Ga naar inhoud


Jmeth

Aspirant lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jmeth

  1. Op 7-7-2018 om 21:16 zei Steve:

    dit zijn 2 watt 33 ohm metaalfilm weerstanden

     

    Kijk daar kan ik wat mee, dankjewel.

     

    Mijn laatste vraag: wil de psu board en display board graag voorzien van een beschermende coating tegen vocht/hitte/vet. Wat voor soort spray kan ik daar het beste voor gebruiken? 

  2. Op 12-5-2018 om 14:59 zei Steve:

    2 maal 32 ohm 2 watt 

    C18 = 47 uf/25v

    Viper 16L ic

    10 uf/50v

     

    De airfryer van mijn moeder heeft het begeven (HD9240). De weerstanden, de condensatoren en vermoedelijk ook de Viper16L zijn verbrand. 

     

    Ik heb toevallig dezelfde airfryer als mijn moeder en mijne is niet defect. De kleurcodering van de weerstanden is (bij mij althans) oranje/oranje/zwart/goud. Dat zou dan 33 ohm moeten zijn? Ik heb het met een multimeter gecheckt en die geeft inderdaad 33 ohm aan. Zie foto.  

     

    Maar... Nu zit ik met de volgende vragen:

    1. - Het is voor mij niet helemaal duidelijk wat voor soort weerstanden ik nou moet hebben? Koolfilm? Metaalfilm? Metaaloxide? De weerstand zelf is lichtgroen van kleur (metaalfilm is meestal blauw, koolfilm meestal lichtbruin, maar ze komen ook voor in het groen, net als metaaloxide?). 

    2. - Waarom 2 watt (en niet 3 of 5 of 1/4W o.i.d.)? Is dat op basis van de afmetingen? Ze zijn ca. 13mm. 

    3. - Als ik zoek op Viper16L, dan krijg ik verschillende resultaten. Daarvan is er slechts één 7-pins, namelijk de Viper16LN (dus eindigend op 'N'). Moet ik die hebben? Zonder N op het einde kan ik nergens vinden.... 

    4. - Op de condensatoren staat 10uf/400v (Fujicon 105°C (M) RK PET). Heeft het een specifieke reden waarom jij 10uf/50v adviseert ipv de 400v? 

     

    Volgens Philips moet ook de displayboard worden vervangen als de PSU het heeft begeven. Philips gaat niet in op het hoe en waarom. Ik vermoed dat de boards van de oudere airfryers niet zijn behandeld met een beschermende coating spray. De nieuwe displayunit (artikelnr 420303616581) heeft in de omschrijving 'assy coated' staan, wat een aanwijzing kan zijn dat de de oude boards die coating niet hebben gehad.  Door vocht en vet gaat dat ding relatief snel kapot. Wellicht probeert Philips massale claims als gevolg van die ontwerpfout te voorkomen? 

    5.- Iemand een idee wat voor soort coating spray ik het beste kan gebruiken?

     

    Dank alvast! 

    Foto psu board airfryer 9240.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...