Ga naar inhoud


Ed

Lid
  • Items

    262
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ed

  1. Klein beetje off topic, maar ik sta aan de vooravond om mijn twee Vu+ Duo`s te vervangen voor de nieuwe Vu+ Duo 4K SE. 

    Kan ik daar naast mijn satelliet tv, middels een extra DVB-C module. gewoon mijn Ziggo zenders mee ontvangen?

     

    Zien we later wel hoe we Max in 4K over de LG OLED zien scheuren.

     

    gr,

     

    Ed.

     

  2. Door de map een andere naam te geven maakt uiteraard niets uit.BD50 wil alleen maar zeggen dat het een 50GB Bluray content is en BD25 dus 25GB.Je zal altijd de mappen BDMV en CERTIFICATE moeten aanbieden aan je Bluray speler.Ik heb deze mappen inderdaad al met IMG Burn naar een .iso bestand gezet en toen naar de USB-stick gekopierd.De Sony Bluray speler geeft nu aan dat de content niet herkend wordt.Ik ga nu eens kijken hoe ik de mappen kan "mounten" aan de USB-stick,zodat het lijkt alsof er een echte Bluray wordt aangeboden.

  3. Hallo,

     

    Wanneer ik een Bluray BD50 gedownloade film wil bekijken via een USB-stick loop ik tegen het volgende aan.De USB-stick (64GB NTFS geformateerd) wordt keurig herkend door de Sony Bluray speler.Op deze stick heb ik de mappen BDMV en CERTIFICATE gekopieerd met alle inhoud.Ook deze mappen worden weergegeven op het scherm.Nu kan ik wel de map BDMV/STREAM en daar een .m2ts vanaf openen en  bekijken,echter werkt de stick dan niet zoals een Bluray schijf (Geen menu).Ik kan bijv, geen ondertitel kiezen of de taal instellen.Nu lees ik op diverse forums dat je dan de Bluray bestanden via een programma als Alcohol 52% moet "mounten"?Nu zou de USB-stick met daarop de BD50 film gezien worden als een echte Bluray schijf.Wie heeft hier ervaring mee en kan mij vertellen welke stappen ik moet volgen.Het programma Alcohol 52% heb ik inmiddels op mijn PC staan.Nog een kleine opmerking.Als ik een BD25 film op mijn USB stick zet dan werkt het wel.Dan is de map BDMV vervangen door een map AVHCD.

     

    Ed.

  4. Gisteren hetzelfde probleem gehad.Alleen rode LED,verder niets.C807 220uF 16V vervangen door een 330uF 16V.Oude C eruit geknipt,pootjes inderdaad laten zitten ,en de nieuwe (oude Elna) condensator erop gesoldeerd.Hierna deed de Vu+ het weer perfect.Mijn Vu+ was een van de eerste type`s toen deze uitkwam.

    • Like 1
  5. Ahh,ja.Dat is het dus.Nou dan maar op zoek naar een tweede Vu+.Of zijn er nog andere keuze`s.HD ontvanger met Linux voor op de slaapkamer.Geen toeters en bellen,moet wel Pli kunnen draaien.

  6. Na een tijdje de oude Dreambox 7000 weer aangesloten en de laatste Pli erop gezet van 5-5-2013.Als ik nu een nieuwe kanaallijst erin wil zetten dmv. Blauwe knop,software beheer,downloads,channel settings, heb ik de keuze uit Henksat of Hans.Wanneer ik er een kies,bijv. Henksat,dan wordt er een oude lijst gedownload.(19-09-2011).en geinstalleerd.Wordt de DM7000 niet meer ondersteund op dit gebied of is er een andere mogelijkheid om een SD lijst erin te krijgen.

