Ga naar inhoud


TimS

Aspirant lid
  • Items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TimS

  1. Beste

     

    Ik ben een complete newbie, maar heb me de afgelopen dagen al zitten suf zoeken en helaas niet tot een oplossing gekomen. Ik probeer even of ik hier wat hulp/info kan vinden, want ik zie door het bos de bomen niet meer.

     

    Ik heb een 2e hands camper gekocht met een automatische schotelantenne (Teleco Easy Smart) en een TV-Ontvanger (Denson 19/TVSLIM). We kijken al een tijdje af en toe naar BVN en wilden eens een maandje of zo een Joyne abonnement testen om te zien of we er veel aan zouden hebben.

     

    Echter, na heel lang proberen lijk ik nu het volgende probleem te hebben. In de Denson TV zit er nog niets "voorgeladen" van Joyne (zoals bvb voor TV Vlaanderen wel het geval is), dus ik dien de kanalen manueel in te laden. Het heeft me even geduurd voor ik allemaal begreep wat daarvoor nodig is (satelliet, transponders etc).

     

    Ik heb echter al verschillende malen dus geprobeerd de Eutelsat 9A (9E) te gebruiken om kanalen op te laden. Ik heb het geprobeerd door zowel de hele satelliet te doorzoeken, maar geen enkel Joyne kanaal. Daarbij ontdekt dat de transponders van Joyne niet "voorgeladen" zijn in mijn TV. Die dus manueel aangemaakt, maar telkens geen Joyne kanalen te vinden.

     

    Nu heb ik vandaag even met de USALS instellingen "gespeeld" (gebaseerd op locatie, Antwerpen). Ondertussen heb ik het al wel terug naar de fabrieksinstellingen gezet.

     

    Ik begrijp helemaal niet hoe, maar tot gisteren leek het dat als ik "de hele satelliet" doorzocht, ik dus wel kanalen vond. Echter, als ik dat nu doe, vindt hij geen enkel kanaal. Als ik bvb dan expliciet op de transponder 11727/V/30000 laat zoeken vindt hij eigenaard genoeg kanalen die precies op een andere satelliet worden uitgezonden (wel op die transponder). Zo ben ik al BBC Arabic HD tegengekomen die dus op 11727/V/29900 wordt uitgezonden, maar op de Hot Bird 13B satelliet.

     

    Zoals gezegd ben ik een newbie, maar ik ga ervanuit dat de schotel zich automatisch correct zet naar de geselecteerde satelliet en dan gaat zoeken?

     

    Enfin: ik begrijp er eigenlijk niet zo heel veel meer van :)

     

    NB: ik heb ook al zelf manueel een satelliet aangemaakt (9° Oost en Ku-band), maar ook dat bracht geen soelaas precies.

     

    Is er iemand die hier misschien wat advies kan geven?

     

    Alvast bedankt!

    gr

    Tim

×
×
  • Nieuwe aanmaken...