Ga naar inhoud


CanalDigitaalfan

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door CanalDigitaalfan

  1. Na 30 jaar Kabel TV in Belgie nog steeds geen enkele Nederlandse commerciele Tv zenders in het pakket van Telenet, noch Proximus, noch Orange! 

     

    Nogthans is het sedert 2016 officieel mogelijk vanuit Belgie een abonnement te nemen op de Nederlandse commerciele zenders via Canal Digitaal

    (te ontvangen via Satelliet of de TV APP)

     

    REDEN: Volgens de Belgische telecomwet in 1991 werd besloten op alle Nederlandse commerciele zenders te blokkeren in Belgie via de Kabel tv aanbieders,

    om de Vlaamse commerciele zenders te "beschermen" tegen concurrentie. Maar is dit geen censuur? Telenet/Proximus/Orange kunnen toch deze zenders in een speciaal betalend pakket plaatsen? Dan is er geen probleem meer met "auteursrechten". 

     

    In ieder geval: De Nederlandse Commerciele zenders zijn wel te ontvangen via Canal Digitaal, ook in Belgie. Canal Digitaal houdt geen rekening meer met landsgrenzen. 

     

     

     

     

     

     

     

    245795914_408371037332264_2250681189583536022_n.jpg

  2. Op 11-12-2021 om 11:50, ludovikske zei:

    Kan ik als Belg zijnde een abbonement nemen bij Canal Digitaal?

    Ik wil graag die RTL's en SBS enz. kunnen ontvangen. 

     

    Je gaat als volgt te werk: www.canaldigitaal.nl --> SAT TV in buitenland --> BELGIE (als je Belgie aanklikt kan je dus ook een Belgisch adres ingeven en Belgische Bankrekening, maar je kan ook een prepaid abonnement nemen of maandelijks betalen met een MasterCard). Je kan wel ENKEL IN BELGIE een SATELLIET abonnement nemen bij Canal Digitaal en niet enkel de app. Bij een Satelliet abonnement krijg je wel gratis de App erbij! Ik heb een officieel abonnement "RIANT" en ik betaal maandelijks via een Belgische bank. Geen probleem, volgens de medewerkers bij Canal Digitaal. 

  3. Op 11-12-2021 om 14:28, Mimisiku zei:

    Canal Digitaal kun je in België gewoon bestellen. Die domiciliëring bestaat puur uit het invullen van het SEPA formulier wat je samen met je contract opstuurt naar Canal Digitaal.  Omgekeerd werkt precies eender. Ben zelfs als NL lid van TVV.   

    Eindelijk eens correcte informatie::). Kom ook uit Belgie en heb een officieel abonnement met Belgische bankdomiliciering, en kon ook maandelijks betalen via Mastercard (acceptgiro)

  4. Op 11-12-2021 om 14:29, ceesv zei:

    Kijk eens op de link die je hierboven gegeven is.

    afbeelding.png

     

    afbeelding.png

     

     

    Ik heb geen Nederlands adres en toch een officieel abonnement, vanuit Belgie! EN ik betaal via een Belgische domiliciering! :)

    Op 11-12-2021 om 13:06, digitaal kijker zei:

    @ludovikske voor satelliet tv kan je CD nemen met een ci module of een CD ontvanger, voor internet tv via app kan dit niet zonder satelliet abbo.

    Eindelijk eens correcte informatie :)

  5. Ik ben al 4 jaar Canal Digitaal abonnee in BELGIE en WOON ook in Belgie en heb geen Nederlands adres! Heb al talrijke gesprekken gehad met de klantendienst van Canal Digitaal en abonneren als Belg is geen enkel probleem! Ik heb ook een officieel abonnement en contract en gebruik een Canal Digitaal CI Module. Via de website van Canal Digitaal zie je trouwens dat in meerdere landen hun zenders beschikbaar zijn! Bovendien kan je ook de app installeren die ook in Belgie werkt! :)

     

    De Nederlandse commerciele zenders zullen NOOIT via de KABEL/TELENET/PROXIMUS/ORANGE aangeboden worden, dit om reclame inkomsten niet te ontlopen en om de Vlaamse commerciele zenders te "beschermen" tegen concurrentie. Eigenlijk is dit censuur! 

  6. Bedankt voor de reacties. Toch even zeggen dat ik in Belgie woon en geen interesse meer heb in de "Vlaamse Commerciele" zenders. Daarom reeds een hele tijd een officieel abonnement bij Canal Digitaal en ik ben er tevreden mee! 21,95 euro/maand voor Satelliet tv + de App is een stuk goedkoper dan bij een kabel -tv provider in Belgie, daar betaal je al snel 58 euro/maand (zenderpakket en 10 euro huur ontvanger) en dan heb ik nog geen Nederlandse zenders! Ik heb ook 5x Flex6 gehad maar ben van plan bij Canal Digitaal te blijven dus daarom een abonnement. 

    • Like 1
  7. Hoi iedereen

    Vandaag overgeschakeld van "Flex6" (prepaid betaald abonnement) naar "Riant" (maandelijks abonnement). Wat me opvalt is het volgende: 

    Bij Mijn vorig prepaid Flex 6 abonnement waren de zenders Ziggo sport en ESPN zichtbaar in de app (niet via satelliet), waarschijnlijk een fout bij Canal Digitaal. Nu via mijn nieuw abonnement "Riant" zijn deze zenders geblokkeerd in de app. ( ik betaal deze ook niet). Dus er zit wel een bug in de app voor "Flex6"..nog iemand? 

     

    * Sat tv Sedert 1994

    * Abo Canal Digitaal sedert 2019

×
×
  • Nieuwe aanmaken...