Ga naar inhoud


gamgra

Lid
  • Items

    1236
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gamgra

  1. Ik heb twee Venton 200 HD decoders, die staan redelijk dicht bij elkaar in dezelfde ruimte, beide decoders reageren nu op het signaal van één afstandsbedieningen.

     

    Bestaat er een mogelijkheid om elk van de twee decoders te programmeren met een eigen unieke afstandsbediening.

    Ik gebruik één decoder om programma's op te nemen, omdat beiden naar dezelfde afstandsbediening "luisteren" gaat er wel eens iets fout.

     

     

  2. Vandaag geprobeerd om de Venton weer tot de orde te roepen, helaas geen succes.

    Met de door @masterw geleverde procedure was het kinderlijk eenvoudig om software naar de Venton te schrijven.

     

    Eerst heb ik geprobeerd om rechtstreeks de laatste software naar de Venton te sturen, dit lukte vrij eenvoudig, echter nadat de file verstuurd was volgde een herstart, op het display van de Venton verscheen de volgende tekst E-02, na een reset verscheen BOOT, maar nadat de decoder aan de TV gekoppeld werd bleek deze geen contact te kunnen maken met de tv.

     

    Daarna de Bootloader 3.08 geinstalleerd, nadat deze klaar was verscheen op het display de tekst; Fuse... Wait.. daarna BOOT., echter ook deze keer geen verbinding met de tv.

    Bij het plaatsen van de Bootloader kwam de volgende tekst op Hyperterminal scherm: B0002000002c97

     

    Na de bootlaoder nogmaals de laatste software naar de decoder geschreven, met geen resultaat.

    Misschien dat iemand nog ideeën heeft, dan hoor ik het graag.

     

    Hoewel de hele procedure niet veel opleverde was het toch weer eens leuk om te doen, bracht mij terug naar de goeie ouwe tijd, toen niks mocht maar alles kon.

    gamgra

  3. @masterw: jammer dat jouw box niet door jezelf tot leven te brengen was, kan jij nog herinneren hoe jij de verbindding tussen Pc en Venton tot stand gebracht hebt, en hoe jij in het syteem van de Venton bent geraakt, dit soort nuttige informatie daar ben ik naar opzoek, dat kan mij waarschijnlijk op weg helpen.

  4. @Muppet, bedankt voor het meedenken, ik ben nog in bezit van een nulmodem, heb ik vroeger meermaals gebruikt voor het wegschrijven van firmware naar oudere sat deoders.

    Waarschijnlijk moet ik gebruik maken van de MS software "Hyperterminal" maar tevens heb ik nog een protocol nodig om de communicatie tussen Pc en de Venton 200S tot stand te brengen, we zien wel.

    Ga eerst beginnen met een oude pc met seriële poort van de zolder halen.

  5. Een kennis van mij is vanmiddag langs geweest met zijn Venton HD 200 S, hij vertelde mij dat na wat gerommel met (andere)?? firmware, de Venton niet meer opstart.

    Ik heb de decoder aangesloten op mijn TV, en inderdaad in het display staat slechts REBOOT.. niets anders, ook wordt er geen verbinding gemaakt met de aangesloten TV. Ik vermoed dat de boel dus softwarematig volledig verziekt is.

     

    Ik weet uit het verleden dat het mogelijk is/was om de Venton 200 via een Pc seriële poort weer tot leven te roepen en van de basis opstart firmware te voorzien, is er nog iemand die kan herinneren hoe een en ander in z'n werk ging.

    Anders wordt het misschien een wat langdurige of zelfs onbegonne uitdaging.

  6. Wat mijn CanalDigitaal/Vlaanderen CI module betreft:

    Uiteindelijk is het gelukt om het ding te laten doen waarvoor het ontworpen is.

    Wist ik veel dat men een CI module, nadat je hem voorzichtig in het slot geschoven hebt, enkel milimeters verder moet duwen om de boel echt te verbinden, vanmorgen heb ik het aldus geprobeerd, de Vlaanderen kaart draait nu via de CI Module, nu nog even wachten of ik de updates krijg..

  7. @sat4all Freak: de TVVlaanderen kaart looopt prima, maar krijgt geen updates in de gewone kaartlezer, vandaar dat ik een CI module aangeschaft heb.

    Maar die wordt niet herkend door de decoder, ik krijg steeds de melding common interface "Niet Geïnstalleerd" terwijl deze wel degelijk in het module slot ingestoken is.

    Ik ga nu over tot het opnieuw installeren van de decoder, dus eerst fabrieks instellingen en daarna opnieuw door het installatie menu en kanalen lijst..

  8. Om een update krijgen op mijn TVV kaart heb ik een gebruikte TVVlaanderen CI module aangeschaft, naar het schijnt met weinig succes.

    Misschien kan iemand mij helpen om dit ding te doen werken.

     

    Tot nu toe heb ik het volgende geprobeerd;

    De TTV module in het bovenste CI slot gestopt, eerst de TVVlaanderen kaart in de module geplaatst, geen beeld, wanneer ik in het menu ga en daarna naar common interface, krijg ik "niet geïnstalleerd" schijnbaar wordt de module dus niet gezien.

