Ga naar inhoud


Elsinga

Aspirant lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Elsinga

  1. Dank voor de aanvullende info. :)

     

    De tv heeft echt DVB-S2 aan boord en Diseqc 1.2, er zit een F connector achterop en ik kan in het zenderzoekmenu ook gewoon satellieten kiezen en een rotor kiezen. Ook al zegt de site van LG zelf ook dat er geen DVB-S2 in zit...

     

    Ik ben inmiddels een aardig eindje door de sites met gegevens heen en er is het nodige FTA te ontvangen op diverse satellieten. Naast Joyne op Eutelsat 9B natuurlijk het nodige op de Astra's (ook Astra 2 zou moeten kunnen). Daarnaast nog veel meer. Het is net een grote snoepwinkel.... ;)

     

    En qua keuze voor glasvezel of Ziggo: bij glasvezel is ook de upload een beetje fatsoenlijk. En voor wat ik nu betaal (76,50/mnd voor 500/40, televisie en telefoon) krijg ik bij KPN Glasvezel 500/500 (55 euro) plus Joyne (22,-). En de telefonie gebruikte ik toch al niet via Ziggo. Dus zelfde prijs, veel hogere upload, vrijwel zelfde televisiepakket (alleen Spike en NGC niet meer in HD, maar daarvoor een stapel extra HD zenders die bij Ziggo in pakketten zitten). Daar bovenop dus nog veel FTA zenders en een paar zenders in 4K (ook leuk!).

     

    De zenders op voorkeur sorteren zal inderdaad nog wel even tijd kosten, maar dat hoeft niet vaak (hoop ik). Bovendien zullen heel veel FTA zenders wel even leuk zijn, maar het zal vooral het Joyne pakket zijn wat ik ga kijken. En als ik al echt ga feedhunten of zo, dan kan er ook een extra ontvanger voor bij. 

     

    Enige nadeel van satelliet: last van hevige regen en/of sneeuw. Maar ik ben van plan een grotere schotel te kopen (88cm) en dat zou (zeker op Eutelsat 9B) niet tot veel uitval moeten leiden. Astra 2 is een ander geval, maar ook nice to have.

     

     

  2. Hallo,

     

    binnenkort legt KPN glasvezel bij ons in de straat aan en ik denk er over om Ziggo vaarwel te zeggen voor een combi glasvezel en Joyne. Reden om voor Joyne te kiezen: mijn LG 55EF950V ondersteunt satelliet ontvangst en dan (net als nu) geen extra kastje (van KPN) nodig. Ben nu aan het onderzoeken wat er nog meer is te ontvangen. ;) Daarvoor ben ik op zoek naar de footprints van satellieten, want het heeft geen zin om zenders uit te zoeken op satellieten die hier in Nederland (Friesland) niet te ontvangen zijn. 

     

    Wat gaat er waarschijnlijk komen: een 88cm schotel op een rotor met een enkele (ruisarme) LNB, aangesloten op mijn LG televisie. Die ondersteunt DiseQc 1.2 en UALS voor aansturing rotor. Ik wil in elk geval Eutelsat 9B (Joyne), Astra 1 (heel veel Duitse zenders) en Astra 2 (UK zenders) gaan ontvangen. Door de plaatsing van mijn huis houdt het met satellieten vanaf zo'n 30 a 32 graden oost wel op (Astra 2 moet prima gaan volgens Satfinder, maar zit bijna parallel aan de gevel), richting west kom ik een stuk verder. De Es'Hail 2 satelliet kan ik in elk geval prima ontvangen (en er via zenden, als zendamateur), daarvoor heb ik al een fixed schotel staan..

     

    Is er ergens of een lijst met hier te ontvangen satellieten of een site met de nodige footprints te vinden? Een lijst met te ontvangen FTA Nederlanstalige, Duitstalige en Engelstalige zenders is ook prima.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...