Ga naar inhoud


Raymond62

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Raymond62

  1. Satneef, welke ontvanger en image heb jij ? Bij mijn Duo 4K en Vti image kreeg ik de cammodule van joyne  niet werkend.

    Na een paar dagen zoeken, prutsen en experimenteren heb ik terug de originele VU+ software geflashed en sindsdien werkt Joyne zonder problemen...

     

    Bij de een werkt de joyne module icm Vti en bij de ander niet helaas.

  2. Alvast bedankt voor de uitleg maar daar moet ik als beginner effe over nadenken want zo veel snap ik er nog niet van.

    Het is duidelijk ingewikkelder dan ik dacht 😉

    Dan heb ik het met veel geluk aan 't werken gekregen zie ik... Ik ga mij morgen eens verdiepen in die unicable en die kwadranten.

  3. Bedankt voor je reactie, ik had er eigenlijk geen meer verwacht...😉

     

    Ondertussen had ik de oplossing zelf al gevonden na veel zoekwerk op het internet.

     

    De poort had ik per ongeluk overgeslagen op de diseqc schakelaar omdat ik de coax op de achterste aansluiting had gezet ipv de voorste. Ik merkte het pas toen ik in de huiskamer de satlink aansloot en op ingang 5 niets vond maar wel op ingang 6. Blijkbaar werkt dat toch wel en de satlink vond onmiddellijk alle zenders op de eutelsat 9E.

    De Vu+ daarentegen gaf iedere keer een "error start scanning" of zoiets.

    Een nieuwe satellietlijst gevonden en met Dreambox Control Center via FTP de lijst in de Vu+ gezet. Was weer effe zoeken in welke map ik moest zijn en ook weer een programma gebruikt om het IP adres van de ontvanger te vinden.

     

    Weer proberen te laten scannen op de eutelsat en wederom dezelfde fout. Op internet gezocht en blijkbaar was ik niet de enige die dat probleem had.

    Dan als test laten scannen op een andere satelliet die ik al eerder had laten scannen maar dat gaf dezelfde fout. Hij wou dus nergens meer scannen...

     

    De ontvanger geopend, de tuner uitgetrokken en in de andere sleuf geplaatst: geen succes, nog altijd dezelfde foutmelding.

    Dan ergens gelezen dat tuner A en B de fysieke tuners zijn (zoals jij ook uitlegt) en C D E de virtuele tuners zijn die bij A horen en F G H horen bij B.

    Maar die virtuele tuners zijn alleen bruikbaar met unicable en dat gebruik ik niet dus heb ik slechts 2 tuners.

     

    Dus heb ik tuner A doorgelust naar tuner B en laten scannen en geen foutmelding meer maar hij ging zowaar scannen alleen vond hij geen enkele zender.

    Toen wederom eens diep nagedacht en een zender op astra 1 opgezet en toen op astra 1 laten scannen en toen werkte het.

    Dan de ontvanger op eutelsat 9E gezet en laten scannen en ja toen vond hij alles.

     

    Conclusie: je kan een tuner niet tegelijk afstemmen op een zender en laten scannen. Wel 1 tuner afstemmen en de andere tuner gebruiken om te scannen maar alleen op de satelliet waar je andere tuner op afgestemd is.

    En zo heb ik alweer wat bijgeleerd 😊

     

     

  4. De situatie is als volgt: een T90 Wavefrontier schotel met 5 lnb's, een diseqc switch 8/1, een weerbarstige Duo 4K en een (niet zo snuggere) beginner 😉

     

    Ik had eerst 4 lnb's op de T90 gezet die aangesloten zijn op een diseqc schakelaar (EMP Centauri S8/1PCP-W2). Van daaruit 1 coax naar de ontvanger.

    De schakelaar heb ik via de DIP's ingesteld op Diseqc 1.1 Uncommitted 1-8, dus de ingangen zijn gewoon rechtstreeks te benaderen van 1 tot 8.

     

    Na veel vijven en zessen heb ik dit ingesteld gekregen in de Duo 4K en dat werkt.

    Vandaag heb ik dan een LNB bijgeplaatst en aangesloten op ingang 6 van de diseqc schakelaar. De instellingen in de tunerconfiguratie heb ik hetzelfde gedaan als alle andere LNB's dus: LNB 1 is input1 enz.... De nieuwe LNB (6) staat dan op input6 maar als ik die dan laat scannen dan vindt hij geen enkele zender.