  7. Zit hier met iets soortgelijks.Even voor de duidelijkheid.Ik heb op mijn Vu+ Duo 10 LNB`s waarvan 4X Twin LNB`s waarvan 1 uitgang voor de TV beneden en een voor de 2e TV boven.Op mijn VU+ staan dus eigenlijk 10 SINGLE LNB`s.Ik heb tuner B hetzelfde ingesteld als tuner A.Ik kan nu Astra3 de VTM opnemen en tegelijk NED1 kijken.Het lukt echter niet om NED1 op te nemen en dan bijv. RTL7 te kijken.Is dit hetzelfde als het draadje hierboven,m.a.w. moet ik mijn LNB`s uitbreiden naar quatro`s om zowel beneden twee uitgangen aan te bieden aan de VU+ en de derde uitgang naar de Dreambox boven.

     

    gr,

     

    Ed

  8. Origineel bericht van: Ed
    Ik denk dat mijn PC die via het netwerk ook aan de Vu+ hangt gemount is.Morgen zal ik de Vu+ opnieuw flashen in de hoop dat het dan wel lukt.Wordt vervolgd.

    Ed


    Heb het inmiddels werken.Via USB-stick schone installatie gemaakt met laatste PLi versie.
    Toen kon ik de HD formateren.5 minuten werk.

    Ed
  9. Origineel bericht van: wiz
    tuurlijk kan dat.

    log even in met telnet op je vu, en doe vanaf de prompt fdisk -l. Ik denk dat je al een partitie op je disk hebt waardoor vu zegt dat er geen partitie gemaakt kan worden.

    om eventuele partities te verwijderen vanaf de prompt fdisk /dev/sda doen. Dan p om de partitie tabel te laten zien. D om een partitie te verwijderen en daarna w om de nieuwe partitie tabel op te slaan.

    Daarna zou je gewoon de disk moeten kunnen initialiseren vanuit het menu.

    groet,

    Wiz


    Nou,bovenstaande gedaan,maakt niets uit.Nog steeds hetzelfde probleem.
    Ook nog een re-boot gedaan.

    Ed
  10. Zojuist een Samsung 1TB SpinPoint Eco Green Sata 5400rpm aangeschaft volgens de lijst van werkende HD`s voor de Vu+ en in de Vu+Duo gemonteerd.Echter krijg deze niet geformateerd.Wat doe ik.Menu--->Instellingen--->Systeem--->Harde schijf--->Initialiseren.Vu+ komt met een scherm (ATA (Samsung HD103SI) - internal (1000-204GB).Ik druk OK en het volgend scherm geeft "voor formateren druk de rode toets".Dit gedaan.Exit,exit,exit enz.

    Nu heb ik een foutmelding:Opslag apparaat initialiseren Fout:mke2fs 1.38 (30-jun-2005) /dev/sda 1 is mounted;will not make a file system here!

     

    Iemand een idee?

     

    gr,

     

    Ed

  11. Origineel bericht van: Toppers
    Maak een NFS-mount aan op je VU en speel je content af op de Vu+Duo en andersom (dus ook op je PC de content van de Vu)

    P.s. Een Cifs-mount met Samba lukt ook !


    Ja,ok.Help me eens een beetje op weg.
    Is dat een plug-in die ik kan downloaden?

    gr,

    Ed
  12. Zat net ff op de Pli site,blijkt dat er een nieuwe kernel in de image zit die dit veroorzaakt.Omdat de Vu+ zo perfect loopt bij mij,hoef ik nooit meer de forums te volgen over evt. problemen.Daarom heb ik deze info even gemist.Ga morgen wel even een nieuwe IMG op USB zetten.Moet ik alleen weer 10 LNB`s inkloppen crazy in mijn config.Of toch maar even de plug-in downloaden zodat ik mijn instellingen naar USB kan zetten.

