Ga naar inhoud


Ferd

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ferd

  1. Bedankt voor de reacties. De ontvangst is in ieder geval prima, ook gedurende regenbuien. Ik woon in een kleine plaatsje 20km ten noordwesten van de stad Limerick.

     

    Ik heb ook nog een kleine schotel die met een enkele kop op Astra 28.2 staat. Ik had daar vroeger een sky ontvanger voor, maar we hebben sky opgezegd vanwege schandalige prijsverhogingen. Ik zou er eventueel wel FTA mee kunnen kijken, maar ik heb maar 2 tuners en ingangen op de Uno zitten en die heb ik nodig voor Astra 1 en 3.  Is er een manier om ook de kabel van de kleine schotel op de een of andere manier via een schakelaar of zo aan te sluiten op de Uno?

  2. Dat is algenaanslag, als ik dat schoonmaak ziet het er na 2 weken weer precies zo uit. Lang leve het Ierse klimaat... Dat stokje is inderdaad om de hoek waarin de lnb staat te borgen. Vorig jaar na een storm met windstoten tot 120 km/uur was de hoek iets veranderd, vandaar. Draagarm en schotel verkeren in prima conditie.

  3. Ik heb enige tijd geleden mijn Rebox 8500 met behulp van goede adviezen van diverse forumleden vervangen door een vu uno 4k se. Deze draait inmiddels al een tijdje naar tevredenheid, nogmaals dank voor de adviezen! Maar nu is de lnb stuk, 1 van de 2 uitgangen geeft niet thuis. Het is een inverto duo twin lnb voor schotels tot 80cm. Wat is jullie advies: vervangen door een identieke lnb of is er een betere optie? Ik heb een Triax 88cm schotel en gebruik hem voor astra 1 en 3. Ik woon in (west) Ierland.

     

    Alvast bedankt voor tips.

    lnb.jpg

  4. Ik heb niet veel op de hdd staan waar ik een traan over zou laten, het ging me er meer om dat ik dan geen nieuwe schijf zou hoeven kopen. Hoe zien jullie trouwens dat dit geen 2,5" is en dus niet in de vu uno zou passen? Ik dacht namelijk dat het een 2,5" was.. Maar een usb is ook een idee natuurlijk, ik bewaar niet zo heel veel, meestal is het een kwestie van wissen als ik het na opname bekeken heb. Hoeveel geheugen heb ik nodig om een backup te maken?

     

     

  5. Ok, ik ben geneigd om me dan toch maar in het enigma avontuur te storten en voor de VU+ Uno 4k Se te gaan. 

     

    Geen idee meer waar ik die lnd vandaan heb Mimisiku, is al zo oud dat ding, gelukkig ziet je dat er niet aan af :) Is het raadzaam om de lnb te vervangen? Ik heb ook nog een 2e kleinere schotel die ik in het verleden voor sky tv gebruikt heb met een sky ontvanger. Kan ik die voor FTA zenders gebruiken op dezelfde UNO 4k ontvanger? Waarschijnlijk niet omdat ik dan 3 kabels moet aansluiten en er zitten maar 2 aansluitingen op de UNO? Of kan ik met een andere lnb op de Triax de canal digitaal zenders en FTA combineren?

     

    Tot nu toe Astra 19,2 en 23,5 Sprietje.

     

    Ik heb nog een HDD uit de Rebox liggen, kan ik die overzetten naar de Uno 4K? Zie foto. Zo niet dan moet ik meteen een hdd meebestellen. 

     

    Ik zie in de specs niets over wifiverbinding in de UNO, is een wifi dongle nodig voor installeren van softcam etc. of is vanaf de pc downloaden en via usb overzetten naar de ontvanger beter/handiger? 

     

     

    hdd.jpg

    lnb2.jpg

    lnb3.jpg

  6. Bedankt voor het aanbod Mimisiku, maar ik woon in Ierland dus dat wordt lastig! Ze zagen de klant weliswaar als dombo, maar ik moet tot mijn spijt bekennen dat ze in dat geval als het gaat om enigmaontvangers ook wel met een dombo te maken hebben! 

     

    Probleem is dat de Rebox niet meer opstart dus ik kan de instellingen niet meer zien. Het enige dat de Rebox nog doet is het blauwe lampje dat aangaat aan net begin van de opstart procedure, dus aan de stroomvoorziening ligt het niet, maar daar heb je het ook mee gehad.. 

