Ga naar inhoud


8mile

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door 8mile

  1. Ik heb een bisat met 4 lnb's. Heb onlangs een  Zgemma H7S gekocht. Die komt standaard met openPLI denk ik. Zenders werken prima moet er wel bij zeggen dat de lnb's professioneel zijn afgesteld (wat niet altijd het geval is). Iets wat zeker van belang is bij zo'n bisat met 4 lnb's erop.  Kunt de H7S met lan kabel of draadloos internet gebruiken. En er een harde schijf inzetten. Kost 140 pop of zo..wat weinig geld is voor zo'n leuk hybride apparaat. Je hebt trouwens twee variaties: H7S waar de nadruk op satelliet ligt en H7C waar de nadruk op de kabel ligt.

  2. Op ‎14‎-‎6‎-‎2020 om 12:56, Satneef zei:

    In principe heb je geen extra  plugins nodig,want enigma2 heeft een eigen afspeler in zich.

    Ik raad je wel aan de serviceapp te installeren,deze staat in de feed bij systemplugins.

    Voor steams moet je eens rondkijken in dit gedeelte van het forum.(iptv dus)

    Met name in de topics waar het woord streams in staat.

    Hier worden veel links gepost.

    Deze kun je met een settingseditor in je lijst toevoegen.

    Maar het kan ook met een tekstverwerker.

    Het is wel handig om ze in een apart favorietenlijstje te zetten.

     

    2 minuten geleden, 8mile zei:

    oke. Die serviceapp was moeilijk te vinden..vond het in de Pakketbeheer lijst bij Enigma2 plugins. Ik heb Dreamset al gebruikt voor satelliet/fta Digitenne edit afgelopen weken. En ik kan er ook die urls van iptv-org mee importeren wat ik dus ook gedaan heb waarmee ik een hoop vrij te ontvangen iptv zenders heb die ik in  aparte iptv mappen zet. Ik heb ook een harde schijf in de Zgemma H7S gezet waarmee ik kan opnemen. 

     

  3. Ik heb een blauwe kaart in gleuf gestopt(overgenomen van een italiaan). Heb een paar plug-ins gedownload. Deed eerst helemaal niks met emu. Op een gegeven moment had ik door dat je daar kon kiezen. tussen emu, oscam en CCcam. Was ook echt weer niet intuitief hoe dat werkt. Enfin emu en oscam was  zwart maar CCcam werkt.. dus gewoon beeld nu..

  4. Ik heb ergens gelezen dat een SamsungCAM 2* ook met een tivusat kaart werkt maar dat was dan wel een 2010 post ergens betreffende een Topfield 7700 die normaal niet met Tivusatcam/kaart werkt maar wel met zo'n SamsungCAM 2/kaart.. Zijn er nog meer van dit soort CAMs die met een Tivusatkaart overweg kunnen?

     

    *ll’interno della Samsung CAM si possono inserire le tessere pay-per-view del digitale terrestre di Mediaset Premium e Dahlia e via satellite le tessere di Tivù Sat.

  5. ''Leuke zenders'' is relatief. Meer als 10 jaar geleden had ik een satellietontvanger Astra1 met een hele hoop gecodeerde duitse en franse zenders..meer als 100. Er was maar weinig te zien wat mij interesseerde. Ik heb nu Nederland 1,2,3 via FTA Digitenne en via satelliet FTA meer als 50 HD kanalen en meer als 50 SD kanalen op de favorietenlijst. Ik vind de variatie aan talen en landen ook leuk. Enige wat ik mis is wat meer muziekzender. Ik zou het zeker interessant vinden om legaal wereldwijd kanalen te kunnen ontvangen in redelijke kwaliteit ookal zijn het overwegend ''saaie'' kanalen. Ik kijk veel blu-ray's en heb weinig interesse in nederlandse zenders en  sport..dus geen abo TV voor mij. Ik hield ook Teletext bij voor een hoop zenders maar ben daar mee gestopt omdat er te weinig informatie over programma's was. Als ik op internet een leuke docu tegenkom dan download ik dat gewoon ergens.

     

    Ik kwam bij deze site terecht..''Collection of 8000+ publicly available IPTV channels from all over the world''..lijkt allemaal legaal, daar staat een lijst van 8,000 of zo kanalen

    https://github.com/iptv-org/iptv

     

    Dus dat wil ik wel eens uit proberen maar vraag mij af hoe ik dat dan moet doen op mijn ontvanger.

  6. Ik wil wat meer weten over IPTV voor mijn Linux Enigma2 OpenPLI ontvanger die ik onlangs gekocht heb. Hoop dat iemand mij dit in het kort kan uitleggen/ in de juiste richting kan wijzen.

    - is alle free IPTV illegaal? Of is er ook gewoon legale free IPTV? Ik heb ook gelezen dat free IPTV eigenlijk alleen SD kwaliteit is. Er zijn een hoop satelliet en Digitenne zenders voor niks vandaar dat ik dat even vraag..

    - ik gelezen dat je bij internet op zo'n apparaat, dus ook IPTV lijkt mij, een VPN nodig hebt i.v.m. kwetbaarheid. Ik heb zelf IPVanish op Windows. Moet ik dan iets vergelijkbaars gebruiken of is een free VPN dienst voldoende?

    - welke plugins/extensies etc.. heb ik nodig voor IPTV? Basis en wat heb ik nodig voor IPTV zelf?

     

  7. Ik heb een Zgemma H7S gekocht en wil er wat gecodeerde  italiaanse  zenders bij, ik heb Astra 1,2,3 en Hotbird. Ik heb ook nog een Topfield 7700 staan die ik heel lang naar tevredenheid heb gebruikt (de Zgemma heeft duidelijk wat beter beeld maar is wat minder vriendelijk naar satfans toe..ga niet meer terug). Er zijn allerlei kaarten en CAMs te koop zoals de Gouden kaart en de blauw kaart.  Ik vraag mij af of die bij een specifieke CAM horen of dat ze bij allerlei CAMS werken? Ik heb al hier gelezen dat je de nieuwe zwarte kaart/CAM 4K  in een beperkt aantal apparaten werkt dus dat ga ik al niet kopen. 

     

    Ook heb ik gelezen dat zenders op zwart gaan als ze niet iedere week even contact maken met bepaalde italiaanse zenders vergelijkbaar met Canal Digitaal abo kaart. Stel je vergeet dat een keer hoe krijg je die zenders dan weer aan de praat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...