Ga naar inhoud


lookie

Lid
  • Items

    340
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lookie

  1. Heb onlangs een Samsung UE65HU7500 aangeschaft. Na een week begon ik de bedoeling van de menu's een beetje te snappen. Je moet toch technisch flink onderlegd zijn om de logica te snappen.

     

    Ben nu van de DM8000 twintuner overgegaan naar de twintuner van de tv. Ik heb geen softcam in de tv dus maar weer een c+ cam aangeschaft.

    Beide kabels van de satelliet er op gepeuterd (jazeker, 65 inch en alle aansluitingen in een rijtje  met 5 mm tussen elke aansluiting), maar ik kan nog steeds niet opnemen en kijken tegelijk. Er is op de achterkant een 250GB schijf aangesloten waarop kan worden opgenomen en dat werkt goed. Satelliet instellingen te over, maar als je zoekt naar instellingen voor de twintuner dan kun je alleen aangeven of je 1 of 2 tuners wilt gebruiken. Er wordt niet op gecheckt en werkt volgens mij ook niet.

     

    Qua beeld is de tv subliem. Opschalen gaat geweldig. Maar als je een jaren 90 opname ziet schakel je gauw over.

     

    UHD is prachtig, maar de content is bijna nergens anders te vinden dan op Netflix en dat is al bar weinig. HD geeft in de meeste gevallen een alleszins aanvaardbaar beeld.

  2. Er is inderdaad al meer over gesproken. Heb mijn Multytenne al eens opnieuw afgesteld, maar blijf af en toe blokken hebben. Heb nu rond de 8 db en dat schijnt naar de 15 te moeten. Ga daar maar eens aan staan. Andere image wordt ook nog voorgesteld of een andere cam. Ik draai nu op Newnigma2 met cccam 2.3.0.

     

    Ik wacht met smart op een goed draaiende Horizon box van upc. Ben het geklooi van CDS een beetje zat aan het worden. Maar ja, UPC of CDS, beide bedrijven met drie letters die staan voor een hoop ellende en onwil.

  3. Dat je Planeta HD dus niet ontvangt laat kennelijk zien, dat je schotel niet optimaal uitgericht is.

    Om daar nu de provider de schuld van te geven?

     

    Of heeft Canaldigitaal ook de schotel geplaatst?

     

    READ! Ik schrijf dat deze niet in mijn lijst voorkomt. Of ik 'm ontvang is niet de kwestie. Staat gewoon niet in mijn lijst. Ik had 'm namelijk graag gehad, dan had ik morgen een goed referentiepunt gehad.

     

    En volgens mij heeft CD helemaal geen zeggenschap over de indeling van de zenders maar doet Astra dat zelf.

  4. Hier werkt alles zonder problemen, dus ik denk toch dat je het dak op moet.

    Je geeft zelf aan, dat bij onweersbuien het beeld steeds wegvalt, je hebt dus bijna geen slecht weer reserve.

    Nu je naar een signaal kijkt wat net iets meer signaal sterkte nodig heeft heb je problemen.

     

    Misschien wacht ik wel even tot Sinterklaas komt. Kan hij het dak even op. Ga het toch maar weer proberen. Is geen pretje om een Mulytenne af te stellen. Die dingen luisteren zo nauw.

  5. Ik zie net dat ik op nog meer zenders problemen heb. Als opnieuw uitrichten geen nut heeft wat heeft mijn Dm8000 dan nog voor nut ? Ik ben echt niet van plan om voor de grillen van zo'n pokkebedrijf andere apparatuur aan te schaffen. Dan maar alles te koop en gewoon UPC alles in 1 pakket. Ook geen gezeik meer met onweer. Dat hebben we ook iedere zomer twee maanden lang.

    Iemand nog ideeën ? Of misschien al kontakt gehad met deze provider ?

  6. Hoi Gerrit.

    Was net op zoek naar meer informatie over deze print. Ik heb een NICE besturingssysteem voor mijn hekwerk. Heb reeds de twee armen vervangen vorig jaar en nu is de besturing kapot gegaan.

    Ik heb precies dezelfde print zoals je op de foto laat zien. Ik heb onlangs een nieuwe besteld bij Remotec.nl. Dit is een A3F2 print met een 220V en een 24V sturing voor 2 motoren en fotocellen van Nice. De handleiding heb ik erbij gekregen en kan ik dus voor je kopieren als de vraag nog geldt. Is wel in het Engels.

