Ga naar inhoud


koorknaap

Lid
  • Items

    168
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door koorknaap

  1. Hoi Maff,

    je doet goed werk voor de linux community.

    Gisteravond heb ik je settings editor gedownload en deze onder ubuntu in de Humax geladen.

    Dit werkte uitstekend.

    Vanavond heb ik geprobeerd om nieuwe firmware er in te zetten

    ToH3.4_HoT10.6b_NL.

     

    Deze blijft na de id check hangen in waiting for STB Connection.

    Vroeger onder windows moest je hem dan aanzetten. Maar jou sparsa site zegt volgens mij dat dat niet meer nodig is.

    Verder heb ik er alleen een originele CD seca card inzitten.

    Moet ik mijn oude fun card eerst weer opsnorren?

    mvg

    koorknaap

     

  2. ik had vanavond hezelfde probleem. Nadat ik gisteravond veel zenders op overslaan had gezet had ik vanavond ook de knipperende puntjes.

    Ik heb een draaibaar systeem met een pas nieuwe 19'' actuator met een 120 cm schotel. en wilde van de 2700 zenders uit de pet123 lijst (van 6 mei jl) de zenders die geen beeld of gecodeerd waren op overslaan zetten mbv het menu en de ab.

    Ik doe dit door de zender te kiezen met de pijltjes op ok te drukken, op menu en vervolgens te browsen naar overslaan, pijltje naar rechts en dan ok.

    Na een upload mbv humbox gaf deze list index out of bounds. Weet iemand hoe ik dit kapot gemaakt kan hebben?

    mvg

    koorknaap

  3. Hoi Pribo,

    ik weet niet of het niet krijgen van updates lag aan het nog niet verwerken van mijn registratieformulier (ze hebben nl een achterstand) of aan mijn humax of aan de instellingen ervan.

    De heractivering lukte niet omdat het kaartnr niet bekend was. Ik heb hem toen voor de zekerheid met de matrix revolutions cam in de flips gestopt en de helpdesk van c+ gebeld, met het vermeldde resultaat.

    Als ik zie dat mijn 2e settop pakket is afgeschreven, neem ik aan dat ze mijn contract hebben verwerkt en probeer ik nog eens een heractivatie vanaf internet. Als dat zonder problemen verloopt stop ik de s2 kaart met matrev weer in humax en wacht weer even af.

    Momenteel heb ik een officiele I2 kaart in mijn Humax.

    oh ja. Ik wil niet te vaak heractivaties proberen. Ik zou ze nl registreren als ik c+ was...

    grtz

    koorknaap

  4. Het feit dat activering niet lukt, betekent dat ze je kaart nog niet kennen. Ze lopen kennelijk wat achter bij het invoeren van de registratie formulieren. Gewoon even bellen naar een van de nummers op hun site. Je krijgt ze niet allemaal te pakken, maar de dame die mij te woord stond was heel vriendelijk en heeft mijn kaart geactiveerd <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!

    nb kaart van mij is van 6 mei

  5. De eerste 2 weken heeft dat bij mij perfect gewerkt, met een fun in de interne cam. Dit weekend viel het beeld uit. Cam met kaart (voor de zekerheid) in de flips dsr2000 gestopt en c+ een puls later sturen (ze hadden het registratieform nog niet verwerkt, waardoor de puls niet vanaf hun site kon worden verwerkt). Doet het weer. Ik ga hem weer in mijn 5400 (gepatchte 5400z) zetten en kijken wat volgende maand gebeurd.

    NB. de matrix revolutions cam is maagdelijk

  6. Het is wel een beetje appels met peren vergelijken. De overeenkomst is dat het gaat om grootse plannen die veel geld kosten. Ik dacht ergens gelezen te hebben 600 000 € per/jaar. Fortuna heeft nog een beetje meer geld nodig, maar die hebben weer ergens wat losgepeuterd. Kunnen ze weer en paar weken vooruit.

    Verder wordt het ws oftopic. Ik stop dus maar met mijn vergelijk.

    grtz

    koorknaap

  7. Beschermkap losmaken is niet nodig. Als je hem losmaakt van de schotel kun je de wormstang (het (oorspronkelijk) glimmende deel gewoon ronddraaien; de stang gaat er dan in of uit.

    Ik denk echter eerder dat je ontvanger dit heeft aangestuurd. De meeste actuators hebben een begrenzing, waardoor ze niet uit de geleiders kunnen lopen.

    Ik zou hem dus eerst proberen met de v-box terug te laten lopen. Zonodig met je ontvanger uit.

    Ik heb vanavond mijn actuator vervangen. Deze had er na 15 jaar geen zin meer in.

    suc6

    Koorknaap

  8. Hey Harry37,

    klasse met deze uitleg. Ik was eerder op de avond aan een antwoord op een andere thread gestart en had niet gezien dat jij met een veel beter verhaal bezig was.

    Ik ga van jouw verhaal zeker nog gebruik maken bij het (nog) beter uitrichten van mijn spullen.

    Grtz

    Koorknaap

  9. Of dat de de-inclinatie heet weet ik niet. Als je het echt wilt begrijpen moet je die tekeningen van Gerdy maar eens opzoeken. Ik het zelf een poosje zitten zoeken, maar ik vind ze niet meer. Hij heeft 250 pagina's met geposte berichten. Mogelijk kan hij, of een andere mod in de database zoeken en wat links plaatsen.