     

    Tja,  diseqc en andere instellingen, daar ga je al, die weet ik dus niet! Maar ik heb het destijds met de Rebox voor elkaar gekregen dus dat moet toch weer lukken. Ik heb een Triax schotel met een doorsnee van 95 cm en een lnb zie foto

     

     

    lnb.jpg

  7. Heel erg bedankt voor jullie reacties! Met reclame doorspoelen bedoel ik inderdaad bij opnames of in timeshift gebruik. Met mijn rebox keek ik vaak een uitzending een minuut of 20 minuten na aanvang in timeshift en dan kon je door de reclame spoelen.

     

    Grappig dat jullie vu adviseren, ik had notabene na enig inlezen al een vu uno 4k SE besteld bij ***Ze hebben vervolgens contact met me opgenomen met de vraag of ik wel wist dat dit een hobby ontvanger is en dat er nog wel e.e.a. moet gebeuren voordat je tv kan kijken. Ze hebben de order uit eigen beweging voor me geannulleerd zodat ik er nog even over na kon denken en me een technisat geadviseerd omdat die plug&play is. Vind ik wel topservice van *****!  Ik denk alleen dat de technisat Isio S2 of een Technisat Digiplus S 4KUHD alleen met canal digitaal werken via ci+ module en niet op de interne kaartlezer, vandaar mijn vragen op dit forum. 

     

    Mimisiku, je zegt dat bij ci+ de opnamemogelijkheid en doorspoelen van reclame geblokkeerd kan worden. Ik begrijp hieruit dat dit momenteel nog niet van toepassing is (behalve bij evenementen) maar dat CD deze beperkingen met een druk op de knop kan laten ingaan? Als CD dat zou doen kunnen ze dan niet met nog een druk op dezelfde knop (of van mijn part een andere knop) zorgen dat die blokkade ook in werking treedt op een enigma box? Of kan dat niet? De Technisat Digiplus UHD S 4k kan overigens na de opname als je hem in standby zet decoderen. Lost dat het probleem van blokkade op opnemen/doorspoelen bij reclames in timeshift op of werkt dat niet als je de CD kaart in de CI+ module hebt zitten?

     

    Ik zal de ontvanger vooral gebruiken voor tv kijken, dus veel extra mogelijkheden van een enigma ontvanger zal ik niet gebruiken. Maar ik wil wel de ene zender kunnen opnemen terwijl ik de andere kijk en reclames doorspoelen in timeshift of na opname vind ik het kijkplezier wel erg verhogen. Maar ik hik nog een beetje aan tegen het idee van een enigma ontvanger vanwege het feit dat ik een absolute leek ben en een beetje bang ben dat ik het ding niet aan de praat krijg en aan de praat hou in de toekomst. Stel dat ik voor een VU ontvanger ga, wat voor stappen moet ik dan zetten om er canal digitaal op te kijken? De leverancier kan er open pli of vti voor me opzetten, dat is stap 1 neem ik aan. Welke van die 2 adviseren jullie mij? Daarna oscam oid erop zetten? Is dat ingewikkeld, voor jullie niet, maar voor een leek? Nog meer waar ik aan moet denken? En in de toekomst? Hoe gaat het met zo'n enigma ontvanger met updates of aanpassingen als canal digitaal iets verandert?

     

    Alvast bedankt weer!

     

     

  8. Mijn Rebox 8500 heeft de geest gegeven en ik zoek een opvolger. Ik gebruik een oranje canal digitaal kaart die ik bij de Rebox in de interne kaartlezer kon gebruiken. Ik wil graag:

    -twin satelliet tuner

    -timeshift en opnamemogelijkheid (ik heb nog een western digital 2.5” hdd van de Rebox die ik waarschijnlijk wel kan overzetten)

    -epg

    -uiteraard goede beeldkwaliteit en snel zappen

    -Eenvoud. Ik was geinteresseerd in de Vu+ uno 4k SE maar ik ben een leek en vraag me af of een enigma 2 wel iets voor me is ( maar als jullie zeggen dat het eenvoudig genoeg is laat ik me misschien overhalen...) Daarentegen lees ik dat de M7 ontvangers langzaam en wel erg beperkt zijn. Dus vraag ik me af zijn er ontvangers die plug&play zijn (of zo goed als) maar wel wat meer bieden dan een M7. Is bijvoorbeeld een Technisat Isio S2 of een Technisat Digiplus S 4KUHD een goede tussenoplossing? Die werken volgens mij alleen voor CD met CI-module en daar zitten ook nadelen aan lees ik her en der. Zijn beperkingen als opnamebeperkingen, niet doorspoelen bij reclames etc nu al van toepassing als je een ci module gebruikt of nog niet? En heb je die beperkingen niet bij gebruik van een interne kaartlezer? Enige suggesties?

     

    Budget tot ongeveer 400 euro.

     

    Alvast bedankt!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...