Ga naar inhoud


Chismaneric

Lid
  • Items

    471
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Chismaneric

  1. Reken je nog maar niet rijk:

     

    De Kort Geding rechter heeft in haar vonnis BREIN op juridische punten gelijk gegeven maar desondanks besloten tot afwijzing van BREIN's vordering tot afgifte van de NAW-gegevens. BREIN eist van service providers de Naam, Adres, Woonplaats (NAW) gegevens van anonieme inbreukmakende muziekuitwisselaars die niet ingaan op een schikkingsaanbod van BREIN.

     

    "De uitspraak maakt duidelijk dat BREIN wel NAW-gegevens van service providers kan vorderen. De onzin dat zij die niet mogen verstrekken is daarmee rechtgezet. Helaas is de rechter op het verkeerde been gezet en wijst onze eis in dit specifieke geval af. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat dit kan worden rechtgezet", aldus Tim Kuik, directeur van Stichting BREIN.

     

    Ze gaan dus gewoon door. Het enige dat ze niet hadden mogen doen is dat Amerikaanse onderzoeksbureau gebruiken. Dat zullen ze er voortaan dus wel niet meer bijzeggen. Toch maar even een safepeer plugin?

  2. Misschien begrijp ik het verkeerd, maar het lijkt aan de ene kant wel of alle antwoorden hier ftp clients aanbevelen terwijl het aan de andere kant lijkt alsof er om een ftp server gevraagd wordt. (Wil je niet ftp-en NAAR je computer thuis??). Als dat het geval is kun je een programma als war-daemon installeren. Dat doet echter geen sftp. In programma's als VNC zit wel een sftp server ingebakken. Dan kun je tegelijkertijd je computer thuis op afstand bedienen.

     

    Leen

  3. Een vraagje: heb je misschien recent een upgrade naar win xp gedaan? Ik heb nl hetzelfde probleem met een msi (K7T pro) moederbord met de micro. Het probleem is daar dat er geen goede win xp drivers voor bestaan. Met 98 deed hij het altijd prima.

  4. Celerons worden ook veel minder heet. Daarom worden ze vaak in portables gebruikt. (en ook daarom kun je ze veel beter overklokken). Vroeger ging het praatje dat ze niet sneller dan 400Mhz kunnen zijn vanwege de architectuur. Tegenwoordig draaien ze al op 1800Mhz. Het is waar dat ze wat minder cache hebben, maar de cache draait wel op VOLLE processorsnelheid mee. Die van de pentium maar op halve. Dus wat er waar is van dat de pentium meer prestaties zou leveren... ik weet het niet. De celeron is wel (nog steeds) een stuk goedkoper.

     

    Leen

  5. de meeste van deze images leven als .cue en .bin files. Met cdrwin, fireburner of nero kun je de .cue openen en dan branden. Als je nieuwsgierig bent wat er in de .bin staat kun je daar met bijvoorbeeld isobuster in kijken. Andere vormen van cd images die je tegen kunt komen zijn .iso en .nrg (die je allebei met nero kunt branden) en .img die vergezeld gaat van een .ccd en soms van een .sub. Die laatste kun je alleen met clonecd branden.

     

    't is maar een weetje.

     

     

  6. Er ontbreekt nogal wat informatie in deze posting. Ik neem eerst aan dat het over internet explorer gaat. Het zou kunnen zijn dat je de "always ask before opening this type of file" een keertje uitgezet hebt bij het downloaden van een zipfile. Dat kun je herstellen door bij filetypes (rechtermuisknop op my computer dan view dan folder options) bij de geregistreerde files ".zip" de "confirm open after download" weer aan te zetten.

     

    Als dat niet is wat je bedoelt, kun je misschien wat meer info geven.

     

    Leen

  7. Twee dingen: Eerst kun je wel degelijk een NTFS schijf vanuit een flop bekijken (dat is heeeeel handig als je NT, W2K of XP systeempje crasht). Je hebt daarvoor NTFSDOS nodig. Ongeveer op elke straathoek te downloaden.

     

    2: Je hoeft helemaal niet te herformatteren. NT, W2K, en ongetwijfeld ook XP hebben onder de command prompt een programmaatje dat "convert" heet. (Doe uitvoeren->command

    en typ in het zwarte scherm achter de > "convert /?" om te zien hoe het werkt.)