    Dit heb ik meermaals geprobeerd, ook met alle kaarten uit de normale kaartlezer verwijderd, met de kaartchip naar boven en onderen, ook de Nederlandse Canaldigitaal kaart geprobeerd, werkt ook niet.

    Mijn vraag, moet de CI module via het menu eerst geprogrammeerd worden om te werken in de Venton HD200.

  9. Sedert de laatste, (vorige) software-update, geen problemen meer met het schakelen tussen TVV kaart en Candigitaal kaart, dat werkt perfect.

    Maar ik krijg geen update op de TVV kaart, die moet ik elke paar maanden even in een Philips decoder stoppen.

    De update van Canaldigitaal werkt perfect in de venton.

    Zijn hier nog anderen die dat update probleem hebben met de TVV kaart.

    De kaarten worden gebruikt in de standaard kaartlezer, dus geen Cam.

  10. Ik had hetzelfde probleem wekenlang met mijn TV Vlaanderen kaart in een Venton HD 200, vandaag de kaart één uur lang in een goedgekeurde decoder geplaatst, staat nu op 10-03-2012, dus misschien toch iets te maken met het anti-sharing gedoe.

     

    Even ter aanvulling; mijn Nederlandse Canal Digitaal kaart wordt wel opgewaardeerd in de Venton HD 200, en staat nu op 8-03-2012

  11. Ik heb een vraag over een recente HD200 software-update, die software zou het probleem van de koude opstartproblemen hebben moeten oplossen.

    Jammer, maar het wordt alleen maar erger, ik heb dat probleem slechts bij één van mijn Ventons, de andere schijnt hiervan geen last te hebben, zelf vermoed ik dat het probleem in de hardware zit met name in de tuner.

    Wanneer ik 's morgens die ene inschakel duurt het twee a drie minuten voordat hij tot leven komt, hebben anderen dit probleem ook.?

  12. @grunnsat:

    Even terug naar je eerder vraag, "waarom in Duitsland wel en in Nederland geen brandstof met een octaangetal van 100".

     

    Wel, die Duitse brandstof (E10) bevat 10% Ethanol.

    Door toevoeging van Ethanol stijgt het Octaangetal, maar ook het brandstof verbruik.

     

    De Duitse E10 is alleen ingevoerd om aan deze brandstof een groener Biobrandstof image te verschaffen.

     

    Nogmaals mijn advies; indien men in een gewone standaard Europese wagen met benzinemotor rijdt, gewoon Euro95 tanken.

     

     

     

  13. Alle huidige automotoren, zijn sedert begin 1990, ontworpen om probleemloos te rijden op benzine met een octaangetal van 95.

    Octaanbehoefte wordt bepaald door de compressieverhouding van de motor, de autofabrikant heeft deze bepaald.

     

    Indien men in bezit is van een super opgefokte auto waarvan de motor een compressieverhouding van boven 1 op 10.5 heeft, moet/kan men een brandstof gebruiken met een hoger octaangetal.

     

    Mijn advies; gewoon het goedkoopste merk brandstof kopen met een octaangetal van 95. meer betalen voor super benzine 98 octaangetal is in bijna alle gevallen weggegooid geld.

    In het bij de auto geleverde handboek wordt de octaanbehoefte vermeld.

     

  14. Inderdaad, zoals hierboven reeds vermeld.

    Ik heb het volgende gedaan bij één van mijn kaarten.

    Heb een brief geschreven naar CanalDigitaal, met vermelding van het betreffende kaartnummer, met het verzoek om het huidige abonnement om te zetten naar het GRATIS free to air abonnement.

    Binnen enkele dagen bericht terug, met dank voor mijn brief en dat mijn verzoek tot wijziging aanvaard werd.

    kaart blijft gewoon aktief en geldig.

  15. Misschien, heel misschien kan ik je helpen, ik heb een conax firmware voor de XsatDTVA, je weet wel dat kleine decodertje. ik heb nog zo'n decodertje liggen, heb er zelf intertijd nog een flash kabeltje voor gemaakt.

    Nu, die firmware heb ik nooit gebruikt, maar is wel origineel voor de XsatDTVA dit zijn de gegevens van de firmware: LDASXTCOA 1-9-31.

    Opgelet: dit is een satelliet decoder en software, dus GEEN terrestrial.

  16. @spran062;

    Harstikke bedankt, weer wat geleerd.

     

    Heb userchannel.cha op de USB gezet en getracht om het hier te uploaden via "bestandsbeheer", maar aangezien de .cha extentie niet erkend wordt kan ik hem niet plaatsen.

     

    Dus, die mensen die graag de kanalen lijst wensen, kunnen best via pm een mailadres bij mij achterlaten.

     

    Wat de kanalenlijst betreft: hij is voor Venton HD-200S firmware 3.21 met draaibare schotel USALS compatible.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...