     

    Ed

  13. Origineel bericht van: highlander53
    Gisteren opnieuw geflash en gecrast als ik de EPG gebruikt wat nu! mad


    Vanaf dag 1 is mijn Vu probleemloos geweest op OpenPli.Echter gisteren software update gedaan en als ik de EPG knop indruk crashed de box,groen beeld en gaat herstarten.Vandaag weer nieuwe software update gedaan,maar probleem blijft.Iemand een idee,of moet ik weer via de USB stick de laatse PLi erop zetten.

    gr,

    Ed
  14. Origineel bericht van: FrankieV
    He guys.....this is it...!!!!
    Beeld is loepzuiver nu.
    Update gedaan, plugin voor videoenhancements gedownload en :D :D :D
    Scaler moet bij mij ongeveer naar 22. Nu nog wat finetunen.


    Waar lees jij die 22 af dan?
    Ik kan de balk alleen van links naar rechts groter maken.

    Ed
  15. Origineel bericht van: metoo
    Waarom zet je bij een HDready (720p) scherm de box op default 1080i?


    Omdat het een mooier plaatje op mijn Panasonic 42" HD-ready plasma geeft.
    Lijkt me duidelijk dat de beeldkwaliteit van de Vu+ Duo niet onderdoet voor andere boxen en dat het verschil in kwaliteit gezocht moet worden in de instellingen die voor jouw scherm het beste uitkomt.

    @Tonskidutch
    Uiteraard heb ik de Diseqc op 1.1 staan,echter las ik op een ander board (ladderzatbox voor iedereen!!!!),dat in het Vu+ menu bijv. LNB 3 niet automatisch naar uitgang 3 op de Diseqc gestuurd wordt,maar dat dat best uitgang 7 kan zijn.Dit verklaart dan ook meteen waarom ik op de andere satelliet posities geen signaal heb.Omdat ik niet op dat board kan komen(registreren lukt niet) kan ik het hele artikel niet lezen.Ik heb nu maar 4 LNB`s werkend van de 10.Op de DM7000 werkt het wel nog gewoon.Ben dus eigenlijk op zoek naar een ingevuld instelmenu voor een 10/1 Diseqc voor de Vu+.Misschien maar een nieuw topic hierover opstarten.

  16. Nou,sinds drie dagen ook de Vu+ binnen en mee gestoeid en de moed zakte mij in de schoenen toen ik de box had aangesloten via HDMI op mijn 42" Panasonic HD-ready en snel even wat SD kanalen ging bekijken.De kwaliteit was inderdaad minder als mijn DM7000.Video van 720P naar 1080i gezet,geen verschil.HD is prachtig,mag wel zeggen mooier op mijn HD-ready plasma als op mijn Panasonic full HD LCD.Toen ben ik even wat gaan spelen met de instellingen.Toen ik naar 576i gegaan ben wist ik niet wat ik zag.De SD kanalen spatte van het scherm af,zo veel scherper als de DM7000.Toen wist ik dus dat de Vu+ het in zich had om een mooi plaatje op je scherm neer te zetten.Omdat nu mijn HD-kanalen niet tot zijn recht komen heb ik de auto-resolution plug-in aktief gemaakt.alle SD instellingen op 576i gezet en de rest op default.In de video modus de HDMI op 1080i gezet.Ik heb nu met de Vu+ duo een box die zeer scherpe SD kanalen laat zien en uiteraard perfecte HD-kanalen.Nu nog mijn 10/1 Diseqc aan de gang zien te krijgen want nu doen maar 4 van de 10 LNB`s het,maar daar had ik ook iets over gelezen dat de LNB configuratie in het Vu+ menu niet helemaal klopt.

     

    Ed

  17. Kan iemand nog wat zeggen over de gevoeligheid van de tuners in de Vu+.Ik heb nu met de DM7000 op de Telstar 12 op 15 West enkele zenders die ik nog net aan pak met 58% signaal op de Wavefield.In de Veronica satelliet las ik dat de tuners niet zo gevoelig waren,wat dus zou resulteren in dat ik deze zenders niet meer kan ontvangen.

     

    Ed

×
×
  • Nieuwe aanmaken...