Ga naar inhoud


JanSm

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JanSm

  1.  

    Nee hoor, kabels prima in orde. Met de nieuwe Solo4k een tadeloos beeld met dezelfde kabels en aansluitingen. Ontvangstkwaliteit is vaak tegen de 100% dus daar ligt het ook niet aan.

     

    De storingen die de Solo2 geeft werden afgelopen jaar sluipenderwijs steeds heftiger en zie ik nu na de update naar OpenPLi 8.1 nog steeds. Het gebeurt voornamelijk als er gelijktijdig een opname loopt. Het lijkt ook slechts een van de tuners te zijn die stoort en de kabels wisselen maakt niet uit. Opvallend is ook dat het beeld vaak in een klap storingsvrij wordt na een beeldovergang in het programma, dus als er in de montage een ander camerashot komt. 

     

    De Solo2 heeft heeft 7 jaar dienst gedaan en is blijkbaar op. Nieuwe software hielp dus ook niet. Nu voor de  65'' LG 4k OLED een bijpassende 4k receiver, prima zo. (Iemand nog interesse in een Solo2 met 1 prima werkende tuner? :-)

     

  2. Ja, benieuwd of de Solo2 nu goed werkt want ik had storingen (blokken in voornamelijk de onderste helft v/h beeld) als ik een programma opnam en naar een ander kanaal keek. Was dat nu een hard- of een softwareprobleem? We gaan het de komende dagen zien.

     

    Wel vindt ik OpenPLi prettiger in de omgang dan VTi dus ik denk er over om ook OpenPLi op de SOLO4k te zetten. Twee dingen irriteerden mij nu al behoorlijk aan VTi: ik kan opnamen niet in mappen doen of verplaatsen; en de EPG gaat maar 24 uur vooruit. 

  3. Al 6 jaar niks veranderd aan de schotel/LNB's/Diseqc. Deze set werkte probleemloos met de Solo2 tot vorige week en nu ook met de Solo4k probleemloos, maar als ik de geupdate Solo2 aansluit i.p. de Solo4k dan lijkt de Diseqc niet meer  te werken. Ik lus niks door, verwissel alleen de ene ontvanger voor de andere.

  4. Nadat ik ik mijn nieuwe Solo4k werkende heb gekregen heb ik op de oude Solo2 OpenPLi 8.1 geïnstalleerd. Ik heb 3 dubbele LNB's (voor Astra 1, 2 en 3) en dat werkt prima op de Solo4k. Op de Solo2 zie ik nu alleen maar Astra 1, met de signaalzoeker krijg ik op Astra 2 en 3 geen enkele respons. Met de Diseqc-tester geeft hij probleemloos Astra 1 en foutmeldingen voor Astra 2 en 3. De Solo2 was tot afgelopen nog in dienst en werkte gewoon, zag alle satellieten, nu na de update naar OpenPLi 8.1 opeens niet meer. Wat kan er mis zijn?

  5. Beste mensen, ik waardeer alle hulp en tips zeer, maar ik ben duidelijk een leek op dit gebied. Ik begrijp uit de opmerkingen over het (inmiddels verwijderde) screenshot van mijn instellingen dat de vorige eigenaar er iets illegaals op gedaan heeft. Er staan blijkbaar ''(maar liefst)3 c-lijntjes'' op die er niet horen. Mij zegt het niets. Moet/kan ik die weghalen?

     

    Ik krijg nu aangeraden om een nieuwe versie van OpenPLi te 'flashen'. Ook kon ik het satellites.xlm bestand flashen. Het is abacadabra voor mij. Hoe flash ik iets?

     

    Ik heb de software geupdate. Kan ik vanuit de receiver de software updaten naar een nieuwere versie van OpenPLi? Of moet dat via de PC?

     

     

  6. Nee, hoor ik heb een keurig abonnement bij Canal Digitaal met twee kaarten. Die zaten op moment van de screenshots nog in de oude Solo2 ontvanger. Wel of niet de kaarten er in maakte bij het instellen van de tuners niks uit dus toen ik daar een andere dag mee verder ging heb ik de kaarten in de oude ontvanger laten zitten. 

    En, nee, ik heb nooit uitvallend beeld gehad. Ik heb uberhaupt nooit beeld gehad omdat hij geen satellieten ziet.

  7. Ik heb deze Solo 4k tweedehands gekocht, dus ik weet de voorgeschiedenis niet. Ik heb nu dus een USB-stick met een satellites.xlm file er op. Ik heb echter geen idee hoe ik die op de juiste plek krijg. ''Opnieuw flashen'' zegt mij helaas niet zo veel.

     

    Hoe kom ik in de Solo in de software m dit te doen?

  8. @ Tonskidutch: Nee, de Auto Diseqc installatie probeert Astra 1,2,3 op alle poorten te zetten maar niks lukt. Het eindigt met op alle poorten 'Niets aangesloten'.

     

    @ Mimisiku: Voor de fabrieksreset was die lijst er al niet, daarom dacht met een reset wat op te kunnen lossen.

     

    Nu proberen of ik zo'n xml-lijst op de juiste plek krijg...

  9. Dank voor jullie snelle reacties! Het lijkt er op dat er geen transponderlijst aanwezig is. Zie screenshots. Bij het instellen van de tuners heb ik alleen de keus tussen 'automatisch' of 'niets aangesloten'. Ik kan daar niet een bepaalde satelliet toewijzen. Bij Auto Diseqc probeert hij de betreffende satellieten toe te wijzen maar staat er steeds 'Tunerstatus Idle'. Bij de oude Solo2 staat er direct 'Locked'. Als ik Automatisch naar zenders laat zoeken dan krijg ik dus direct de melding krijg dat de tuners eerst correct ingesteld moeten worden. Als ik Handmatig Zoeken probeer dan krijg ik een volkomen zwart scherm en kan ik verder niks. Ik neem aan dat daar de transponderlijst zichtbaar zou moeten worden?

     

    Vraag is nu hoe kom ik aan een transponderlijst en hoe krijg ik die in de Solo4k en op welke plek?

     

    Software is OpenPLi, zie screenshot voor details.

     

    20211003_110458.jpg

    20211003_110412.jpg

    20211003_110343.jpg

    20211003_112405.jpg

  10. Na de reset naar fabrieksinstellingen ziet mijn Solo 4k geen satellieten meer. Ik kan dus ook geen scan naar zenders laten doen omdat ik dan meteen de melding krijg dat de tuners eerst correct ingesteld moeten worden. Dat instellen van de tuners lukt niet. Met Autodiseqc start een procedure die de diverse satellieten Astra 1, 2 en 3 op de poorten A t/m D probeert te krijgen, maar de tunerstatus is 'Idle'. 

     

    Ik heb een dubbele (standaard) tuner in de Solo 4k en heb drie dubbele LNB's met een Diseqc. Deze werkten prima met de voorganger Solo 2. Iemand een tip hoe hier uit tekomen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...