Ga naar inhoud


holles

Lid
  • Items

    1064
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door holles

  1. Vergeet mijn sheet, satlex berekend de waarden exact.

     

    Indien je aan beide kanten teveel naar buiten moet voor je lnb dan staat je schotel te hoog of te laag. Als beide uiteinden dezelfde afwijking hebben is je middelpunt goed en moet je je schotel iets hoger or lager zetten zodat je in de juiste baan komt. Nooit op middelpunt de sterkste transponder meten, je krijgt namelijk altijd iets verlies omdat je op de uiteinden vol signaal wilt hebben.

  2. Op de Vu (en andere) toestellen kun je het satelliet kanaal streamen naar mobiel. Via mobiel kun je volgens mij dan via ChromeCast of Apple TV de stream op een 2e TV tonen. Aangezien ik op een thuisnetwerk zit zou het technisch toch ook mogelijk moeten zijn om het satelliet kanaal rechtstreeks te streamen naar een 2e TV via een wifi dongle? Weet iemand of dit kan of dat er andere mogelijkheden zijn om draadloos zonder receiver/ontvanger apparatuur te werken?

  3. Net overgestapt van OpenPli naar Vti 11. Even zoeken maar werkt nu goed. Een probleem is de picons. Heb deze op usb staan maar kan deze niet benaderen vanuit windows verkenner. Er staan 2 mappen in VUSOLO2 nl Configuration en Harddisk. Hoe kan ik de usb benaderen? De mapdrive zou /media/usb/picon moeten zijn. Alleen media staat niet in één van beide mappen. Dit was wel het geval toen OpenPli erop stond.

     

    PS: Stevie-V welke skin gebruik jij? Heb er tig opgegooid maar nog geen enkele voldoet aan mijn wensen.

  4. Voor zover ik kan zien kan je bij flysat en lyngsat niet zoeken naar een overzicht van vrije en gecodeerde zenders in een bepaalde taal of uit een bepaald land, wat bij kingofsat wel kan. Of weet iemand hoe dit wel kan bij deze sites of een andere site met wel actuele info?

  5. Ik heb versie 8.2.3 met de laatste updates.

     

    Tijd staat op de juiste tijdzone. Heb de tijd ingesteld op de server via vti systeemmenu, alleen houdt vti deze niet vast want de volgende keer moet ik weer van voren af aan alles instellen. Geeft melding dat de tijdserver geactiveerd is. Dan via menu uitschakelen en weer inschakelen en op NED1 gezet. Tijd wordt NIET geupdate. Tijd krijg ik alleen opnieuw gezet als ik de stroom eraf gooi.

  6. Ik gebruik dreamboxedit en daar kan ik een url omvormen naar een IPTV stream. De vraag is of een url met een ingebouwde afspeellijst (die eigenlijk variabel is) en welke een afspeellijst opent in VLC, of dit ook ik de vu+ kan. Volgens mij niet via bouquetten maar misschien een plugin die dit aan kan?

  7. Ik gebruik tegenwoordig Vti, zal mijn handtekening wijzigen.

     

    De internettijd overnemen lost het niet op. Na restart staat de optie trouwens weer uit (moet alles opnieuw selecteren).

     

    De tijdzone staat op GMT +1, dus dat is het probleem niet.

  8. Bij het zappen naar buitenlandse zenders wordt soms de tijd van deze satelliet overgenomen in de box. Als ik dan naar andere (nederlandse) zenders ga heb ik een verkeerde tijd. Omdat ik externe EPG lijsten gebruik is ook de EPG info foutief en ook gaan de timers fout. Ik kan de tijd terugzetten door de box geheel te herstarten. Is er een andere mogelijkheid om de tijd opnieuw in te stellen?  

  9. Ik heb via internet een pakket IPTV zenders gevonden welke werken in VLC op de PC. Sommige zenders kan ik openen in een bouquetlijst op de VU+ maar de meeste niet. Heb verschillende dingen geprobeerd maar krijg de bewuste streams niet open. Bij analyse zie ik dat de streams die niet willen openen meerdere underscores (_) in de url hebben. Is dit een probleem en zo ja hoe dit op te lossen? Is er ook een log op de VU+ die eventueel meer info kan geven?

     

    PS: Ik pas iedere keer de zenderlijsten aan via DreamboxEdit en zend deze terug naar de VU. Is er een snellere methode om een stream te testen op de VU?

  10. Is het mogelijk om op het overzicht scherm een button te zetten om rechtstreeks naar het "eerste ongelezen bericht" te gaan? Nu kan dat pas op het vervolgscherm waardoor je via de "back" toets 2 keer teveel moet navigeren. Een soortgelijke button is terug te vinden in het VTI forum (groene button voor het onderwerp).

  11. Ik ga van het weekend de VTI er eens opzetten. Het feit dat de streams het niet doen in de laatste BH en het rare antwoord hierop vindt ik onzin. Moet met het image te maken hebben of een codec die er niet inzit. Ik zal de resultaten hier posten.

     

    Ik heb je een stream via PM gestuurd. Deze werkt in BH 2.1.4 en niet in BH 2.1.5. Kun je kijken of deze in VTI werkt?

  12. Uiteraard zullen alle vrij te kijken streams natuurlijk prima te zien zijn.

    Het gaat mij om de vrij te kijken (IPTV) streams. Deze staan in de lijst van Satje en HenkSat. Die kun je wel bekijken in VLC op je PC en in BH 2.1.4. In de versie met xbmc (2.1.5) werken ze niet omdat BH zegt dat dit aan de drivers van Vu+ ligt. Andere images met xbmc zouden hetzelfde probleem hebben.

  13. Ik gebruik nu een oud BlackHole image omdat het nieuwe BlackHole image met xbmc niet overweg kan met IPTV kanalen. Volgens BlackHole ligt dit aan VU+ zelf. Is er iemand bij wie IPTV wel werkt in een xbmc image (maakt niet uit welke) zonder allerlei modificaties? Ik heb geen tijd om alle images uit te proberen terwijl IPTV belangrijk voor mij is.

  14. Via blauwe toets kom je in CAM menu. Standaard staat Common Interface vermeld. Met pijltje naar links de CCcam selecteren. Indien deze er niet staat heb je CCcam verkeerd geinstalleerd. Het beste kun je dit via TSMedia installeren. De config file hoef je niet aan te passen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...