Ga naar inhoud


poiter

Lid
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door poiter

  1. Ik ben even in de war, wat betreft gecodeerde opnames van vorige maand.

    Ik merk nu dat ik soms opnames van vorige maand al niet meer kan afspelen, direct na de maandwissel.

    Zo had ik een opname van 23-3 die ik 1-4 al niet meer kon afspelen.

    Kan dit kloppen of is er iets anders aan de hand?

    (Topfield 4000PVR met Aston 1.05)

  2. Citaat:
    @Poiter,

    Handige site, die je gemaakt hebt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
    Voor lieden die moeten beginnen met een netwerk, is dit ideaal.
    Top. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


    Tnx, is al paar jaar oud, dus niet helemaal up-to-date.
    Maar het is mijn kleine bijdrage aan de beginnende netwerker ;-)

    Citaat:
    Citaat:
    Die van Rudy klinken beter trouwens


    Kan ik mij wel iets bij voorstellen, want je hebt bijna geen demping;
    -Harde wand (reflectie`s)
    -Harde vloer (reflectie`s)
    -Beeldbuis van de tv in het midden (reflectie`s)
    -Glazen tafel (reflectie`s)
    De kamer heeft een zeer grote invloed op het geluid (70% van je klank).
    Daarbij komt nog de opstelling van jouw speakers en eventueel betere bekabeling, dus reken maar uit !
    Het kan dus wel degelijk beter klinken, als dat het nu doet. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />
    Pak e.e.a. maar eens aan en je zult nog raar kijken hoe goed zo`n JBL met Harman/Kardon nog kan klinken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


    Zelfs als ik het zou aanpassen blijven die van rudy beter klinken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> (heb ze gehoord)
    Maar ik ben best tevreden met het geluid wat er nu uitkomt hoor.
    Het kan veel beter, kweet er alles van, maar de portemonnee en de vrouw werken niet echt mee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
  3. Ik had ook problemen met deze combinatie, o.a. ook 'no access' foutmeldingen, 'no card', etc.. , zelfs zo erg dat hij het op een gegeven moment helemaal niet meer deed.

    Ik had penta 1.05 erin, en heb hem net vanavond opnieuw geprogrammeerd met penta 1.09, en nu doet ie het (voorlopig) weer als vanouds.

    Dus misschien dat herprogrammeren het bij jou ook kan oplossen....

     

     

  4. Ik heb een MM rev 1.01 met pentacrypt 1.05 die het tijden goed heeft gedaan, maar die nu helemaal niets meer doet.

    De laatste tijd kreeg ik al steeds meer fouten, gewoon midden in een uitzending ermee stoppen, bij het schakelen van kanaal 'no access' messages, dus hij werd steeds slechter. Ik dacht eerst dat het aan de fun-kaartjes lag, maar hij pakt nu ook de officiele C+ kaart niet meer (die het in aston module wel goed doet).

    Ik heb al ergens gelezen dat het zou kunnen komen door de warmte-ontwikkeling.

    Als dat zo is, is daar dan nog iets aan te doen, of is het einde verhaal.

    Zijn er bedrijven die dit soort modules nog kunnen repareren?

    Kortom elke tip is welkom....

     

     

     

  5. De V7700 kan niet tegelijk beeld leveren aan Monitor én TV. Het is dus of/of.

    Als je niet de juiste software hebt om te kunnen switchen, dan kun je ook voor het aanzetten van je pc, de monitor ontkoppelen en de Tv aansluiten. Hij detecteerd dan zelf dat de Tv is aangesloten en zal daar beeld opgeven. Maar met bv tvtool is het stuk handiger idd.

     

  6. Met de tijdverschuiving neemt de TF alles op waar je naar kijkt, tenminste zolang je niet wisselt van zender, dan begint ie weer opnieuw. Je kunt dan dus altijd terug spoelen, en ook bv gewoon op pauze drukken en daarna verder kijken waar je gebleven was. Ook kun je dus achteraf nog iets permanent gaan opnemen. Dus bv je zit al een half uurtje te kijken, en denkt dan, hé ik zou dit wel willen bewaren, dan kan dat dus nog. Kortom, één van de beste functies van de TF !!

