Ga naar inhoud


Gerdy

Lid
  • Items

    8270
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door Gerdy

  1. PAS OP!

    Alleen in de Triax schotelantennes kan een duoblock geplaatst worden gezien de ring van de Triax LNB houder smal is en tussen de 2 feeds (buizen) van de duobloc is er weinig plaats. 

    Ofwel monteer je een originele 64cm schotel (is een Triax) van TV Vlaanderen met een duobloc van Tv Vlaanderen of een ander merk voor 19.2 en 23.5 voor een 60cm schotel (maar in Ibiza zou ik voor een 80cm gaan om meer "reserve" te hebben),

    ofwel monteer je een 78 cm Triax antenne (is een "80") met een duobloc voor 19.2 en 23.5 voor een 80cm schotel.

    Ik vraag mij af of Triax te vinden is in Spanje...

    Kijk bvb eens naar jouw schotelantenne met die gele single LNB en kijk vooral naar de houder: die is BREED. Koop je dus zo'n type antenne in spanje gaat jouw van hier meegebrachte duoblock voor 80cm antenne er waarschijnlijk niet in en daar sta je dan weer...

    Neem alles van hier mee!

  2. Beetje off topic dit?

    Ben geen moderator meer, dus bemoei ik er mij niet mee (alhoewel  ik nu véél vrije tijd heb 😂)

    1 minuut geleden, Gerdy zei:

    Beetje off topic dit?

    Ben geen moderator meer, dus bemoei ik er mij niet meer mee (alhoewel  ik nu véél vrije tijd heb 😂)

     

     

  3. Wat heb ik genoten bij het lezen van dit topic 🤣🤣🤣!

    En ik wil nu wel een en ander ophelderen: 30 jaar lang runde ik mijn sat-zaak in west vlaanderen maar dat heb ik nooit op het forum laten blijken om er bvb munt uit te slaan. Nooit heb ik pogingen ondernomen om via eender welke weg of PM spullen te verkopen. Mij hulp (vooral in het schotelpark) sproot gewoon uit mijn professionele ervaring in deze materie die ik gewoon aanwende om anderen op het forum te helpen en ik maakte gretig gebruik van mijn tekentalenten om dat allemaal "visueel" over te brengen 🤩.

     

    Het is nu ook omdat ik pas enkele dagen geleden (30/09) mijn zaak definitief heb gesloten dat ik contact nam met Michel (lees verder) en hij mij de link van dit topic doorstuurde 🙏

    Mijn zaak heb ik opgedoekt maar... ik kon het niet over mijn hart krijgen om enkele nog NIEUWE spullen naar het containerpark te dragen en het heeft ook geen zin om ze langer te bewaren. Wanneer ik wat tijd heb zal ik een lijstje plaatsen in het 2dehands topic. Het enige verschil tussen wat ik hier op het forum aanbied (in elk geval lager dan de aankoopprijzen) en wat men kan vinden op 2dehands sites of marktplaats is dat jullie er op mogen vertrouwen dat wat als nieuw aangeboden wordt, ook nieuw is!

    En ja, deze maand word ik er 78 😇...

    Waar is de tijd...

     

    Gerdy / Ydreg

    • Like 2
    • Bedankt 1
  4. Origineel bericht van: tajvdz
    Is die oude Alps van dezelfde kwaliteit dan de nieuwe?


    De Alps van vandaag zijn nog altijd dezelfde als deze van 10 jaar geleden: 0,6 dB.
    Alps is een kwaliteitsmerk die nooit meegedaan heeft aan commerciêle grootspraak zoals anderen die jaar na jaar afkomen met 0,4 - 0,3 - 0,2 dB...
    Ja, er zouden ook 0,1 lnb's bestaan :-)
    En straks komen ze af met 0,0 of 0,-1 dB!
    Zo vinden de waspoederproducenten ook wel altijd wel een ander argument uit om te vertellen dat hun poeder witter dan wit wast...
  5. Origineel bericht van: Satkijker
    Om de Astra 1 en 3 op een eenvoudige manier te kunnen ontvangen, adviseer ik je een duo-lnb te nemen die eigenlijk bedoeld is voor de Astra 1 en de Hotbird. Een duo-lnb voor Astra 1 en 3 werkt niet goed op een 110cm schotel omdat deze te ver van de schotel af staat.


