Ga naar inhoud


GerardDirks

Lid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door GerardDirks

  1. Hallo

     

    Na vele jaren heb ik weer mijn schotel opgebouwd en kan den alle Nederlandse zenders ontvangen. Eigenlijk interesseeren mij alleen de NPO zenders. Wat mij stoort ist dat NPO2 om een transponder zitten ein NPO1 & 3 op een andere?!?

     

    Ik heb slechts een enkele LNB omdat het monoblock Astra19/23 niet beschikbaar is voor 4 i.p.v 2 aansluitingen. Een Kabel gaat naar de woonkamer de andere naar de slaapkamer en hangen aan een Dreambox DM7080HD met ein Triple Hybrid Tuner. (2 mal DVB-C, een mal DVB-S2).

    Waarom heeft CanalDigitaal die zenders niet op 1 transponder gezet? dann kon ik bijvoorbeeld NPO1 kijken en NPO2 gelijktijdig opnemen?!?

     

    Wat zijn de voordelen en nadelen van deze CD keuze. Voor mij ist het niet geheel logisch

     

    Mijn kabelprovider heeft bijvoorbeeld alle publieke duitse publieke omroepen (DVB-C) over 2 frequenties verdeelt. Dan kan ik altijd ZDF kijken ein gelijktijdig ARD opnemen. Meer wil ik niet. Ik kijk principeel geen commercieel zenders, buiten ziggo bij een sport event

     

    Gérard

  2. Hallo

     

    De Firma Inverto bied een 4 feed twin LBN aan voor Astra 9, 13, 19 & 23 (Art. IDLM-TWNM20-4FDMN-8PP)

     

    Heeft iemand ervaring met dit model? Ik vindt bijna niets over dit Monoblock. Gevonden heb ik een paar Press-Release uit 2017, toen Joyne.nl hun feed aankondigde. Ist dit Monoblock misschien ooit uitvoering getest in een Tijdschrift ?!?

     

    https://www.inverto.tv/lnb/206/twin-4-feed-lnb-for-90e-130e-1920e-and-2350e-for-80cm-dish

     

    Ik ben in de evaluatiephase om een Abo te nemen voor de nederlandse zenders. CanalDigitaal wil met mij geen Abonnement afsluiten omdat ik buiten de EU woon (Zwitserland, midden in Europa 😞). Zo blijft mij alleen "Joyne.nl"

     

    Gerard

  3. Op 11-8-2019 om 17:36 zei Codx:

    5 Pagina's met eindeloos gezever!   Ik snap het probleem niet, in plaats van te gaan zeuren zijn er genoeg oplossingen:

     

    - Of je zoekt een tussen persoon die je betaald voor een 2e of 3e  CDS kaartje/abo. 

    - Of je regelt via een NL winkel dat je 1x per jaar voor Joyne vooruit mag betalen.

    - Of je neemt een payserver abo (niet legaal maar het werkt prima!)   

    - Of je neemt een VPN abo ergens en gaat op die manier de NL zenders streamen. (kan zelfs deels zonder vpn)

    - Of je neemt een IPTV box met abo ergens (ook niet legaal maar kan vast wel via een lokale shop waar je woont)

     

    Kortom je moet stoppen in problemen te denken maar in oplossingen. Jij wilt Nederlandse TV kijken en dat kan.

    Voordat ik iets groter onderneem, zal ik eerst mijn schotel verdraaien van Astra 19E naar Hotbird 13E. Dan heb ik tenminste BVN-TV. Alle andere voor mij belangrijke zenders (Duitse publieke) zijn sowieso noch op de kabel-tv voorhanden.

     

    Dan heb ik te tijd om rustig te kijken welke optie ik kies 😉

     

    Vraagje, mijn Dreambox DM7080HD zou toch ook met IPTV moeten lopen. Ik heb het in het verleden een paar keer probeert, maar meestal was de zender na een aantal dagen weer op zwart

     

    Als ik naar het woord payserver zoek krijg ik bijna alleen bijdragen van meer als 5 jaar geleden 😞

     

  4. 4 minuten geleden zei Alex1970:

     

    Echter kan je als Zwitsers staatsburger wel een smartcard voor SRG-SRF in het buitenland krijgen.

