Ga naar inhoud


janhendrik

Lid
  • Items

    383
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door janhendrik

  1. De uitgave van dit t-shirt was op de eerste meeting/beurs die door een paar diehards is georganiseerd, zij de gek. Ik geloof dat Michel toen de shirt heeft laten maken. Meen dat dit toch in Breda is geweest. Als ik het verkeerd heb, het staat vrij mij te corrigeren :)

    Met wat hulp van Zeeman Ik heb toen heel dat GSO netwerk neergezet, ...Tja was een leuke tijd, en super gezellig om veel leden van het boord te ontmoeten.

    Inmiddels zijn mijn schoteldagen geteld helaas.........

  2. Humm, volgens mij Prince, en iets later Abba. Wel zo rond de tijd van mijn eerste post van 17.15

    Wel leuk te zien dat jij je shirt nog zo mooi hebt weten te houden. Die van mij is al aardig verbleekt en de print laat nu echt los.

    een keer gezien tijdens het pannen van de camera, later een full facial shot. Je had een dame links van je....( en nu maar hopen dat hier geen gelazer van komt. ;) )

  3. Hoi tritium,

     

    Prima!, aanbod blijft staan.

    Als je het echt een paar weken van te voren plant, kan ik je ook op schiphol oost, naar de Hangars meenemen......

    I.D is dan wel verplicht...

     

    Groeten,

     

    Janhendrik.

  4. Hallo Tritium,

     

    Wanneer had je gedacht om een dagje op schiphol door te brengen?

     

    Ik ben werkzaam als techneut, en weet mijn weg dus wel een beetje.

    Bezoeken van de start en landingsbanen ligt aan de windrichting op dat moment.

    Wat je inderdaad moet doen is de rondrit, maar ook op het panorama dek is veel te zien, je staat dan boven de diverse pieren.

    Als je het wel leuk lijkt, wil ik je wel afhalen bij de NS en eens wat laten zien van het altijd boeiende Schiphol !!

     

    Laat maar weten of je het wat vindt.

     

    Groetjes,

     

    Janhendrik

    • Like 3
  5. Hoi John,

     

    Bij mij zit er ongeveer 12 meter tussen vanaf schotel naar Diseqc, en hierna weer een meter of 8 naar de ontvanger(s). Ik was zo eigenwijs om perse de switch in de meterkast te willen hebben....

     

    Gemiddeld gemeten heb ik aan de ontvanger +60 db aan signaalsterkte zonder dat er bitjes zijn omgevallen op de belangrijkste transponders.

     

    Dus, het kan geen kwaad voor die 4 meter. Overigens gebruik ik goede kwaliteit coax, dito switch en aangekepen f connectors.

     

    Succes!

     

    Janhendrik.

  6. Ron, ik ben al een lange tijd niet erg aktief geweest op dit board. Een van de redenen was dat ik, hoewel met veel respect naar jouw toe, gewoon erg veel moeite had met de in mijn oogen harde rechte lijn die je had uitgestippelt voor sat4all.

     

    Zoals je weet ben ik nog van de oude stempel en van de sat4all gebruikersdag. Tegen dat licht en in die tijd kon er veel op het board en was er ruimte om zonder al te veel op je woorden te letten, je zegje te doen. Hierna het gezeur van CanalDigitaal en de Irdeto jongens (waar ik nog iedere dag langs rijdt met de auto/motor) de druk van de commersie, het citeren van tekst van andere sites enz.enz. Vervolgens lukte het mij/ons maar niet om opnieuw een leuke gebruikersdag van de grond te krijgen, wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds zeer jammer vindt.

    Sat4all was voor mij gewoon niet meer de sat4all waar ik mij zo thuis voelde.

     

    Ik hoop dat beslissing om de site weer terug te leggen in de moederschoot de juiste is. De tijd zal het leren. Het siert je in iedergeval dat je niet voor de volle zak geld bent gegaan!

     

    Als laatste wil ik je toch nog bedanken voor je toomloze inzet. Als ik zo terug kijk is er enorm met de virtuele modder in jouw richting gegooid. Ik had in iedergeval de stekker er op die mannier al snel uitgetrokken.

     

    Wat nog overblijft, en wat mij al die jaren heb afgevraagd; heb ik je nu wel of heb ik je nu niet gezien op de 1e sat4all gebrukersdag? cool

    Toch nog met veel respect,

     

     

    Janhendrik.