     

    Nu had ik net de Satlink WS-6916 ipv de Duo eens op de coax aangesloten en laten scannen en die vond wel een hoop kanalen.

    Die Satlink staat hetzelfde ingesteld als de ontvanger dus: diseqc 1.1 en LNB6.

    Ik had via het menu (VTI image) een nieuwe xml lijst gedownlaod en de bewuste satelliet (Eutelsat 9E) staat in de keuzelijst maar toch vindt hij niets als ik laat scannen.

    Wel, ik snap het niet meer....

     

    Dat hele tuner-gedoe daar is ook niet aan uit te kunnen. Er zit een dual fbc satelliettuner in mijn ontvanger en die heeft 2 fysieke ingangen voor coax. Ik heb de coax aangesloten op de bovenste LNB ingang. Als ik in de tunerconfiguratie kijk dan staan daar 8 tuners : A tot H. Dus Aha... zou je kunnen zeggen 😀 Ik gebruik trouwens alleen die A, de rest zet ik "Niet geconfigureerd"

    Maar welke is nu de bovenste coax ingang en welke de onderste? A,B,C en D van de bovenste en E, F, G en H van de onderste?

     

  5. Ik had even andere dingen te doen maar de nieuwe LNB's ( Inverto Black Ultra twin) zijn vandaag binnengekomen samen met een set beugels.

    De beugels lijken prima voor een doorsnee schotel maar voor de T90 lijken ze me toch te zwak. Geeft niet, ik kan ze goed gebruiken om mijn weerstationnetje aan de gevel te hangen.

     

    Een elevatiemeter heb ik helaas niet maar ik ga gewoon de gewenste hoek op een stuk karton of depron tekenen en uitsnijden. Samen met een waterpas moet ik dan toch ongeveer de juiste elevatie en skew kunnen instellen.

     

    Ik had ook al een stuk betontriplex van 1cm dik gevonden en onderaan tussen de steun en de muur gestoken. De buis kwam zo bijna waterpas te staan maar volgens mij (ook) geeft dat meer belasting op de draadstangen en dus heb ik dat plankje terug verwijderd.

    Nu, omdat het dus niet zo een ramp is dat de buis niet perfekt recht staat, ga ik het zo laten en alles goed vast zetten. Voor het weekend voorspellen ze goed weer dus dan ga ik het dan maar eens afmaken want nu heeft het lang genoeg geduurd... 😉

     

  6. Nee helaas. Dan stond de pijp naar binnen, nu staat hij naar buiten.

    Vindt het eigenlijk een slecht systeem want je kan niets bijregelen behalve ergens iets tussen frommelen zodat ofwel de boven ofwel de onderkant van de muur staat.

    Ik snap niet hoe anderen dat spel waterpas krijgen maar goed, ik laat het zo en dan regel ik het zaakje zo maar af. Zodra de nieuwe LNB's binnen zijn begin ik er aan 😉

  7. Ja die triangel staat duidelijk horizontaler. Volgens mij zijn er verschillende fabrikanten die zo'n steun maken. Dat montageblad dat jij liet zien is ook iets anders dan dat wat ik heb..

    Ik dacht de triangel hogerop de buis te plaatsen (tot net onder de schotel) en de 2 steunen eventueel ook te vervangen door iets dikker ijzer.

    Alleen hangt het ganse gewicht dan op de 2 onderste bouten terwijl de triangel door zijn schuinstand nu ook nog wat gewicht draagt.

     

    Of anders kort ik de 2 steunen wat in (schotel hing toch wat naar voor) en maak bovenaan de buis nog een extra steun om het wiebelen tegen te gaan, net zoals bij de triax (dat roodgeverfde ijzer).

     

  8. Hoi Sprietje, ja ik herinner mij dat ik daar toen nog speciaal aan heb zitten meten omdat de steun inderdaad op 2 manieren kan gemonteerd worden.

    Ik dacht ook dat ik de lange zijde vanonder had maar ik ga het morgen dadelijk controleren. Normaal gezien volg ik alles tot in de puntjes maar het zou toch nog kunnen dat ik me vergist heb  😳

     

     

  9. Ja, de LNB's worden zowiezo vervangen maar de steun ben ik nog niet uit..

    Hoe korter de beugels bij de muur hoe steviger was ook mijn gedacht. Ik ga in ieder geval een set meebestellen met de nieuwe LNB's en dan zie ik wel.