     

     

    Volgens mij is DVB-T uit in Zwitserland: https://www.broadcast.ch/de/fernsehen/antenne-dvb-t/

     

     

    Je zal 36V motor bedoelen en die is prima te bedienen via een zg. V-Box i.c.m. DiSEqC 1.2 signaal via de coax. Alleen gaat er dan dus wel een 4-polige kabel van de V-Box naar de motor hetgeen wellicht lastig is gezien geen extra kabels meer te kunnen leggen? Voor draaibaar kan je ook nog denken aan den DiSEqC-motor, dat gaat via de coaxkabel.
    Echter een draaibare schotel i.c.m. meerdere ontvangers is ook niet handig. Voor de gewenste satellieten op alle ontvangers zal je dan nog steeds (ernaast) een vaste schotel willen lijkt me.
    Zo'n monoblock met 23.5/19.2/13/9E is wel makkelijk qua aansluiten, maar hoog ruisgetal en volgens mij alleen in twin-uitvoering en een onnodige positie (23.5E) erbij (tenzij je graag 24u/dag naar RTV Drenthe wil kijken).
    Ik kom de LNB overigens ook tegen in webshops, bijvoorbeeld van dat dikke blauwe mannetje.
    Ik zou toch gaan voor een rail met Quad LNB's (of octa als je meer dan vier tuners hebt) en navenant een aantal DiSEqC switches (neem DiSEqC 1.1 switches als je (later) meer dan vier LNB's denkt aan te sluiten, ook een draaibare schotel erbij is een extra LNB). Die switches bevestig je aan de mast achter de schotel en van daaruit ga je weer met de huidige coaxkabels naar binnen. Dus naar binnen nog steeds geen extra coaxkabels, wel ev. een stuurkabel voor een 36V motor.
    Losse LNB's zijn flexibel mocht je wens qua te ontvangen satellieten weer veranderen en beter af te stellen op maximaal signaal (denk ook aan regen-/sneeuwreserve).

     

    Kan ook zijn dat het 36 Volt is

     

    Ik heb nog bijna 60meter Satkabel (AllInOne; Coax, 2 dikke draden voor de motorspanning (M1 & M2, 8 dunne draden vor den polarizer, stappenmotor, aarde, 5V en weet ik veel). Alles helaas veel te dik. Was nog uit de tijd dat een Echostar LT8700 D2Mac aangesloten had met een externe Box voor de nederlandse zenders.

     

    Toen de eerste DBOX kwam heb ik ook een V-BOX III gekocht, echter dat liep nooit echt goed. Die heb ik vervangen door de AD3000IP VA en later de DVR-7000. De Dreambox heb ik gekocht in 2012 toen ik een EMU nodig hat voor DVB-C en parallel met Satellite wilde werken.

     

    Omdat ik de gregorian schotels van Fibo had, met die speciale Motor en Mount en ik nooit een vervangende motor kon vinden die direct DiSecq hat. Die Disecq Mounts van Jaeger en STAB hebben mij nooit kunnen overtuigen.

    https://www.satellite-calculations.com/Fibo/fibo.htm

     

    Ik weet dat ik het mijzelf moeilijk maak. Ik kan in veel richtigen wisselen omdat ik nog zeer veel in de garage heb liggen. Problem is dat ze hier op de gemeente al moeilijk doen vanwege mijn 80cm schotel, die veel kolossaler uitziet vanwege zijn reflector (60cm mag zonder vergunning). En ik heb geen interesse vanwege een schotel naar het Europese Gerechtshof in Straatsburg te trekken. Baal er en van um mein Fibo te demonteren en een triax 78 te kopen met een monoblock.

     

    Zou graag eens wat technische infos lezen (test & ervaringen) over die Inverto "IDLM-TWNM20-4FDMN-8PP" maar over deze vindt ik nergens een bericht. Misschien heeft iemand in het forum ervaring omdat hij vermoedelijk alleen in Nederland/België« gebruikt zal worden. Met google vindt ik aan een paar leveranciers maar daar staat niet meer als op het technische datasheet.

    Hoe is het verschil tussen 0.2dB en 1.2dB in het dagelijkse leven.

    Het enige interessante wat ik gevonden heb is een instructie voor het aansluiten van het monoblock
    https://www.rian-bv.nl/files/1521027573_JOYNE QUAD FEED LNB MET B&R 88CM._opt.pdf

    Een Rail met diverse LNB en switches geeft ook een behoorlijke demping en wat blijft er dan nog over van een ruilwaarde van 0.2dB
? Mijn huidige Invacom Quattro LNB heeft een waarde van 0.3dB en heeft bijna altijd perfekt gewerkt op de 90cm fibo op astra 19E

  5. Ik heb extra niet alles van begin geschreven want dan had niemand het gelezen.

     

    Het voordeel van het oude kabel abo was dat ik met de Hybrid Tuners minimaal 2 opnamen per dreambox kon maken. met iets of wat geluk zelf 4 gelijktijdige opnamen, als ze op 2 transponders waren.

     

    Wifi is een no-go. Alle dreamboxen en TV hangen reeds aan gigabit-ethernet met een vlakbandkabel. streaming kan mij niet echt begeistern omdat het geen teletekst signal heeft. Het zou alleen een uitweg zijn als niets anderes meer mogelijk is.

