikt online met mijn exacte locatie en krijg deze waarden. (zie bijlage) .  Als ik de berekening doe zoals jij kom ik op : 9.79 - 4.68 = 5.11  , vervolgens 5.11 x 11,4mm =  58.25mm.   Ik kom op basis van een Inverto Black Ultra 59.5mm - 58.25 = 1.25mm tekort.  Nou weet ik niet of dit verwaarloosbaar is of dit mij verplicht geen Inverto te plaatsen op Astra 23.5+28.35.  Ben nog niet aan het plaatsen begonnen tot dat ik dit kleine dilemma heb opgelost.  Op de Hotbird gaat zeker een Inverto 60mm passen maar hoe stel ik de Astras op ??  Een 40mm lnb op Astra 19.2 op positie 0 met alsnog 2  Inverto Black Ultra ernaast met een minimale afwijking of toch een 40mm lnb er midden in ???  Mijn schotel komt op het dak van mijn bovenburen te staan en wens het in 1x keer goed te hebben staan want helaas heb ik geen directe toegang tot het dak.  Van mijn oude satsysteem heb ik een Alps twin en een Megasat twin lnb liggen, 1 ervan wens ik te gebruiken naast de 3 Invertos.  Welke zou jij nemen ??

     

    Alvast bedankt voor al je hulp 😀😀

    opstelling.jpg

  6. Hallo Sprietje .....als je alsnog 2 lnbs plaatst van 60mm en 1 van 40mm voor de Astra 1-2+3 op een Visiosat Big Bisat vamuit Antwerpen, hoe zou je dan de opstelling doen van die lnbs ?

    Gaat de 40mm lnb in het midden op 23 graden of toch op 19 graden op positie 0 ???   Het is namelijk erg strak met 2 60mm lnbs op 23 en 28 graden.   Is het erg dat 2 lnbs elkaar aanraken ??  

  7. Hallo ,

     

    Ik overweeg zeer binnenkort een Visiosat Big Bisat aan te schaffen om Astra 1+2+3 en Hotbird te ontvangen.  Daarop heb ik een aantal vragen :

     

    Volgens mij is het qua plaatsting van de LNB's mogelijk om voor de Hotbird een 60mm lnb te plaatsen zoals de Inverto Ultra twin maar voor de Astra's zijn de afstanden kleiner, is het mogelijk om voor de 19 graden Astra ook een 60mm lnb te plaaten met een smallfeed voor de 23.5 graden en dan weer een 60mm voor de 28.2 graden Astra ??  Is het uberhaupt mogelijk een 60mm lnb te plaatsen op deze schotel  voor die Astra satellieten zonder al te veel afwijking natuurlijk ??  Welke combinatie is het beste ??  (locatie Antwerpen trouwens)   Want als ik bijgevoegde foto's zie lijkt wel dat ik enkel op de Hotbird plek is voor een 60mm lnb.

     

    Dat de Alps lnb zijn goede reputatie verdiend heeft is algemeen bekend maar zijn er geen vergelijkbare of betere smallfeed lnbs tegenwoordig te krijgen op de markt ?   En zo ja, welke ??  Ik hoor veel van Megasat lnb maar heb er geen ervaring mee........suggesties ????

     

    Alvast bedankt voor jullie reacties,

     

    Cajudos

     

     

     

     

    2018-05-11_184042.jpg

    2018-05-11_004609.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...