    Gebruik aub de juiste termen om geen verwarring te stichten:
    - een MONOBLOC is een dubbele lnb op 6° om Astra1 en Hotbird te ontvangen.
    - een DUOBLOC is een dubbele lnb op 4° om Astra1 en Astra3 te ontvangen.

    Het is correct dat een CanalDigitaal/TV Vlaanderen duobloc alleen maar goed werkt op een 64cm schotel.
    Voor grotere schotels (80/90cm) bestaan er andere duobloc's die het goed doen op een 80/90cm schotel maar dan weer niet werken op een 64cm schotel...
  6. Origineel bericht van: EmQu
    ik heb een Visiosat g3c... kan ik de software daar ook voor gebruiken? Ik heb nu snel een printje gemaakt maar daar staat zo'n bigsat op afgebeeld. Kan ik wel dezelfde graden aanhouden enzo?

    Helemaal niet! De 2 schotels verschillen en de brandpunten liggen totaal anders. Ook de lnb's staan totaal anders naar de schotel gericht: bij de Bisat zijn de beugels niet aan te passen (vaste richtingen) en op de Big Bisat "schuif" je de beugels tot het resultaat goed is.
  7. Origineel bericht van: yoeri
    kan het zijn dat die inlog account niet meer werkt?
    ik krijg enkel "verkeerd paswoord of gebruikersnaam" te zien.


    Ik heb dat even gepolst en inderdaad: deze account doet het niet meer. Een slimmerik heeft het blijkbaar nodig gevonden om Visiosat er van op de hoogte te brengen dat er op dit forum een link bestond om van deze software gebruik te kunen maken en Visiosat heeft om deze reden deze account geblokkeerd.
    Hoe ik het weet? Omdat ik zopas Visiosat "naar het waarom" gevraagd heb en zij mij dat bevestigd hebben!
    Spijtig genoeg maak ik er dus geen nieuwe meer aan en mag die slimmerik zich met het resultaat vergenoegen. Ik vraag mij trouwens af welk voordeel hij hiermee uithaalt!

  8. Je kan perfect een mobistar receiver op een schotel met meerdere lnb's aansluiten!

    Gezien de receiver toelaat iets op te nemen terwijl je iets anders bekijkt heeft hij 2 kabels nodig.

    Indien je van deze functie geen gebuik wenst te maken is één kabel voldoende.

    Wat doe je dan?

    Je hebt 4 lnb's en je ontvangt Hotbird en de 3 Astra's en je wil alleen de mobistar receiver aansluiten: je gebruikt uitsluitend Astra1 en 3 voor het vlaams pakket of Astra en Hotbird voor het waals pakket waarbij in het eerste geval Astra1 op diseqc1 en Astra3 op diseqc2 ingesteld wordt en in het 2de geval Hotbird op diseqc1 en Astra1 op disaqc2.

     

    Wil je 2 receivers (een "vrije" en een mobistar) aansluiten en je hebt een schotelantenne met 4 lnb's, dan sluit je de 4 lnb's via een diseqc 4/1 switch aan maar voor de mobistar receiver moet je, naargelang het pakket en het aantal kabels naar de mobistar reciever, lnb's van de gewenste satellieten met 2 of 4 uitgangen gebruiken.

     

    Concreet in dit geval voor het vlaams pakket op een mobistar receiver met opname mogelijkheid en 4 satellieten op een vrije receiver: Astra1 en Astra3 lnb's moeten 4 outputs hebben en de Hotbird en Astra2 single lnb's.

     

    Voor de vrije ontvanger heb je één uitgang van elk van de 4 lnb's nodig (via een diseqc 4/1 switch) en voor de mobistar receiver gebruik je 2 outputs van de Astra1 lnb met 4 outputs en 2 outputs van de Astra3 lnb met 4 outputs, telkens naar één diseqc 2/1 switch.

    Van de Astra1 en Astra3 lnb's met 4 uitgangen blijft er dus nog telkens één uitgang ongebruikt.

  9. Origineel bericht van: paardengek
    Ik weet, dat die software er is. Maar heb nooit gebruik ervan gemaakt.

    Stom van jou! Maar ik geloof je niet want...
    Origineel bericht van: paardengek
    Je kunt alvorens de schotel op te hangen, inderdaad de LNB's al vast op de goede plaats zetten..

    Dat kan ALLEEN en UITSLUITEND via deze software. Waarom schrijf je dan dat je deze nooit gebruikt??? Alleen maar via deze software kun je de lnb's VOORAF op hun plaats zetten! jE SPREEKT JE DUS TEGEN.
    Origineel bericht van: paardengek
    Maar ik probeer wel de maximale ontvangst te krijgen. En dat is me tot nu toe altijd al gelukt.

