Ga naar inhoud


bas1234

Lid
  • Items

    112
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bas1234

  1. Citaat:
    Kanalenlijst niet te updaten met MES editor!!!!!

    voor de kanalenlijst te updaten,gebruik daarvoor mediacom?????
    dit haal ik eruit ,als ik de mhw bekijk ,,heb het zelf nog niet getest,
    Bas bedankt voor je uitleg,,zullen meerdere mensen wat aan hebben!!!!!!!!


    Jungle V12 firmware:
    Met MESeditor kun je wel de kanalenlijst editten als je deze via de Jtag eruit haalt maar de aangepaste versie wordt niet goed geslikt door de decoder. Voorbeeld: Als kanaal 1 eerst Taquilla was en je deze vervangt door NED 1 dan krijg je beeld van NED 1 maar staat bij de naam van het kanaal nog steeds Taquilla.

    Dat mediacom heb ik geprobeerd maar geeft bij mij steeds een foutmelding bij het uploaden van de kanalenlijst.

    Enige optie was tot nu toe het handmatig editten van de kanalen. Dit is geen ramp want er zit een goede en uitgebreide kanaleneditor in de FW.

    Voor de rest: Uitstekende firmware! Draait nu al een aantal weken probleemloos!

    Groet,
    Bas
  2. Bedankt Bobbejaans!

     

    Goed werkende firmware. Helemaal als je spaans kunt ;-) Er valt nog wel wat eer te behalen in de vertaling, maar met een beetje logisch denken kun je de juiste opties vinden.

     

    In deze firmware is de EMM blokker uit te schakelen, kies eerst voor optie 4 -> 1 en dan EMM Bloquer op 'personalization'. Vervolgens kun je de EMM blokker bij de kanalen van Canal Digitaal d.m.v. het service menu (+, B) eraf halen.

    Nu wordt de SECA 3 kaart automatisch geupdate elke maand.

     

    Je moet nog wel handmatig alle PID's goed zetten. Tot nu toe nog niet gehad dat deze terug springen naar de 'oude' PID.

     

    EMU heb ik nog niet geprobeerd, de firmware gebruik ik voornamelijk om zijn ondersteuning van 4000 kanalen, SECA 3, en meerdere satellieten (Astra 1 en Astra 2).

     

    Het overzetten van de kanalenlijst van junkle V6 naar V12 is me niet gelukt. De namen van de kanalen worden niet meegeprogrammeerd met als gevolg dat Taquilla (op 1) Ned 1 laat zien. Heb de ontvanger de kanalen laten zoeken en zelf handmatig alle kanalen goed gezet. Moet zeggen dat dit goed gaat, er zit een handig te gebruiken kanaleneditor in. Ben er een half uur mee bezig geweest.

     

    Pluspunten:

     

    • Seca 3 ondersteuning
    • Schakelt snel over naar andere zenders
    • Handige kanaleneditor
    • Meerdere LNB's mogelijk (ik gebruik zelf Disecq)

     

    Minpunten:

    • Slechte vertaling in het Engels
    • Grafisch vind ik het er niet helemaal top uitzien
    • Kanalenlijst niet te updaten met MES editor

     

    Bovenstaande is een kort verslag van de firmware die ik ca. 24 uur geleden geïnstalleerd heb. De plus- en minpunten zijn natuurlijk aan mening onderhevig.

    Overall kan ik echter concluderen dat het een goede en snelle firmware is die de functionaliteit van deze obsolete ontvanger ten volle benut.

    Over de stabiliteit kan ik nog niets zeggen, het lijkt mij een redelijk stabiele firm. Echter kan ik daar over een tijdje pas uitspraak over doen.

     

    Groetûh....

  3. L.S.

    heb Jungle V6 geprogrammeerd in een BCT15xx, helaas krijg ik geen updates van Canal Digitaal op de kaart, of worden deze ergens geblokkeerd? Ik kan de optie niet vinden, kan iemand me helpen?

    Of hebben ze algehele malaise bij CD nu? Kan namelijk wel gewoon de betaalde zenders F.T.A. zien.

     

    Groetûh...

  4. Jungle V6 is uit....heb 'm van dvb-upload, deze werkt uitstekend met de Seca 3 NL kaart in mijn ontvanger, BCT 15XX.

     

    Via menu, 4, 1 kun je de menu taal (optie 8) wijzigen in Engels.....wel zo makkelijk.