     

    Video opnamen zijn geshared op een NAS met 43Tb met 10HDD en kan deze over plex.tv intern en extern sharen (als ik dit wil)

  6. in de buizen van de kabel tv hebben ze reeds het satkabel getrokken. daar is niet plaats voor meer. vroeger hadden we in het huis in nederland extra tientallen extra leidingen laten leggen om quadrafonie luidspreker op te hangen en de stereo op mindest 4 plaatsen in de woonkamer te plaatsen.

     

    Hier in Zwitserland is het iets anders. Daar wordt door de verhuurders bijna niet in schakelaars en dozen investeert. Das kost extra geld en gaat ten koste van het rendement. In een slaapkamer moet de blij zijn dat je 2 stroomdozen en 1 schakelaar bij de door hebt.

     

    Of je bouwt een 5 miljoen dure villa 😞

     

  7. een monoblock is de enige mogelijkheid omdat ik geen plaats heb om vele kabels te trekken of een multiplexer separaat te installeren.

     

    ik heb ook gedacht een van mijn Fibo schotels (55, 90 of 120 met Motor) weer te installeren, hebben echter ein 35 volt motor en is alleen geeignet voor een ontvanger 😞

    Als het mijn eigen huis en tuin was hat ik reeds lang de 90 & 120 met motor monteert. Die andere 2 TV kan ik normaal met DVB-C gebruiken, daar heb ik niet zwingend een nederlandse zender nodig

  8. 34 minuten geleden zei Tonskidutch:

    dat soort taal dus... :whistle:

     

    maar hij heeft een punt,

    omdat 23,5 OOST en tegelijk 9 OOST op het monoblock LNB natuurlijk een niet heel zinvolle keuze is

     

    je kiest zo een LNB monoblock (multifeed) met als doel je abonnement zenders te zien , dus je gaat volgens mij geen twee abonnementen nemen op beide satellietposities

    dan is een positie overbodig

     

    belangrijker is dat je niet zomaar een CI+ voor 4 (onbekende modellen) dreamboxen kunt gebruiken

     

    klopt niet helemaal.

     

    als ik een abonnement neem word het joyne op Astra 9, CanalDigitaal hebben mij het abo explizit geweigert. Op de Website van joyne.nl kan ik nu Zwitserland en bankrekening (of creditcard aangeven). 2 weken geleden stond daar geloof ik alleen "iDeal" als betaalmogelijkheid

     

    Een monoblock met 9E und 19.2E heb ik niet gevonden. Twinfeed heeft het alleen in 3, 4.3 en 6 graden versies. Dus ik moet die irveto 4 feed monoblock nemen. met het effect dat ik 13E en 23.5 erbij krijg

     

    13E heeft vele FTA zenders, 23.5 zal ik niet gebruiken omdat die allen maar 7 FTA zenders heeft, 6 in oosteuropa

     

    ik heb 2 stuk DM7080HD en een DM7020HD. Een CI+ wil ik niet omdat ze daar de opnamen mee kunnen blokkeren. bei conax van Joyne is dit niet het geval

  9. 35 minuten geleden zei Tonskidutch:

    overigens als je het bij ING naleest kun je ook in het buitenland wonende een rekening openen!!!

    je moet alleen een verklaring tekenen en opsturen per post dat je belastingplichtig bent in het land waar je nu woont

    heb ik ook gehad met mijn twee rekeningen in het buitenland

    Was in 2010 misschien anders.

     

    Mij wilde ze niet meer omdat ik geen bewegingen had op de rekeningen.

     

    Heb geen interesse meer in een rekening in Nederland. Ben hoogstens 1 keer in de 5 jaar daar! En als ik dan geld uitgeef dan gooi ik mijn tank nog net in Duitsland vol met benzine 😉

    Elk Restaurant en Hotel kan ik met MasterCard of Visa betalen.

     

    Ik zal het nog een bij een satboer proberen te bestellen. Zoek er eentje die mij de de irverto monoblock kan leveren

    https://www.inverto.tv/lnb/206/twin-4-feed-lnb-for-90e-130e-1920e-and-2350e-for-80cm-dish

    heb met Irverto in Luxemburg gesproken en deze wordt exklusiv verkocht aan de SAT-Providers in Nederland. Op de Website van Joyce staat hij niet. Heb hem alleen gezien bij ***

     

    Verder vindt ik deze monoblock niet spektakulär, hij heeft een Ruisverhouding von 1.2dB, normale Twin-LNB hebben 0,1 od 0.2 dB

    Ook staat er dat hij past op een Triax 78 maar niet op een Triax 88 ?!?

     

     

  10. Op 8-8-2019 om 20:19 zei Satneef:

    BVN heeft siindskort een werkende stream: (met dank aan Rioflex!)

    
    #SERVICE 4097:0:1:439F:2CEC:13E:820000:0:0:0:https%3a//bozztv.com/36bay2/gin/giniko_bvntv_1200kb_36bay2/tracks-v1a1/mono.m3u8:BVN
    #DESCRIPTION BVN

    Sorry @GerardDirks Ik had er overheen gelezen,maar je hebt dus geen famiie in Nederland.