     

  7. Bij mij werkt de nieuwe kaart niet in m'n aston-module (1.05) als deze in m'n 2de CI-slot zit. In het eerste slot werkt ie prima. In het andere slot heb ik een MM (penta 1.05) met een funcard, en dat werkt nu prima samen. Alleen bij terugspelen van opgenomen programma's krijg ik nu stotterend beeld en geluid. Iemand anders hier ook last van? Trouwens, de nieuwe kaart werkt ook prima in de MM.

  8. Ik heb het ook even getest, en bij mij werkt het als volgt:

     

    Je drukt inderdaad eerst op de play toets en dag krijg je de gele balk. Je selecteerd de positie en dan druk je inderdaad op 'de botsende driehoekjes"-knop. dan selecteer je met V-, V+ het gedeeltje wat je wilt verwijderen. dit wordt dan blauw. Druk daarna niet nog een keer op de botsende driehoekjes, maar direct op de blauwe "V" toets. dan krijg je wel de vraag wat je wilt doen. Als je in plaats daarvan wel op de botsende driehoekjes drukt, dan wordt het geslecteerde gedeelte inderdaad groen. Wat je daar precies mee kunt is me ook nog onduidelijk. Het werkt trouwens wel lastig aan het einde van een opname, als je tot het eind wilt verwijderen dan lukt dat eigenlijk niet. Je moet net voor het einde stoppen, anders begint het afspelen weer op de plek wat je als eerst geselecteerd hebt, en dan lukt het verwijderen niet.

     

    Succes.

  9. Nou hier dan het vervolg van het verhaal....

     

    Ik heb vanmiddag de schotel verplaatst naar de schuur op een stalen pijp, en dat is allemaal goed gegaan! M'n huis is inderdaad ongeveer 9 meter hoog, en de afstand vanaf het hoogste punt totaan het einde van m'n schuur is ongeveer 8,5 - 9 meter. Dus ik moest minimaal 4,5 meter de lucht in. Hij staat nu ongeveer 5,5 meter de lucht in en heb prima signaal op Astra en Hotbird (rest nog niet gecontroleerd). Het was wel een hele klus, maar ben blij dat het gelukt is.

     

    Ik heb nog wel wat onderzoek gedaan naar de regels en eventuele juridische mogelijkheden, maar uiteindelijk toch maar besloten om het zaakje te verplaatsen in plaats van een langdurig vervelend gevecht tegen de gemeente te voeren. Ik had toch te weinig juridische argumenten om me echt sterk te voelen in deze zaak. Dus helaas..... misschien dat iemand anders het wel aandurft....ooit....

     

     

  10. Ja, die tekeningen heb ik vanmiddag al bekeken ;-) M'n tuin is echter slechts 15 meter diep, dus zal ik sowieso nog de hoogte in moeten. En dan is dat alleen genoeg voor de astra/hotbird, voor de andere satellieten moet ik nog stukje hoger. Daarbij komt nog, hoe hoger aan een mast, hoe windgevoeliger het zaakje ook wordt. Het is waarschijnlijk ook allemaal wel te realiseren, maar als ik kan voorkomen dat ik het zaakje moet verplaatsen zal me dat heel lief zijn!

  11. Ze bestrijden ook niet mijn recht op ontvangst, alleen de plek waar de schotel hangt mag niet volgens de regels. Zoals ik het nu begrijp zit het zo:

     

    Een schotel kleiner dan 1 meter mag je overal zonder vergunning plaatsen, behalve voor de voorgevelrooilijn, daar is wel een vergunning voor nodig, maar die wordt dus nooit toegekend.

     

    De zaak van de rijdende rechter gaat volgens mij wel om het recht op ontvangst, en is dus hier niet direct op toepasbaar.

     

    Probleem bij mij is dat er bijna geen andere locatie voor in aanmerking komt. Of ik moet een hele installatie achter in de tuin, of tegen schuur bouwen zodat ik over m'n huis van een metertje of 8, 9 heen kom (hier is dus waarschijnlijk een bouwvergunning voor nodig). Nog een andere mogelijkheid is om wel aan de voorkant van het huis, op het schuine dak iets te fabriceren zodat de schotel niet uitsteekt over de voorgevelrooilijn. Maar dat is ook een aardig karwei.

