Ga naar inhoud


Traxx

Aspirant lid
  • Items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Traxx

  1. Hallo beste forumleden,

     

    Ik ben een complete sat-newbie en ik zit met een probleem, of beter gezegd: mijn tante heeft een probleem.

    Zij heeft namelijk een huis in Frankrijk vlak bij het dorpje Najac en haar oude sat-installatie heeft een tijdje geleden de geest gegeven na een zware blikseminslag op de bovenleiding van het elektriciteitsnetwerk. Volgens de lokale electricien die de eveneens opgerookte stroomleidingen kwam vervangen is alles naar de haaien (dus zowel de duo lnb als ook de oude homecast decoder) en dus zit zij nu zonder Nederlandse en Vlaamse televisiezenders.

     

    Intussen heb ik al wat nieuwe spullen gekocht zodat ik mij daar tijdens mijn vakantie mezelf nuttig kan maken en de boel herinstalleren.

    Het zal dus eigenlijk een volledig nieuwe setup worden inclusief nieuwe coax kabels want je weet nooit wat die bliksem nog allemaal gesmolten heeft...

    De nieuwe setup bestaat uit 2 Vu+ decoders met twin tuner en 1 met hdd, een triax 110 met bijhorende 4lnb multifeed, 4 Irdeto quattro lnb's, een zelfde aantal diseqc switches van welke de naam me nu ontgaat, een heuse rol triple shielded rg6 coax kabel en een zak waterdichte compressie f-connectoren.

     

    De uitdaging (behalve dan al de nieuwe kabels door het hele huis trekken 😛 ) zal vooral zijn om de nieuwe schotel correct uit te richten. Ik heb hier al een beetje rond-gelezen en geleerd dat, aangezien de locatie vrij zuidelijk is, ik best de schotel eerst uitricht op de Astra 2 lnb en dan pas de overige satellieten. Ik heb echter geen idee hoe daar aan te beginnen en wat de juiste hoek van de rail moet zijn noch de afstanden van de lnb's onderling. De schotel hangt 2 hoog aan een buitenmuur dus ik zou het liefst van al de boel al redelijk juist opgezet hebben alvorens ik telkens weer de driedelige ladder op moet om elke kop individueel te gaan bijstellen... 😓

    Zou er daarom iemand van jullie mij kunnen helpen met het berekenen van de juiste onderlinge afstanden van de lnb's, de feedrail hoek en skews?

     

    Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp ook namens mijn momenteel sat-loze tante uiteraard!

     

    Groetjes,

    Traxx

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...