     

  7. Hummm, van de week nog zo'n ding opgehangen. Uitrichten op de Astra 1, dan komt de rest er gewoon bij. Zet de Astra 1 beugel wel op 0 graden (bovenvlak vierkant moerje)zie gradenverdeling op het beugeltje, en gebruik dit als reverentie voor de rest. Dat de Hotbird ontbreekt maakt in dit geval niet uit.

     

    Verder lijkt het wel goed gemonteerd.

  8. Die groene coax lijkt voor mij op coax 12. Dit is eigenlijk bedoeld voor CAI installaties. De demping en HF isolatie van de coax 12 liggen ongunstiger bij de hoge (satelliet) frequenties. Bij coax 12 gaan ze niet verder dan 850 Mhz. Voor een paar meter zal het niet al te veel uitmaken, maar als je meters gaat leggen dan advieseer ik je toch koka 799 of belden 125 te gebruiken. Hoewel mijn kennis van internet per satelliet te kort schiet, lijken mij de gebruikte frequenties met tv en radio ongeveer gelijk.

     

    Mochten er leden zijn die hier meer van weten, vult u gerust hier aan...

     

    JH

     

  9. Ik ben al enige tijd een gelukkige gebruiker van een Zibro SC1235, voor toen € 708,00

    Deze valt zelf te installeren en krijgt mijn huis met plat dak vrij snel koel. In de zomer is het regelmatig over de 25 graden in huis. Met de wisseldiensten die ik loop, vroeg- laat-en nachtdiensten, wil ik toch wel uitgerust aan het werk. Ik kan je nu vertellen dat ik er best een 1.1kw/h voor over heb om s'nachts en ook overdag goed te slapen met die warmte.

     

    Janhendrik

  10. 36 volt is geen probleem. Je hebt dan de beschikking over een jaeger sg 107. Ik heb er nog twee liggen. Een voor de onderdelen, en één voor eeuh...tja waarvoor eigenlijk?...... confused

     

    Verder moet ik nog een Grego 90 cm hebben liggen, ook 36 volt, maar die is voor een expieriment geheel gedemonteerd.

     

    Is een 90 cm "no name" oke?

     

    Hé Snuff, niet te hard van stapel lopen hoor. Eerst nog een datum, maar je enthousiastme werkt aanstekelijk!

     

    Janhendrik.

  11. Technische is een draaibare schotel geen probleem. Ik heb zelf genoeg reserve materiaal liggen, incl tegelrek. Je kan zelfs kiezen! via diseqc of 36 volt smile

     

    Powerpoint zal vast tot de mogelijkheden behoren, maar nogmaals, voorlopig reageer ik op eigen titel en doe nog geen konkreete toezeggingen, voordat we met z'n allen rond de tafel hebben gezeten. We zullen als de organisatie rond is zeker met een datum komen. Dat is wat mij betreft zo snelmogelijk.

     

    Janhendrik.

     

     

     

  12. Zoals je wellicht gelezen hebt zijn onze top feedhunters aanwezig op de hobbydag. Het is natuurlijk nog onder voorbehoud omdat er nog geen datum gepland staat. Ik ben er van overtuigd dat de feedhunters aan alle feedhunter dummies uitleg willen geven.

     

    Misschien is het zelfs mogelijk om een eenvoudig draaibaar systeem neer te zetten voor de feedhunters, maar hiermee loop ik nu al te veel op de zaken vooruit...

     

    Janhendrik.

  13. Garantie loop over het algemeen via je satelliet dealer.

     

    Je kan een mailtje naar Rebox sturen waarin je vraagt om de laatste software update voor je Rebox. Over het algemeen reageren ze vrij snel op je mail. Je krijgt dan de laatste software versie via de mail toegestuurd. Voorlopig lijkt het er op dat ze de software niet via hun download site zullen aanbieden.

     

    Laatste versie is nog steeds 1.17.40

     

    Succes.

     

    Janhendrik.

     

    Janhendrik.

  14. Kijk, als het nu toch een hobbydag wordt kunnen we nu een hoekje inplannen waar we "voor ééns en voor altijd" gaan aantonen wat de zin en onzin is van een "inline versterker"

    Nu nog iemand vinden die dit met een goede meter kan aantonen!

     

    Janhendrik

  15. Hoe meer input, des te meer de organisatie weet wat het moet doen om er voor de leden van sat4all een geslaagde dag van te maken.

     

    Zeker is dat de nadruk zal liggen op de hobby en "meet and greets". We hebben niet de intensie om er een commerciële dag van te maken. Kort gezegt, geen kraampjes van winkeliers.

     

    Janhendrik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...