    Als je lui bent gebruik je partition magic. Dat kan ook "on the fly" FAT schijven naar NTFS converteren en omgekeerd.

     

    In NTFS hebben alle mappen en bestanden bij de properties/eigenschappen een security flap waar je per gebruiker kunt instellen wie er wel en niet bij mag.

     

    Leen

  8. Windows XP heeft toch een ingebouwde optie om een paar dagen terug in de tijd te gaan? Anders is NORTON go-back misschien iets voor je. Wat heet commercieel? Is er iemand die daar nog voor betaalt dan?

     

    Leen

  9. Bedankt voor het antwoord. Opnieuw installeren is denk ik geen optie. Er staat zo afbibberlijk veel software op deze machine dat het opnieuw installeren (niet van een image) zo'n twee volle werkdagen in beslag gaat nemen. Bovendien ben ik geinteresseerd in de oorzaak van dit probleem. We zoeken nog even verder...

  10. Ik heb hier al op diverse plaatsen naar gezocht en alleen vage aanwijzingen gevonden op annoyances.com. Ik heb op een machine W2K pro draaien (SP3 en alle c.u.'s). Steeds vaker raak ik daarbij het medium in de cd spelers/branders kwijt. De devices zijn nog te zien, maar als ik een cd erin stop en klik komt er een "Please insert a cd into drive ..." boodschap. Opnieuw opstarten, of alleen maar opnieuw inloggen helpt,..even. De enige verklaring die ik heb kunnen vinden zegt dat dit verschijnsel optreedt als de vorige, of de voor vorige gebruiker Administrator is geweest. Ik heb dit niet zelf kunnen reproduceren (dwz het verschijnsel treed bij mij ook op als de Administrator tijden niet meer ingelogd is). Vraag: Heeft iemand dezelfde ervaring met W2k? Vraag2: Wat kan het zijn?

     

    Bedankt voor de hulp.

     

    Leen

  11. Die lui heetten bombeek en ze zitten in eindhoven (voeg een c to voor de k om de ban te voorkomen.(info@bombeek.nl;0402441834). Ik heb nog even gekeken, maar ik heb hier alleen firmware liggen voor de 500 G4, G6 en de DSR 610. Ik denk niet dat je daaraan iets hebt.

  12. Vraagje: Ik zie nergens dat je gebruikers hebt geinstalleerd in de database mysql (standaard zitten er na installatie databases "test" en "mysql" in). Je moet eerst (zie voor de precieze syntax de manual op mysql.com) een of meer users installeren met GRANT (bv: GRANT all ON *.* TO pietje@'%' IDENTIFIED BY 'mypw';) en die users kunnen dan databases creeren en tabellen daaraan toevoegen.

    Dat alles gaat gewoon op de localhost uit een dos (oeps in w2k heet dat "command") prompt.

  13. Nog een duit in het zakje van mij. Iedereen weet ook zo langzamerhand dat meedenkende programma's die in de achtergrond meedraaien en vanzelf opgestart worden, behalve door in het register de keys te bewerken ook met msconfig de nek om kunnen worden gedraaid. Wat heel handig is is het (gratis) control paneltje startup.cpl te vinden op: dit adres.

  14. Nog even een waarschuwing voor de Mcafee gebruikers. Toen ik van de week van de Bugbear hoorde heb ik de nieuwe DAT update voor Mcafee 6.02 gedownload (4227xdat.exe). Ik heb/had Mcafee nog op twee van de vijf machines hier draaien. Wel, na installatie blijft de geupdate Mcafee in bootscan.exe steken, en het is een heel gedoe (opstarten van diskette, of in safe mode, autoexec.bat editen etc.) Om alles weer schoon te vegen. Advies dus: niet 4227xdat.exe draaien lijkt me.

  15. Toch zijn deze dingen al zo langzamerhand zooo oud dat ik me kan voorstellen dat de beschikbaarheid ervan niet zo groot meer is als enige jaren geleden. Er zijn er een paar (denk aan de pace clearbuffer) die nog nauwelijks te krijgen zijn. Aan de andere kant was de posting wel zeeeer onspecifiek. Welke crd? Als het een crd'tje voor unlocken van zenders is, dan kun je die vrij gemakkelijk zelf maken. Door "zomaar" om een acs 1.2 crd'tje te vragen krijg je het voordeel van de twijfel niet gemakkelijk aan je zijde...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...