    Dat zal mij niet verbazen. HET uitgangspunt van de aangeboden software is om juist de lnb's zo precies mogelijk op de rail te plaatsen en nadien kun je (misschien) via een tiende van een millimeter de positsie van elke lnb "ietsje" verbeteren. Maar méér dan een "ietsje" zal het zeker niet zijn.


  10. Origineel bericht van: Henksat
    Gerdy, waar heb je die info vandaan? Liefst met foto`s
    Het zijn toch niet die Inverto smalle LNB`s?


    De info ontving ik van Visiosat zelf en neen het zijn niet de smalle Inverto lnb's alhoewel deze ook zouden kunnen gebruikt worden.

    klik voor de Visiosat catalogus:
    Op pagina 7 zie je 2 "nieuwe" artikelen: de lnb'houder voor lnb's met een hals van 23mm en daarnaast "hun" lnb met 23mm hals.
    Op pagina 15 zie je dan die lnb's terug die blijkbaar in 2 versies bestaan: single en twin.
  11. Ter info: sinds kort heeft Visiosat voor de BIG BISAT lnb-houders op de markt gebracht MET bijpassende smalle lnb's om satellieten tot op 3° te kunnen ontvangen. Het is dus vanaf nu mogelijk en kinderspel om bvb 19,2, 16 en 13 te ontvangen.

    M.a.w. met deze lnb-houders en lnb's ontvang je posities die maximum 3° naast elkaar liggen.

  12. Citaat:
    LONDEN - De bestuurders van de Britse mediagroep British Sky Broadcasting (BSkyB) hebben een uitkoopbod van 12 miljard pond van mediamagnaat Rupert Murdoch (News Corp) afgewezen. Maar ze zijn te vermurwen met een hoger bod.

    News Corp, nu al eigenaar van de Britse kranten The Sun en The Times, is al de grootste aandeelhouder van BSkyB met 39 procent van de aandelen. Rupert Murdoch’s zoon, James, is de voorzitter van BSkyB, dat onder meer de tv-zender Sky uitbaat.

    De aandelen van BSkyB stegen in reactie op het nieuws met bijna 21 procent tot 724,5 pence aan het begin van de handel in Londen.

    Enkele onafhankelijke bestuurders vonden het vrijblijvende bod van 700 pence per aandeel te laag. De bestuurders zeggen dat ze wel een bod boven de 800 pence willen steunen. Dat zou het hele bedrijf op ongeveer 13,7 miljard pond waarderen.


    Verschenen in "Het Nieuwsblad"
    Dinsdag 15 juni 2010, 11u22
    Bron: AP
    Auteur: wdp
  13. Bron: "Footprint" (een maandelijkse uitgave van ses-astra)

    Datum: uitgave mei 2010

    Auteur: redactie footprint

     

    Citaat:

    Rechter weerlegt verbod op schotelantennes.

     

    De plaatsing van schotelantennes mag niet zonder meer worden verboden. Dat volgt uit een recente uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam. Hierin werd een vordering tot verwijdering van een schotelantenne, onder verwijzing naar een eerder arrest van het Europees Hof, afgewezen.

     

    In dit arrest werd overwogen dat alleen zwaarwegende algemene belangen het recht op vrije informatievergaring, zoals vastgelegd in artikel 10 EVRM, kunnen beperken. Het Gerechtshof in Amsterdam oordeelde dat hiervan in dit geval geen sprake was.

    Voolgens het Europees Hof mag daarnaast niet snel worden aangenomen dat er sprake is van een redelijk alternatief. Die situatie is pas aan de orde als dit alternatief minstens hetzelfde biedt als de schotelantenne. In de zaak die voor het Gerechtshof in Amsterdam speelde, werd vastgesteld dat via internet een beperkter aantal zenders kan worden ontvangen. Internet werd om die reden dan ook niet beschouwd als redelijk alternatief voor de ontvangst van televisiezenders via een schotelantenne.

    Daarbij geeft het Europees Hof nog nadrukkelijk aan dat het soort informatie niet belangrijk is. Ook puur entertainment valt onder de reilwijdte van artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). In dit artikel is bepaald dat iedereen de vrijheid heeft om de informatie te ontvangen die men wenst.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...