    Van het dak ga ik geen last hebben omdat de schotel dan lager kan dan met die originele steun en ruim onder de oversteek zit.

    Maar ik ga eerst nog wat experimenteren met de originele steun dan hoef ik geen andere gaten te boren.

  10. Oei dat gaat met deze LNB's niet lukken, zelfs niet met een hoop vijlwerk. Dan zit er niets anders op dan maar weer andere LNB's te bestellen en dan ook maar tegelijk een paar stevige beugels en een buis van 60mm.

    Het wordt tijd dat dat ding eens gaat werken...

     

    PS Als ik de foto (2) met de steun in profiel nog eens bekijk dan vindt ik de beugelstangen wel erg schuin staan. Dat maakt het geheel ook niet bepaald stijf.

    Ik ga me wat plat ijzer halen dat iets dikker is dan de originele beugel en dat ga ik dan zo hoog mogelijk aan de buis bevestigen. De gaten maak ik dan iets korter bij elkaar zodat de buis met schotel bovenaan meer naar de muur komt zodat het spel dan (zo goed mogelijk) waterpas gaat staan.

    Nu helt de buis wat naar voor. De buis en onderste bevestiging kan dan blijven..

  11. Ha Sprietje, daar is goed aan gewerkt. Ik ga eens zien hoeveel er hier af moet maar dat kan nog meevallen want eentje komt op 0°  (Hotbird) dus dat kan in principe al zonder modificatie.

    Dan die voor de astra's die moeten al wat schuin gezet dus daar gaat wat vijlwerk aan te pas komen.

    Ze gaan dan wel te verdraaien maar naar voor of naar achter schuiven zal evenzeer niet lukken of hooguit een paar mm.

  12. De muur is in niet al te goede conditie daarom ook dat ik chemische ankers heb gebruikt ipv keilbouten. De triax staat daar meer dan 15 jaar op een motor en daar heb ik aan de beugel ook een extra steun gemonteerd tegen het wiebelen.

    Als ik nu bovenaan de pijp ook zo een extra (dik ijzer) steun zou maken dan staat de T90 aarschijnlijk al een stuk stabieler maar ja nog wel altijd schuin. Dus toch maar opnieuw beginnen met beugels...

     

    Wat die LNB's betreft, dat is toch wel te gek want dat was een samengestelde set voor 2 gebruikers: T90 met 2 vier-in-één diseqc switches en die 4 LNB's.

  13. Vandaag eindelijk goed weer om een schotel te zetten maar helaas, wat een drama.....😭

    Een mooie lentedag naar de vaantjes en nog niks klaar gekregen.

     

    De steun vastmaken aan de muur was al onmiddellijk (en verwacht) miserie omdat ofwel de bovenste bouten ofwel de onderste in een voeg of net op de rand van een baksteen terecht kwamen.

    Uiteindelijk toch in de stenen vastgemaakt maar natuurlijk staat de steun nu serieus uit het lood (voorover).

     

    Een plankje erachter was het al beter maar ik vond dat maar niks dus weg en steun maar scheef vastgezet.

    Terwijl ik bezig was begon het wat te waaien en ziedaar, de schotel stond al een beetje te wiebelen. Tja, dat wordt dus niks zo.

     

    Voorlopig laat ik het voor wat het is en ga ik morgen iets leuks doen met dat mooie weer. Ik heb er effe geen zin meer in.

    De set LNB's (Inverto Premium Black) is ook weer een miskoop want die hebben een zeer korte nek en die passen maar net in de T90 houders.

    Naar voor of achter schuiven gaat al niet en schuin zetten ook maar heel beperkt.

    Van de week maar weer eens zoeken voor een andere steun. Wordt waarschijnlijk 2 losse beugels en een pijp van 60mm, dan kan ik tenminste midden in de stenen boren.

     

  14. Het gaat dan toch een chemisch anker worden. Heb vandaag alle benodigheden gehaald en als in het weekend het weer een beetje meewerkt dan hoop ik eraan te kunnen beginnen.

    Met fisher pluggen durf ik toch niet omdat mijn (redelijk oud) huis op een open vlakte staat waar de wind vrij spel heeft en de bakstenen zijn hier en daar al aan het barsten en afbrokkelen.

    Hierdoor zijn keilbouten ook afgevallen en dan kies ik voor zekerheid en dus een chemisch anker...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...