Ga naar inhoud


Yipsilon

Aspirant lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Yipsilon

  1. 14 uren geleden, Sprietje zei:

    Beste Yipsilon

     

    Welkom op dit forum.

     

    Bij een SAB-rail is het kunststof deel dat je in de lnb-arm steekt hoger dan van Triax. Dat zorgt er voor dat de SAB-rail normaal 12mm hoger staat dan de Triax-rail en als je de Triax-rail omdraaid is het verschil nog 6mm. Dat betekent dat ook de lnb's dus hoger komen te staan en dat is niet goed. Lnb's horen in het brandpunt van de schotel te staan om het maximale signaal te ontvangen.
    Door dit hoogteverschil klopt ook de elevatieschaalverdeling niet meer en dat is vervelend want als je de schotel gaat uitrichten op de satelliet, zet je eerst de elevatie van de schotel zoals je die bij vele sites op internet kunt vinden en dan draai je de schotel totdat je de satelliet tegen komt. Het elevatieverschil tussen Triax en SAB is ongeveer 1 graad maar met deze 1 graad draai je net onder de satelliet door. Je hebt dus meer moeite om de schotel op de satelliet afgesteld te krijgen want je moet de schotelelevatie meer bijstellen.
    Hoeveel het signaalverschil is bij het gebruik van een verkeerde rail heb ik nooit vergeleken. Daar kan ik dan ook geen uitspraak over doen.
    Wat wel een feit is, is dat als de lnb precies in het brandpunt van de schotel staat, er een behoorlijke signaalwinst te behalen is.
    Verder zijn er op dit forum regelmatig klachten gekomen dat de kunststof railhouder van SAB op een Triax-schotel erg veel speling heeft.

     

    Dank u Sprietje! Het is een duidelijke verhaal. Ik heb dezelfde opstelling als Topic starter HansvW. Een Triax schotel 64cm met een SAB rail.  nu heb ik de schotel gemonteerd op de "traditioneel manier", zonder rekening te houden met de afstanden tussen de LNB's maar gewoon de LNB's schuiven totdat de signal maximaal is.

     

    Echter ben ik niet blij met de resultaten: op Astra 28e kan ik niet meer dan 60% signal binnenhalen.  Ik wil het in het weekend nog een keer proberen volgens de stappen die je hierboven hebt beschreven. Kloppen de berekeningen nog steeds voor mijn locatie. Barendrecht Zuid-Holland. ?

  2. Op 18-2-2021 om 19:11, Sprietje zei:

    ..........

    Verder zie ik dat je geen Triax-rail hebt maar een SAB-rail.
    Als je een originele Triax-rail had gehad, had je speed-clips kunnen gebruiken. Dan kunnen de koppen wel dicht genoeg bij elkaar.

     

     

    9381.jpg

     

    Hoi Sprietje,

    Krijg je meer signal als je een originele Triax-rail gebruikt met een Triax Schotel 64 cm i.p.v. een SAB-rail?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...