Ga naar inhoud


Scheermes

Lid
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Scheermes

  1. Ik heb van de week zonder me al te veel te verdiepen de ET4000 besteld en gisteren binnen gekregen. Ik heb er direct OpenPLI 4 opgezet en hij draait als een zonnetje. Stabiel en zappen gaat sneller dan verwacht. Helemaal voor dat geld... 129 euro...

     

    Als je een harddisk wilt aansluiten kan je dit alleen via USB doen. Ik zelf gebruik een NAS in de meterkast. Werkt prima voor mij. Ook met meerdere opnames vanaf verschillende ontvangers.

     

    Ik heb thuis interne CS en had eerst de smartcard in mijn dreambox 500hd zitten. Aangezien die er dan half uitsteekt heb ik er voor gekozen om de ET4000 als oscam server in te zetten. Bij de ET4000 zitten de smartscards namelijk mooi achter een klepje :) Nog een voordeel van de ET4000.

     

    Dat 1080p verhaal snap ik ook niet helemaal. Naar mijn idee zijn de uitzendingen 1080i... Ik verwacht eigenlijk dat er een upscaler naar 1080p in zit.

  2. Ik ben van plan om op korte termijn mijn schotel hardware te vervangen. Ik twijfel nog tussen een DUO LNB quad (wil vier receivers aansturen) of een multifeed met 3 quad lnb's aangezien ik misschien ook BBC wil hebben. In het laatste geval heb ik een aantal DiSEqC switches nodig.

     

    Op diverse sites zie ik 4/1 DiSEqC switches tussen 13 euro en 40 euro. Is dit prijsverschil gerelateerd aan de kwaliteit van het signaal?

     

    Dus: goedkope DiSEqC switches leveren een mindere kwaliteit dan duurdere DiSEqC switches? Of betaal je puur voor het merkje?

  3. "Card sharing, also known as control word sharing, is a method of allowing multiple clients or digital television receivers to access a subscription television network with only one valid subscription card. This is achieved by electronically sharing a part of the legitimate conditional access smart card's output data, enabling all recipients to gain simultaneous access to scrambled DVB streams, held on the encrypted television network."

     

    Bron: Wikipedia

  4. Ik krijg dit ook soms te zien op mijn 32PF9966. Wat ik dan doe is op de afstandbediening op OK drukken zodat ik alle inputs zie (dus DVI, SCART etc) en dan selecteer ik DVI (heb geen HDMI op mijn tv). Als jij wel HDMI in dat lijstje heb staan moet je HDMI kiezen.

     

    Ben benieuwd of dat werkt.

  5. Hier is ie prima te bekijken met chrome (5.0 beta) laugh

     

    Vind hem er ook nog wel aardig uitzien. Maar waarom zijn alle menu's ineens weg als je naar Bestel Snel -> Smartpacks gaat?

     

    Origineel bericht van: robbedoeske
    Ik bekijk de site nu met google chrome,maar ziet er voor geen meter uit.
  6. Heb ik ook aan zitten denken maar kant en klare nassen zitten onder de 15W. Daarnaast zijn ze iets goedkoper volgens mij.

     

    Origineel bericht van: bigtwin
    Ik volg dit draadje al even, maar de beste optie is volgens mij nog niet genoemd:

     

    Zelfbouw, 1,6 Ghz dual core, 2 Gb memory minimaal 4 disks rechtstreeks op het bord aangesloten etc. etc. Voor de helft of een derde van de prijs van 4 disk qnaps of vergelijkbaar en dat alles draaiend onder de 40 Watt.

     

    Ben je daarnaast niet gebonden aan de apps die de leverancier biedt, maar doe je met het ding wat je wilt...

  7. Origineel bericht van: Neptunus
    Origineel bericht van: Scheermes
    Zijn er al mensen die de Synology DS110j NAS gebruiken?

    Ik zit er over te denken om hem te kopen en te gebruiken icm mijn 500HD. Ben benieuwd naar de ervaringen.



    Ik heb het grotere broertje, de DS201 sinds twee weken en het bevalt uitstekend, makkelijk via een web user interface in te stellen. Wel moest ik de NFS verbindingen omzetten naar CIFS maar dat is een OpenPli issue, en ook weer makkelijk uit te voeren.


    Bedoel je niet de DS210? Ik zie dat die ook een cpu heeft van 800mhz en 128mb ram. De wat duurdere nassen van qnap en synology zitten op 1,2Ghz. Zou dit voor de opnames nog wat uitmaken of is 800Mhz genoeg?
  8. Origineel bericht van: riji
    Origineel bericht van: Scheermes
    Zijn er al mensen die de Synology DS110j NAS gebruiken?
    Ik zit er over te denken om hem te kopen en te gebruiken icm mijn 500HD. Ben benieuwd naar de ervaringen.

    Als het enigszins kan, neem een model geschikt voor 2 harde schijven.


    Aan zitten denken maar ik hecht relatief weinig waarde aan opgenomen spul. Dus een eventuele HD failure overleef ik wel. Data die ik echt waardevol vind staat ook bij Google.
  9. Ik heb een tijd geen schotel gehad maar heb nog wel mijn 'oude' groen/grijze seca2 kaart liggen (zonder abo->Vrij te ontvangen zenders). Deze is ook geregistreerd op mijn naam bij 'Mijn Canaldigitaal'. Ik zit er over te denken om weer een schotel te nemen. Als ik nu een nieuw abo op deze kaart afsluit via 'Mijn Canaldigitaal' ga ik dan alsnog een seca3 kaart krijgen?

  10. Eerst mijn voet waterpas gezet ;-) Die stond echt mega scheef.

     

    Daarna met de single lnb astra1 gezocht. Toen de nieuwe lnb gemonteerd en opnieuw gezocht naar astra. Dit komt alleen wel iets nauwkeuriger dan met die single lnb. Daarna die lnb iets gedraaid.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...