Ga naar inhoud


rickvanderzwet

Aspirant lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rickvanderzwet

  1. Excuus voor het in leven brengen van een oud draadje, echter ik wilde nog wat extra informatie toevoegen omdat de definitieve oplossing volgens mij nog niet gevonden is (en ik toevallig zo'n kappotte unit gekregen hebt dus kan meehelpen debuggen).

     

    Volgens de logo zoeker is het logo is van Alpha and Omega Semiconductor (AO). De chip is een N-channel mosfet TO-252 (DPAK) D206. Datasheet hiervan bijgevoegd.

     

    BA023Y of in mijn geval BA0244 is de productie code/datum van de mosfet.


    Ik heb de mosfet vervangen echter dit is niet de oplossing. Het stuursignaal van de mosfet word onderbroken (ik hoor hem aanslaan en gelijk weer uitgaan), wat waarschijnlijk gebeurd vanwege een foutconditie gedetecteerd door de VA22 (SOT-23-6 behuizing) chip. In een pools elektronica forum zijn op zoek welke type de VA22 chip is, echter geen definitief antwoord.

    Kijkend naar de locatie op de IC denk ik een "One Cell Lithium-ion/Polymer Battery Protection", zoals bijvoorbeeld een FS312F-G. Ik moet nog meer meten om te kijken of de IC zelf het probleem geval is of een ander component op het board.

     

    Wat me wel opvalt dat de motor "3.6V DC motor RS380S" een hoge opstart stroom (2-3A) vraagt, als de Li-Ion 18650 batterij wat slechter wordt kan het zijn dat er een voltage drop optreed tijdens starten wat er voor zorgt dat de IC grijpt. Ik heb de batterij vervangen door een lab-PSU en dan treeds nog steeds hetzelfde probleem op, hoewel dit geen definitieve test is, omdat mijn labvoeding max 3A kan leveren en ik zie dat deze ook tijdens opstart problemen heeft om de voltage constant te houden.

     

     

    AOD206.PDF FS312F-G-DS-12_EN.pdf

×
×
  • Nieuwe aanmaken...