Ga naar inhoud


Golurk

Aspirant lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Golurk

  1. Beste allemaal,

     

    gisteren heb ik eindelijk de door jullie geadviseerde kabels binnen gekregen. Koka 9 eca. Deze heb ik zojuist inclusief een dikkere raamdoorvoer geinstalleerd en ik kan jullie melden dat het eindelijk werkt als een zonnetje. Hartelijk dank voor het zo actief meedenken. Heel fijn!! Wij zijn blij dat we eindelijk naar alle zenders op de verschillende satellieten kunnen kijken die we graag wilden zien.

     

    bedankt!

    • Like 2
  2. 1 uur terug, Sprietje zei:

     

    Je geeft op: 3C-2V SC maar het zal wel 3C-2V CS zijn.
    CS staat voor Coated Steel en is dus verkopert ijzerdraad, een coax met veel weerstand dus die voor veel spanningsverlies zorgt waardoor de motor niet wil draaien.

     

    Ga voor een coax met weinig weerstand zoals ik al eerder liet zien in een afbeelding. Tot 30 meter lengte is een middenader van 1mm nog geschikt, daarboven moet je 1,13mm nemen en dat laatste zou ik maar doen omdat je ook nog een raamdoorvoer hebt met veel weerstand.

     

    Een uitstekende coaxkabel is de Hirschmann Koka 9 TS of dezelfde kwaliteit maar dan brandveilig de Koka 9 eca.

    Ik zie op internet een rol van 30 meter staan voor €26,95 bij een bekende webshop.

     

     

    Okee, dank voor deze tip. Ik ga even zoeken naar de Koka 9 TS coax. 

  3. Sorry voor mijn late reactie. Ik zat te wachten op emailtjes vanuit dit forum en vond het toch wel vreemd dat er niets verscheen. Blijken jullie ineens al twee pagina’s aan reacties te hebben opgeleverd. Fantastisch. 
     

    Ik ben een complete leek op dit gebied dus niet alles zegt mij al wat. Op de coax kabel staan alleen het volgende gedrukt: 3c-2v sc12454. Ik heb werkelijk geen idee van welk materiaal de kern is. Zegt deze opdruk iets?
     

    Qua raamdoorvoer heb ik al twee verschillende types gebruikt, omdat mijn eerste gedachte ook wel was dat dat mss een bottle neck kon zijn. Maar beiden werken niet. 
     

    Wanneer ik de coax tussen de motor en de lnb losmaak dan doet hij het wel idd. 

  4. Als newbie ben ik begonnen om een Selfsat H50D te motoriseren met een Stab (selfsat) HH90. Deze staat echter aan de andere kan van ons huis, waardoor de kabel behoorlijk lang is. Van de tv naar de deur is de kabel 20m, dan een speciaal stukje vanwege het kozijn, en dan een kabel van 5 meter. Ik krijg de set niet goed werkend. De motor wil heel vaak niet draaien. Wanneer ik de kabel van de motor naar de schotel los haal,dan draait de schotel wel. 

     

    Volgens de Duitse verkoper betekent dit dat de kabel veel te lang is en er niet genoeg stroom beschikbaar is. Einde oefening. Toch wil ik nog niet zo snel opgeven. Ik kan er echter weinig over vinden, maar is er hier iemand met meer informatie? Is dit probleem op te lossen en zo ja, hoe? Bestaan er versterkers of iets?

     

    Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...