    Je kunt ook proberen een model te maken. Doorgesneden tennisbal (aarde) op tafel. Wat rijstkorrels (satelieten) op flinke afstand er om heen. etc, etc

    De clou is: probeer je er iets bij voor te stellen! dat maakt het gemakkelijker

  10. Het verhaal klopt niet helemaal. Met mijn settopboxpakket (gratis kanalen) het ik vorige week mijn irdeto1 om laten zetten naar irdeto2. Dit kostte slechts €19,95.

    Mijn 2e abbonement (seca2 + matrix cam voor de Philips dsr2000) koste iets meer €75 voor de kaart, €60 voor de matrix en €19.95 voor de aanmelding.

  11. Hoi Faxme,

    in de vorige thread heb ik wat theorie gezet. Als je dat doorleest zou je de waardes voor elevatie en inclinatie zelf uit moeten kunnen rekenen. Je moet dan uiteraard wel wat wiskundige / geografische achtergrond hebben. Als dat niet zo is, is het best lastig om dit soort 'geneuzel' te kunnen volgen. Er zijn zeker mensen op dit board die je op een wat meer praktijkgerichte manier verder kunnen helpen.

    grtz

    Koorknaap

  12. Het is in 2001 heel uitvoerig aan de orde geweest. Dat is natuurlijk niet meer terug te vinden in zo'n actief board. Ik kan me nog wel herinneren dat Gerdy destijds hele mooie tekeningen bij dit soort onderwerpen maakte. Het idee bij alle opstellingen is dat de schotel moet draaien in een vlak wat parallel ligt aan het equatoriaal vlak, waarin de satelieten draaien op de clark belt. De schotel moet dan tov dat paralelle val een beetje voorover kijken. In z. limburg 6.8 graden. in Amsterdam wat meer en in Parijs wat minder. Je krijgt zo de beste benadering. Exact zou het alleen lukken op de noordpool, maar daar heb je het probleem dat de clark belt achter de evenaar ligt.

    Ik hoopt dat dit voor een aantal mensen wat toevoegt.

  13. Vanmiddag alles uit elkaar gehaald en de kogels en de stang ontroest en gesmeerd met zuurvrije vaseline.

    De dop aan de achterkant krijg ik niet los (veel roest), dus ik heb ook de truck met de stang smeren gedaan.

    Nadat ik de actuator van de schotel en polar mount had gehaald ging hij onder aansturing van de v-box soepel er in en eruit. Echter nadat ik hem weer op de polarmount had gezet duwde hij de schotel wel naar het westen, maar hij trok hem niet terug naar het oosten. De motor liep wel, hij de stang bleef er uit. Ik neem aan dat er een slipkoppeling inzit die voorkomt dat de motor doorbrand bij te veel belasting.

    Als je hem overigens gedemonteerd heb kun je de stang er in en uit draaien. Er zit geen speling op, dus is neem aan dat de wormstang in orde is.

    De schotel zelf (120 cm staal) draait heel soepel op de polarmount, dus ik neem aan dat de slipkoppeling versleten is.

    Ik ben bang dat ik aan een nieuwe actuator moet. Of heeft iemand nog andere tips?

    Grtz

    Koorknaap

  14. Hoi Harry,

    bedankt voor je reactie. Ik heb het hele verhaal doorgelezen en ga vanmiddag het dak op om e.e.a. uit elkaar te halen.

    Mijn actuator is nooit gesmeerd dus ik weet niet of het nog lukt, maar het is de moeite waard om het te proberen. Een nieuwe kost altijd rond de €75. Hij heeft ook jaren aleen op astra gestaan. De pace kon hem niet aansturen en de echostar gebruikte ik toen niet meer.

    Pas met de humax heb ik hem in de zomer van 2001 weer in gebruik genomen. Het stuk van de stang wat buiten het huis heeft gezeten is dan ook redelijk verroest.

    Ik laat not weten wat het geworden is.

    Mogelijk kun je je handleiding aanbieden aan de board om hem in het hoofdstuk handleidingen op te laten nemen. Ik verwacht dat er wel meer mensen zitten met schotels uit de tijd van het commerciel gaan van Veronique

    mvg

    Koorknaap

  15. Hoi satvrienden,

    nav van de kaartwissel was ik me weer eens in sateliet ontvangst gaan verdiepen. (nieuwe kaart(seca2 + matrix) besteld en geinstalleerd;funcard opgewaardeerd , josje met emu, key.bin en pet123, draaibaar in mijn Humax 5400Z geladen) en nu maar eens kijken wat er op die 2700 zenders allemaal te zien is.

    Nu dat is heel wat, maar vanavond ging het toch mis. Ik was in de buurt van kanaal 2100 (nilesat, amos oid) en wilde terug naar Astra omdat we hier iets wilden zien. Dit lukte dus niet meer.

    Mijn schotel (120cm) is gemonteerd op een polarmount die wordt omgeduwd door een motor met een soort uitschuifstang. Merk is vermoedelijk Echostar.(maar ik kan het niet goed lezen in het donker. Deze motor wordt aangestuurd door een v-box, die aan mijn Humax is gekoppeld.

    De motor draaide wel maar de stang ging meestal niet mee.

    Ik heb hem zelf weer er in geduwd, tot aan het glimmende deel wat altijd binnen heeft gezeten.

    Weet iemand of je die dingen uit elkaar kunt halen om te reviseren/repareren of kan ik beter wat anders aanschaffen.

    mvg

    Koorknaap

×
×
  • Nieuwe aanmaken...