     

    Is deze URL al niet meer geldig ?!?

     

    IN VLC krijg ik folgende foutmelding. In het Fehlerprotocol staat niets (iMac 27 mit 10.13.6, VLC Versie 3.0.4)

     

    Ihre Eingabe konnte nicht geöffnet werden
    VLC kann die Medienadresse 'https%3a//bozztv.com/36bay2/gin/giniko_bvntv_1200kb_36bay2/tracks-v1a1/mono.m3u8' nicht öffnen. Für Details bitte im Fehlerprotokoll nachsehen.

  11. Ik ben nieuw hier

     

    Onder te Topic het ik aangekruist "Houd me op de hoogte van reacties", echter er komt geen enkel mail aan dat iemand een bijdrage heeft geplaatst, ook niet in mijn spamfilter.

     

    Kan mij niet voorstellen dat mijn Provider deze wegfiltert want de 3 Mails bij de registratie heb ik normaal ontvangen.

     

    Of worden er geen mails verstuurd en zie je alleen bij de "bel" in de kop van de browser dat iemand iets heeft geplaatst ?!?

    Bildschirmfoto 2019-08-11 um 12.04.04.png

  12. Op 7-8-2019 om 13:01 zei Tonskidutch:

    een expat is dus tijdelijk in een land

    die gaat niet een bankverbinding die hij had opzeggen, dat kan ook niet wegens je belasting aangifte etc

     

    Het woord "expat" moet je iets ruimer nemen. Ik heb in 1988 Nederland als expat verlaten en ben in het buitenland hangen gebleven.

     

    Ik had verder een Postbank rekening vanaf 1976 met een uniek nummer, 7 cijfers zeer eenvoudig te onthouden. Op die Rekening stond een bedrag van ongeveer €150. echter er waren sind jaren geen bewegingen! Toen heeft de ING, de nieuwe eigenaar van de Postbank, de Pekening per 9.11.2010 opgeheven en mij gevraagd een rekening aan te geven waar dit restbedrag kon worden overgeboekt.

    Ik had die rekening graag gehouden, zij (ING) wilden het echter niet!!!

  13. Op 8-8-2019 om 14:30 zei Tonskidutch:

    dat heb je eens goed geanalyseerd

    de vraag van GerardDirks gaat over abo's en over BVN kunnen zien

    en dat is het verwarrende wat de wens is omdat het vraagteken ontbreekt

    Hallo

     

    Met BVN kan ik al leven! echter ik wil geen LNB op Hotbird.

     

    Als ik all een tweede LNB monteer dann op 9E of 23E, echter die doen moeilijk vanwege het abo

     

    Het woord "expat" moet je iets ruimer nemen. Ik heb in 1988 Nederland als expat verlaten en ben in het buitenland hangen gebleven. 

  14. Zojuist zei luisteraar:

    OK je mag je me helpen ik krijg een rekening uit CH van 250,- CHF hoe moet ik die dan overboeken

    zodat 250 CHF aankomt ? de koers wisselt dagelijks.

    Nu is bv de euro laag en krijg uit CH meer euro´s (pensioen)

     

    Binnen 1 jaar is er weer een pariteit tussen CHF:EUR 1:1

    Je vraagt de leverancier op de Rekening "zijn" equivalent aan EURO aan te geven. Niemand zal daar moeilijk over doen. Er zijn genoeg firma die Rekeningen in beide Valuta aangeven. Vele Multinationals voeren sowieso die Boekhouding in Euro of Dollar

    27 minuten geleden zei luisteraar:

    Als ik vanuit NL geld overboek naar CH op iban bankrekening en de CH bankrekening is

    niet een euro rekening maar een CHF rekening betaal ik 17,50 per overboeking of de ontvanger of share.

    CH is blijkbaar goedkoper met overboeken van CHF naar EURO. (paypal?)

    Als je een procedure wilt starten tegen CD of JOYNE wil ik je wel de verordeningen

    bezorgen.

     

     

    Gebruik nooit paypal voor het overmaken van Geld tussen 2 privé personen in andere Valuta. Dat kost 5%. Alleen als je iets koopt bij Ebay & Co zijn de Paypal kosten heel klein.

  15. 1 minuut geleden zei luisteraar:

    Je loopt verschrikkelijk achter CH heeft inmiddels dvb-t uitgeschakeld

     

     

    Duitsland heeft DVB-T uitgeschakelt en vervangen door DVB-T2

    Zwitserland heeft nog steeds DVB-T, alleen in Graubunden is DVB-T niet meer aktiv (ook geen DVB-T2)

     

    Interessiert mij sowieso niet omdat ik bijna nooit SRF bekijk!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...