Ga naar inhoud


Frankdj

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Frankdj

  1. Dat is de vraag Mimisiku, mijn Solo2 draait op openpli 4 al een oude versie maar heb na een keer flashen een weekend zitten prutsen om CD en HD+ weer aan de praat te krijgen. Is uiteindelijk met CCCam gelukt na verschillende versie's die in de stream zaten geprobeerd te hebben. Vroeger wat met computers gewerkt maar nooit in Linux gedoken. Als ik nu de info lees op deze site en die van openpli is het een hoop gepuzzel om het aan de praat te krijgen. Ben nu al blij dat ik met een editor een radio stream kan toevoegen aan de box :)

  2. Ik neem ook aan de losse kaarten gaan verdwijnen maar met een kleine investering kan ik mijn VU+ nog een tijdje blijven gebruiken.

    Wellicht dat met uitschakeling van de losse kaarten het makkelijker is om een CI+ in VU+ te gebruiken of dat de CD 4k ontvanger een beter alternatief is dan de HD box die ze nu hebben. Deze kon ik paar maanden geleden van CD krijgen als ik mijn abo met 2 jaar zou verlengen. 

     

  3. Het hele CD CI+ verhaal op een Enigma box met openpli wordt er voor mensen met beperkte IT kennis niet makkelijker op.

     

    Zelf zit ik sterk te overwegen om de witte 3.5  module te kopen en kijken hoelang dat met een losse kaart door CD in het leven gehouden wordt.

    Zover ik begrepen heb zou die wel moeten werken zonder al te veel problemen.

     

    Veel programma's kijken en opnemen doe ik niet. Mocht het eens voorkomen dat ik iets wil zien en opnemen kan ik altijd nog de CD app gebruiken.

  4. Lees dat er veel dingen mogelijk zijn. Maar beide ontvangers hoef ik niet gelijktijdig te gebruiken.

    Het is de VU+ die al aangesloten is op de TV waar ik of een CI+ in wil stoppen of een 2e receiver naast zet.

    Een simpele oplossing om Nederlandse zenders te kunnen blijven zien als CD veranderingen doorvoert.

     

    Zoveel "live" tv kijken we niet maar een paar zenders bij CD die we vaak kijken zijn de kinderzenders voor onze zoon en filmbox.

     

     

     

  5. Dankje wel voor de heldere uitleg een handmatige schakelaar is denk ik het handigst want ik heb geen idee als ik de VU uitschakel met de optie volledig uit of de LNB spanning dat wegvalt. 

    Alleen deze handmatige verdeler die Zilverhippie hier laat zien is om 2 signalen naar 1 uitgang te sturen. Lees 2 inputs en 1 output. Maar ik heb net het omgekeerde nodig. Via google ben ik zo'n switch nog niet gevonden.

     

     

     

     

  6. Op dit moment heb ik een VU+solo 2 met een buitenopstelling voor Astra 1, 2,3 en Eutelsat Hotbird. Dit met een Diseq zodat er 1 coax kabel binnenkomt.

    Omdat CD volgende jaar plannen heeft om softcams uit te schakelen en de onzekerheid of de VU+ zal werken met een Common Interface van CD de volgende vraag.

     

    Kan ik een 2e ontvanger (bijv mijn Televisie met CI+ slot, of CD doosje) aansluiten op de coax die binnenkomt met een switch.

    Heb gelezen dat er switches zijn maar weet niet wat de gevolgen zijn ivm de Diseq opstelling.

    Het is niet de bedoeling dat beide ontvanger gelijkertijd gebruikt worden maar wil graag de VU+ blijven gebruiken ivm eigen kanaal lijsten en het makkelijk luisteren naar internet radio.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...