Ga naar inhoud


daydreamerke82

Aspirant lid
  • Items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door daydreamerke82

  1. Hallo,

     

    sinds een kleine 2 jaar hebben mijn schoonouders sateliet tv op hun nieuwe adres. Ik heb de hardware verhuisd van het oude naar het nieuwe adres. 

    Ze hebben eigenlijk bijna twee jaar perfect via hun schotel tv kunnen zien: Equidia = een franse zenders die altijd paardenrennen, voornamelijk drafrennen, uitzend.

    Sinds enkele weken valt hun beeld geregeld weg, als je kijkt naar de signaal sterkte gaat dit van 85% naar 0% en terug, er zit eigenlijk geen regelmaat in.

     

    Hun hardware bestaat uit:

    1) Ontvanger: Homecast HS2100 CICD USB deze is via hdmi verbonden met tv

    2) schotel (60cm) met lnb kop, vraag me niet welk merk deze zijn

    3) CI+ module: Neotion Secure CA module 

    4) bijhorende kaart voor in de CI+: BIS televisions staat er op. Ze hebben dit al jaren, sinds het op Hotbird 13° Oost zit , zat vroeger op andere satelliet (Astra?). De kaart wordt jaarlijks vervangen, is abonnement van rond de 175EU op jaarbasis.

     

    Welke acties heb ik reeds ondernomen?

    1) reset van de ontvanger + herinstallatie van de zenders

    2) proberen beter richten van de schotel maar dit geeft echter geen positief effect. Zou me eigenlijk ook verwonderen dat de schotel is verdraaid. De beugel hangt met 4 stevige schroeven bevestigd op de wand en de beugel is eigenlijk stevig. Ik kan er mij "aanhangen".

     

    Mijn vermoeden is eigenlijk dat het een hardware probleem is, wat denken jullie? Wat kan ik nog proberen om het probleem op te lossen?

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...