     

    Nu kan ik tevens zoeken op een tweede satelliet, in mijn geval de astra 2. Dit was onmogelijk met de orginele software van CD NL. Eindelijk weer BBC!

     

    Met mediasateditor kun je kanalen uploaden, hierbij wordt echter de naam van de zender niet weggeschreven....een bugje dus....

    15xx_Jungle_gOLDbox_v6.zip

  5. Een aantal weken geleden berichte mijn provider dat zijn server werd vervangen en dat er daarna geen plaats meer was voor 'onze' site. Ik heb nog even moeite gedaan om een andere gratis provider te zoeken die tevens Perl ondersteund. Helaas hebben deze providers enkele nadelen zoals de bereikbaarheid. Dit is best logisch want het is gratis en iedereen wil er wel gebruik van maken zodat de kans op een redelijke snelheid + uptime erg beperkt was.

    Aan de hand van de gebruikersstatistieken (bezoekersaantal drastisch gedaald)en omdat ik echt geen zin heb om voor goede webruimte te betalen heb ik besloten om de site niet meer online te zetten. Ik heb echter wel een backup gemaakt dus als er vragen zijn omtrend de 96070D dan wil ik ze best proberen te beantwoorden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

    En de philipsclub is volgens mij een heel goed alternatief voor al je vragen! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  6. Wat wil je ermee doen dan?

    Kun je niet beter Defiant gebruiken om de vensters aan te passen? Pantalk is gezien de huidige ontwikkelingen toch al aardig verouderd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

    Gegroet,

  7. Schopje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

     

    Inmiddels een aantal maanden verder en is nog niets veranderd aan bovenstaande situatie. Het bericht hierboven omschrijft nog steeds heel duidelijk het probleem.

    Een aantal IC's en Elco's ben ik al langsgelopen maar ik kan gewoonweg niets vinden. Het lijkt net of de PLL in de tuner niet bestuurd wil worden. De tuner is echter wel goed, deze heb ik afzonderlijk getest in een andere ontvanger.

    Wie helpt me verder? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

     

    In de topic 'rokende soldeerbout' heb ik een verwijzing naar dit bericht geplaatst, het bericht staat hier in 'Philips' omdat bij het starten van deze thread de topic 'rokende soldeerbout' nog niet bestond <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  8. Over de spanish cube.....

    Als je het een beetje doorleest, staat er een aantal keer het woord analogi....da's volgens mij analoog. Als je vervolgens het schema ook nog eens bekijkt kun je zien dat de in en uitgang van de cube doorverbonden zijn, er zit trouwens ook een fout in het voedingsgedeelte (kortsluiting). Ik denk dat het apparaatje gegevens registreerd over een bepaalde analoge codering o.i.d.......wie weet meer?

    Gegroet

  9. Citaat:
    Citaat:
    maar ik denk dat het probleem is dat de router 54 mbps is. in het boekje van de antenne dat die maar 11 mbps is. volgens mij heb ik de verkeerde antenne gekregen. zou dat kunnen?


    Je antenne is niet afhankelijk van de doorvoersnelheid, maar van de freqentie. Die is in beiden gevallen 2.4 GHz.


    Dat ligt eraan, de 802.11a standaard werkt op 5,2 GHz en 54 Mbit. 802.11g werkt op 2,4 GHz en 54 Mbit.
    Je moet dus ff kijken welke standaard je AP gebruikt. Is het 802.11a dan is indoor gebruik bijna niet mogelijk, de signalen dringen bijna niet door de muren. Kijk in dat geval dus ook ff naar de specs van je antenne.

    Heb je 802.11g dan kun je het beste de AP op een andere plek neerhangen (verlengen van UTP kabel) zoals al eerder is vermeld, of alsnog een externe (richt) antenne gebruiken met een passieve versterking van een aantal dB's.
    De doorvoersnelheid heeft, mits op 2,4 Ghz, inderdaad niets te maken met de antenne.
    Succes! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
  10. Gewoon nieuwe emu firmware erin pompen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> en kijken zonder fun of seca2 kaart naar de IRDET* kanalen van het NL pakket. Werkt voortreffelijk. Je bent welliswaar een jaar weggeweest maar het patchen ben je niet verleert toch?!? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...