    Een nieuwe print zonder de kleine piggybag (afstandsbediening unit) kost 300 EUR incl BTW.

  7. Voor het geval dat ie tegen het dak zou 'schijnen' heb ik 'm helemaal bovenin gemonteerd. Met een 'schotelvriend' uitgericht en kom nu op een veel hogere score, wel 62%...

    Nog steeds geen Hotbird, de andere drie satellieten wel.

     

    De schotelsteun staat helemaal waterpas, da's het eerste waar ik op let.

    Bomen heb ik wel, op 15 meter afstand. De schotel staat er echter links langs gericht. Mijn andere 88cm Triax staat nu helemaal onderaan en heeft 88% zonder problemen. Ik zal een dezer dagen een aantal foto's maken van de situatie en eens bijvoegen.

     

    Blijf het raar vinden. Normaal zet ik een schotel op een dak en richt deze op het zicht uit. Meestal zit ik dan aardig in de richting (zie Triax).

  8. Ik heb een DM8000 aangeschaft met een Multytenne twin. De schotel heb ik met vrij zicht geplaatst. Op de ontvanger heb ik beide tuners afgesteld op

    A 19,2 Astra1

    B 13,0 Hotbird

    C 23,5 Astra3

    D 28,2 Astra2

     

    Zoals vermeld in de handleiding van Multytenne.

     

    Afstellen op Astra 1 geeft max 60% SNR en een AGC die fluctueert tussen 10 en 80. Uiteraard wel een lock op de 60%.

    De Hotbird wordt niet ontvangen, de rest wel.

     

    Vragen:

    - Is 60% het best haalbare ?

    - Wat kan er aan de hand zijn met ontvangst Hotbird ?

    - Iemand nog enige nuttige tips ?

  9. Nee, de lijst laat alleen nog maar de 19.2, 13.0 en 23.5 zien. Boven de 23.5 laat ie niets meer zien.

     

    Vanavond geprobeerd op de 13.0 signaal te krijgen, maar afstellen van de Multytenne gaat niet echt lukken.

    Afstellen op de 19.2 geeft max 52% SNR waarbij de AGC en BER beide op 0% blijven.

    De 13.0 geeft -21% SNR, zwabberende AGC en 0% op BER.

    De 23.5 geeft overal 0% op terwijl ik wel alle HD zenders heb.

    Ik snap er niet veel meer van.

     

    Denk dat het tijd wordt voor een echte vakidioot. Deze sukkel is het verleerd...

     

    Zit er aan te denken om morgen een PLi image te flashen. Maar ik lees op het PLi forum dat er behoorlijke problemen zijn met de nieuwste image.

     

    Welke OpenPli image kan ik het beste gebruiken ?

  10. Ik heb mijn DM8000 aangesloten op de Multytenne twin. Vlak na aansluiten afgesteld op Astra 1 en vervolgens werkt deze. Probleem is nu dat ik de volgende satellieten heb:

    Poort A: 19.2 Astra

    Poort B: 13.0 Hotbird

    Poort C: 23.5 Astra

    Poort D: Niets aangesloten

     

    Ik kan met geen mogelijkheid de 28.2 op poort D erbij krijgen. Deze komt gewoon niet meer voor in de selectielijst.

     

    Iemand enig idee ?

  11. Hier twee kaarten binnen gekregen. De tweede gaat naar mijn zus in Italie. Of ik even EUR 9,95 wilde betalen voor deze tweede kaart ?!?!?

    Ik heb in totaal zo'n EUR 100 uitgegeven aan de tweede kaart vorig jaar en nu nog een keer betalen ? Ik denk het niet. Zij beginnen met het ongevraagd sturen van nieuwe kaarten. Waarom ? Die oude werkt toch goed ?

  12. Ik heb soms een zelfde soort probleem. Vorige week start ik 'm op uit deep-standby en kreeg bij elke opstart een blue-screen. Pas na twee keer flashen (????) werkte alles weer normaal. Geen idee, maar volgens mij loopt er op de een of andere manier ergens een buffer vol die niet wordt geleegd.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...