Ga naar inhoud


HetIsMeWat

Aspirant lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door HetIsMeWat

  1. Het ligt volgens dit stuk genuanceerder

     

    https://solv.nl/blog/mag-de-curator-een-klantenbestand-verkopen-onder-de-avg/#:~:text=Omdat de curator in de,aan te merken als verwerkingsverantwoordelijke.

     

    en komen curatoren er mee weg onder het mom "niemand klaagt vooraf dus zal het goed zijn".

     

    Ook moet duidelijk omschreven zijn wat er is verkocht en wat voor belang het diende dat dit in dit geval rechtvaardigde om het te doen. Ik zie niet in wat dat zou moeten zijn. 

     

    1) Er is geen andere keuze dan CD als je wilt blijven kijken via sat. dus ze komen toch wel.

    2) Er zijn zat andere methoden te verzinnen voor ex-joyne klanten om ze binnen te halen

    3) De dienst verlening kan blijven doorlopen ook zonder dit bestand, Joyne systemen liggen immers toch plat.

     

     

     

     

  2. Waar ik wat problemen mee heb is het feit dat het klantenbestand is doorverkocht aan CD zonder toestemming van de Joyne klanten.

     

    CD maakt geen doorstart met Joyne en heeft dus derhalve daar de gegevens niet voor nodig, het is enkel voor gerichte werving. Ik heb nimmer ingestemd nog toegestaan met de AVG voorwaarden van CD en toch sta ik nu bij hun in het systeem. Al dat gesleep met al je gegevens, ik ben er inmiddels beducht voor en behoedzaam in (een jaar of 10 geleden kon me dit soort zaken totaal niet bezig houden).

     

    De curator zal zeggen dat het een waarde vertegenwoordigt en dus verplicht is het ten gelde te maken. Bolle Theo die het aanbiedt op het internet, ongeacht dat het op andere wijze is verkregen, zal hetzelfde zeggen. Voor mij als klant is er geen verschil, beide keren zonder toestemming.

     

    Volgens AVG moet de curator aannemelijk maken dat er een aanzienlijk belang is om dit te rechtvaardigen echter, dat gaat hier niet op. Elke schotel bezitter weet dat er nog een provider is. Ex-joyne klanten kunnen die beslissing ook prima maken zonder dat dit bestand werd verkocht. En CD had ook zonder dit bestand een gerichte sales actie kunnen starten (bv bij inlevering Joyne CAM).

     

    Dit is arrogantie van de macht, over al AVG dit en dat. Als sportclub of vereniging heb je er maar rekening mee te houden en hier wordt het verkocht binnen 2 dagen. De curator dacht in deze voornamelijk aan zijn/haar eigen factuurtje. 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...