     

    Ik vrees toch dat de gemeente met de huidige regels de eis wel hard kan maken, en dat er dus voor mij weinig anders op zit dan iets anders te verzinnen. Maar als iemand nog sterke argumenten tegen het 'voorgelrooilijn'-verhaal heeft dan hou ik me aanbevolen!!!

     

     

  12. Bedankt voor alle goede adviezen en steunbetuigingen! Toch heerst er nog wel enige verwarring over of het nou wel of niet mag. Op de site van de gemeente staat het volgende :

     

    'Een schotel met een diameter kleiner dan 1 meter mag zonder vergunning geplaatst worden achter de voorgevelrooilijn.'

     

    Die van mij staat dus niet achter de voorgevelrooilijn. Ook in een ander dokument "Staatsblad van het koninkrijk der nederlanden" staat een besluit van 13 juli 2002 over "bouwen waarvoor geen of lichte vergunning vereist is" :

     

    het bouwen van een andere antenne-installatie dan bedoeld in

    onderdeel e van dit lid en in onderdeel c van het derde lid van dit artikel,

    mits voldaan wordt aan de volgende kenmerken:

    1°. de antenne-installatie achter het voorerf is geplaatst,

    2°. indien het een schotelantenne betreft:

    a) de doorsnede van de antenne minder is dan 2 m, en

    B) de hoogte van de antenne, met antennedrager, gemeten vanaf de

    voet, minder is dan 3 m, of

    3°. indien het een andere antenne betreft dan bedoeld onder 2°: de

    hoogte van de antenne, met antennedrager, gemeten vanaf de voet, of

    indien deze is bevestigd aan de gevel, gemeten vanaf het punt waarop de

    antenne, met antennedrager, het dakvlak kruist, minder is dan 5 m;

     

    Ook hier wordt genoemd als eerste dat de de antenne achter het voorerf geplaatst moet worden. Nu is de vraag of voorerf en voorgevelrooilijn hetzelfde betekent in dit geval.

     

    De brief kreeg ik trouwens toegestuurd door de afdelingsmanager Vergunningen en Handhaving.

     

    De volgende vragen blijven dus bij mij achter:

     

    1) Is er juridische lectuur waaruit blijkt dat een schotel wel geplaatst mag worden aan de voorgevel? Dan kan ik daarmee naar de gemeente...

    2) Is deze afdeling wel bevoegd om hierover te oordelen?

    3) Ze beroepen zich op artikel 40 van de woningwet om een dwangbeschikking te laten uitgaan om de schotel te verwijderen. Kan dit zomaar??

     

    wie weet het.....

     

  13. Vandaag kreeg ik tot mijn grote schrik een brief van de gemeente, dat ik m'n schotelantenne moet weghalen!! Volgens de brief voldoet deze niet aan de "redelijke eisen van welstand".

     

    Het gaat om een draaibare 80 cm schotel, die aan de voorkant van m'n koophuis is bevestigd, aan een beugel. De schotel steekt dus wel uit, en komt dus voor de "voorgevelrooilijn" uit. Een andere plaats is eigenlijk niet mogelijk ivm met ontvangst.

     

    Nu heb ik al wat andere berichten hier op het forum bekeken over dit onderwerp, maar ik ben er nog niet uit. Meestal gaat het over schotels groter dan 1 meter waar wel een vergunning voor nodig is. Dus als iemand weet hoe dit precies zit en wat ik nu het beste kan doen, zou ik heel blij zijn!

     

    Ik heb van de gemeente 6 weken gekregen om de schotel te verwijderen, anders komt er een dwangsombeschikking om de schotel te verwijderen. De hele toon van de brief is nogal 'dreigend' waardoor ik geneigd ben om me hier niet zomaar bij neer te leggen!!

     

     

  14. Ik heb gisteren alle instellingen gereset, terug naar fabrieksinstellingen, en daarna de astra en hotbird opnieuw vastgelegd en zenders gezocht, en nu werkt het voor deze 2 satellieten in elk geval wel weer. De overige satellieten moet ik nog doen, maar het had dus inderdaad te maken met de settingslijst die ik gebruikte......

×
×
  • Nieuwe aanmaken...